Conduita preventiva

                                                                            Conduita preventiva
                                                                                   scoala de soferi KREBS Timisoara
 In urma cresterii semnificative a numarului de autovehicule care circula pe drumurile publice, cunoasterea perfecta a legislatiei rutiere si practicarea conducerii autovehiculului conform literii legii, nu mai este suficienta pentru a stopa numarul mare de accidente rutiere. Din aceasta cauza fiecare individ care participa la traficul rutier, are obligatia de a fi constient ca este dator sa adopte o conduita care il protejeaza si care il ajuta sa previna accidentarea celorlalti participanti la trafic.
 Conduita preventiva reprezinta comportamentul individului care duce la sporirea sigurantei circulatiei, la salvarea de vieti omenesti, la prevenirea evenimentelor rutiere si la atenuarea consecintelor acestor evenimente rutiere in care pot fi implicate toate categoriile de participanti la trafic.                                                                                          


In imaginea de sus se observa la ce poate duce lipsa de experienta si viteza neadptata la gropile din carosabil. Din fericire persoanele din autoturism s-au ales doar cu o sperietura. Nimeni nu a fost ranit.
                                            scoli de soferi Timisoara
 Conducerea preventiva este accesibila tuturor participantilor la trafic indiferent de varsta, atat prin insusirea normelor ei, cat si prin perfectionarea cunostintelor practice in vederea prevenirii si evitarii accidentelor. Insusirea si aplicarea corecta a normelor de conduita preventiva depind in egala masura atat de nivelul de pregatire teoretica si practica, de vechime in conducere, cat si de nivelul de inteligenta al fiecarui individ in parte.
 Ca elemente de baza ale conduitei preventive putem enumera: vigilenta, prevederea, indemanarea, judecata si cunostintele practice, la care se poate alatura si prudenta de care trebuie sa dam dovada in toate situatile care ne apar in trafic. De aceea este bine sa nu considerati nici o data ca sunteti prea buni sau ca v-ati intalnit cu toate situatile din trafic, din contra incercati sa va autoperfectionati continnu, deoarece permanent mai este ceva de invatat.
Inainte de a apasa pe acceleratie folositi capul pentru a judeca si a lua masuri de prevenire asupra situatilor din trafic.
 In incheiere va urez „Drum bun” si fara evenimente rutiere pe care sa nu le puteti evita cu bine !!!


Factorii conduitei preventive

Vigilenta
Este caracterizata de capacitatea conducatorului auto de a fi in permanenta atent la tot ceea ce se petrece in jurul sau.

Prevederea
Este reprezentata de capacitatea conducatorului auto de a anticipa situatile din trafic cat mai din timp si de a gasii solutii, astfel ca in desfasurarea traficului sa nu se produca evenimente rutiere.

Judecata
Este procesul psihic de gandire si de alegere a unei solutii cu cel mai bun rezultat intr-o situatie conflictuala aparuta in trafic la un moment dat.

Indemanarea
Este constituita de capacitatea de a efectua corect intreaga gama de manevre in conducerea autovehiculului.
scoala de soferi timisoara,                                                      scoli de soferi timisoara
 
   Pentru a citi articole interesante despre conduita           preventiva, selectati unul din titlurile de jos:


    1. Conduita preventiva iarna

    2. Conduita preventiva primavara

    3. Conduita preventiva vara

    4. Conduita preventiva toamna

    5. Oboseala, alcoolul, drogurile si medicamentele la volan

    6.
Conducerea preventiva noaptea

    7. Conducerea preventiva pe timp de ceata

    8. Conducerea preventiva pe ploaie

    9. Conducere preventiva pe polei

  10.
Conduita preventiva daca se formeaza polei

  11. Derapajul din punct de vedere al conduitei preventive

  12. Acvaplanarea din punct de vedere al conduitei preventive

  13. Conduita preventiva in mediul rural

  14. Conduita perventiva in mediul urban
 
  15.  Unghiul mort

  16. Politetea rutiera

  17. Conduita preventiva motoVideoclip YouTube