Minun historia

Halu auttaa!

Se on vastaus kysymykseen mikä minut ohjasi hyvinvointialan yrittäjäksi.

Oma liikunnallisuus ja kilpaurheilun harrastus lajeina hiihto ja soutu olivat selkeä valinta opiskella liikunnanohjaajaksi. Neljä vuotta Pajulahden Urheiluopistossa evästi minut ohjaamaan erilaisia liikuntaryhmiä, joka ei kuitenkaan ollut "se oma juttu". Tuon opiskelun aikana sain kosketuksen hierontaan ja seuraava "steppi" olikin hakea Suomen Urheiluhierojaopistolle urheiluhierojalinjalle. Vuosi oli mahtava ja tiesin heti että tämä on se mitä olin etsinyt.

Tämän jälkeen aloitin yrittäjänä Hakunilan uimahallilla hierojana vuonna 1997.

Elämä opetti kovan käden kautta ja sairastuin työuupumukseen vuonna 2011 ja keskivaikeaan masennukseen. Oli liian paljon liikaa kaikkea. Työn ohessa sain päätökseen eläinhierojan opinnot ja sen jälkeen eläinrefleksologian opinnot. Lisäksi elämässä oli muutenkin tapahtunut henkilökohtaisia menetyksiä. Jouduin jättämään ihmisten hoitotyön kahdeksan kuukauden ajaksi. Keskityin eläinten hoitamiseen ja työskentelin kahvilassa apulaisena.

Jälkeenpäin ajatellen kokemus oli juuri se mitä tarvitsin. Hetkellinen irtiotto oli juuri se mitä tarvitsin. Palasin ihmisten hoitotyöhön takaisin avoimin mielin. Tärkeäksi muodostui oman kokemukseni kautta kehon ja mielen yhteys. Ei ole vain fyysisiä tai psyykkisiä oireita vaan ne kulkevat "käsi kädessä". Aloin opiskella ihmisten refleksologiaa ja se on avannut aivan mahtavan oven kokonaisvaltaiseen hoitamiseen. En näe enää ihmistä/ koiraa pelkkänä lihaskimppuna, vaan näen edessäni fyysisen, psyykkisen ja emotionaalisen kokonaisuuden. Valmistuin ihmispuolen refleksologiksi vuonna 2017. Samana vuonna suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon osaamisalana koirahieronta.

Tämän jälkeen olen lisäkouluttanut itseäni perehtyen äänimaljoihin tehden äänimaljahierontaa keholla ja sointukylpyjä ryhmätunteina.

Stressi ja sen vaikutukset ovat erityisen mielenkiintoni kohde. Nykyajan hektinen elämä työelämän, opiskelun, harrastusten ja ihmissuhteiden viidakossa luo haasteita ja paineita arkeen. Jos perheessä yksi voi huonosti, se heijastuu herkästi perheen muihin jäseniin. Koirat ovat erityisen herkkiä "imemään" ihmisten tunnetilat ja voivat alkaa oireilla stressin myötä fyysisesti, ihan niinkuin me ihmisetkin. Onkin hyvin yleistä että ihmiset ja koirat potevat samoja vaivoja samaan aikaan.


Lämpimästi tervetuloa!

"Kun maltat pysähtyä hetkeksi, muistat miksi kiirehdit".

Rakas, edesmennyt 13- vuotias Caro westieni oli suunnannäyttäjä ja johdatti minut ihanan ammatin pariin. Koirani loukkaantumisen "ansiosta" sain viimeisen sysäyksen koirahierontaan ja siitä eläinrefleksologian pariin. Koirarakkauteni johdatti minut myös rescue -koirien pariin. Mikki 5-vuotias poika espanjasta on nyt elämäni keskipiste ja opettaa omalla tavallaan minua jatkuvasti.