Intoarcerea din trei miscari


Intoarcerea din trei miscari

    Una dintre probele examenului de conducere este intoarcerea din trei miscari.

Importanta acestei manevre consta in necesitatea utilizarii ei in traffic. Astfel pe strazile cu circulatie in ambele sensuri (cu o singura banda pe sens), datorita spatiului insuficient

dintre marginile partii carosabile, autovehiculul nu poate fi intors dintr-o singura miscare.

Pentru a intoarce autovehiculul prin manevre inainte si innapoi trebuie sa respectam cateva etape:

  1. Semnalizam dreapta reducem viteza si oprim autovehiculul cat mai aproape de marginea din dreapta partii carosabile.
  2. Dupa oprire semnalizam stanga, ne asiguram din fata si din spate pentru a fi siguri ca nu nu se apropie un alt participant la trafic, viram maxim stanga si pornim incet (ambreiaj patinat) spre marginea din stanga partii carosabile.
  3. Dupa ce am efectuat prima parte a manevrei si am oprit pe partea stanga, trebuie sa introducem schimbatorul de viteze in marsarier, sa viram maxim dreapta si sa pornim incet cu spatele catre bordura din partea dreapta a soselei. Pe toata perioada acestei manevre trebuie sa ne asiguram atat la pietonii,vehiculele si autovehiculele care pot circula in acel moment cat si la cele stationate in imediata apropiere a locululi in care efectuam aceasta manevra. De asemenea trebuie sa ne intoarcem privirea catre roata din stanga spate pentru a opri inainte de a lovi bordura.
  4. Ultima parte a manevrei consta in virarea rotilor spre stanga, pornirea de pe loc si incadrarea corecta pe banda corespunzatoare directiei de mers.

Dupa cateva incercari reusite in acest fel, incercati sa virati rotile in mers, la viteza foarte mica (ambreiaj patinat).


Intoarcerea dintr-o miscare

     Intoarcerea dintr-o miscare se poate face doar pe sosele mai late unde raza de virare a autovehiculului este mai mica decat latimea celor doua benzi. De asemenea intoarcerea dintr-o miscare se poate face in intersectii.

 Daca efectuati intoarcerea in intersectii trebuie sa va asigurati foarte bine ca din fata, din spate si din laterale nu se apropie nici un vehicul. Aceasta asigurare sa fie continua si repetitiva spre fiecare loc din care poat sa apara vehicule, autovehicule sau pietoni.

 Datorita riscurilor care pot aparea pe toata perioada efectuarii acestei manevre in intersectie, este bine sa nu abuzati de ea si sa o efectuati doar daca este absolut necesara.


                             

Contact

   Pentru inscriere ne gasiti pe:

    -   str. Calea Sagului, nr. 22,

  in zilele de Luni si Joi intre orele 18 – 21,

  Telefoane:

-         0745 306 888;

-         0728 306 888;

-         0256 306 888;

   Pentru contact pe email faceti click pe:
scoala de soferi Timisoara
 Intoarcerea din trei miscari


 Intoarcerea dintr-o miscare

scoli de soferi Timisoara