Vârful Ţapul Mic, Munţii Ţibău

59

articolul continuă de aici


Pornim mai departe, coborand putin. Trecem pe langa cateva stanci izolate (foto 59) si intram pentru foarte scurt timp in padure (foto 60). La iesirea din padure, alte stanci ne imbie sa le vedem de aproape (foto 61).

60

61

Apoi ne inscriem pe o panta accentuata (foto 62), spre Varful Tapul Mic. Trecem pe langa o stanca ce se mandreste cu o frumoasa surploba alba (foto 63).

62

63

Castigam altitudine iar zarea se deschide din ce in ce mai generoasa (foto 64, spre Suhard si foto 64b spre Varful Batca Tatarcii). In urcus, ocolim prin dreapta ei, o mica padure. Pe liziera prin iarba gasim cativa hribi (foto 65). Ne apropiem treptat de Tapul Mic, marcat de cateva stancarii spectaculoase (foto 66).

64

64b

65

66

Din vecinatatea varfului fotografie spre traseul parcurs pana aici (foto 67) precum si spre portiunea care a mai ramas spre Varful Tapul (foto 68).

67

68

Printre jnepeni, cateva flori galbene fac fata climatului destul de aspru de la aceasta altitudine (foto 69). Peste tot pe langa acest varf gasim urme de transee. Intr-o stanca mai mare a fost sapat un adapost, inalt si lung, cu doua intrari. Cineva a incercat sa puna usi dar acestea nu au rezistat (foto 70). Acest adapost poate fi folosit pe vreme rea deoarece este destul de lung. In plus, am gasit si lemne langa o stanca aflata in apropiere deci, in caz de nevoie, se poate face foc.

69

70

Printre doua stanci am gasit o gaura prin care am fotografiat peisajul din spate (foto 71). Varful este marcat de stanca de unde face fotografii Floriana (foto 72).

71

72