Jaciments arqueològics del Campus UAB

Del neolític a època romana

EL MONUMENT

Des de 1968, quan es van començar a construir els edificis de la Universitat Autònoma de Barcelona, fins a l'actualitat, s'han anant descobrint diversos jaciments arqueològics que abracen des del període neolític (ca. 4000 a.C.). fins a l'època romana. És possible que sota les construccions universitàries actuals hi haguessin encara més conjunts prehistòrics i romans, donat que al Vallès són freqüents els jaciments d’aquests períodes amb una extensió de diverses hectàrees.

Cap d'aquests jacimients és visible actualment in situ, però els materials arqueològics que es van documentar es troben dipositats al Museu de Can Oliver a Cerdanyola del Vallès.

PER SABER MÉS

  • DD.AA. (2002). L'assentament ibèric de la Facultat de Medicina de la UAB (Cerdanyola del Vallès). Limes: Revista de Arqueología 8
  • Francès, J. (1991). Un jaciment romà inèdit als terrenys de la UAB. Limes: Revista de Arqueología 1: 155-159.
  • Francès, J. (1993). Les estructures del bronze antic del poliesportiu de la UAB. Primers resultats. Limes: Revista de Arqueología 3: 5-24.
  • Maya, J.L. (1985). Silos de la 1ª Edad del Hierro en la Universidad Autónoma de Barcelona Estudios de la Antigüedad 2 : 147-218

CENTRE EDUCATIU ADOPTANT: Institut Pere Calders