Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapialla  voidaan vaikuttaa edellämainittujen lisäksi hormonaalisiin vaivoihin ( mm. hedelmättömyys, valeraskaus), allergioihin ja iho- ongelmiin ( mm. hiiva, ihottumat, paiseet), suoliston toiminnan häiriöihin ( ummetus, ripuli) sekä mielen ongelmiin (stressi, paniikki, pakkotoiminnot   ja eläimillä lisäksi arkuus, agressiivisuus, eroahdistus).

Vyöhyketerapian antama informaatio kertoo paljon ihmisen ja eläimen kehon ja mielen tilasta. Vaivoja voidaan hoitaa hieromalla määrättyjä kohtia, heijastealueita kehossa. Vyöhyketerapia tarkoittaakin heijasteiden kautta hoitamista ja peruskäsitys on, että hoitoa vaativa vyöhyke ei ole esillä, jos ei ole mitään vaivoja. Heijastealueet sijaitsevat kehossa iholla, lihaksissa ja luisilla alueilla. Kun ihmisellä tai eläimellä on jokin vaiva, keho voi oireilla pistekohtaisesti sen mukaan, missä on vaivan syy. Heijastealueella voi olla ihon ja eläimellä karvan laadun muutoksia/ puutoksia, kutinaa, ihottumaa, syyliä sekä poikkeavaa jännittyneisyyttä. Lisäksi heijastealue on usein myös kivulias.

Eläimillä on vaistonvarainen kyky hoitaa heijastealueita pureskelemalla/ raapimalla, hankaamalla itseään tai piehtaroimalla. Esimerkiksi koiran "kirputtaessa" ranteitaan ja etutassujaan, taustalla voi olla suoliston toiminnan ongelmia ja ruoan imeytymishäiriöitä.

Monilla koirilla vääränlainen ruokavalio ja mm. lukuisat antibioottikuurit rasittavat kehoa aiheuttaen oireita. Jos tätä noidankehää ei katkaista, oireet jatkuvat. Tähän hyvänä apuna toimii vyöhyketerapia, jossa elimistöön ei tuoda mitään kehon ulkopuolelta, vaan keho alkaa korjaamaan itse itseänsä.

Vyöhyketerapia avaa mahdollisuuden nähdä pintaa syvemmälle, sinne mistä vaivat johtuvat.Comments