Tärkeää
Ihmiset:
Akuutit flunssat ja kuume ovat esteitä hoidolle.
Tilanteita, joissa tulee noudattaa varovaisuutta ovat raskaus (ensimmäisen 12 vkon aikana mitään hoitoa ei suositella), vieraat esineet (esim. proteesit, sydämentahdistin, kierukka), vahva lääkitys, vaikeat sairaudet tai vammat sekä vaikeat mielenterveysongelmat.
Neuvottele hoitajasi kanssa mahdollisista sairauksista hoitoa ajatellen.
Hoidon jälkeen on tärkeää muistaa juoda hyvin vettä ja välttää fyysisiä ponnisteluja.
Hoidon jälkeen voi tulla erilaisia reaktioita. Niitä ovat väsymys, lihaskipu, päänsärky.
Vyöhyketarapiahoidon jälkeen em. lisäksi on tyypillistä oireen paheneminen, pahoinvointi, kutina, ihottuma, lämmöntunne, hikoilu, puistatus, pistely, huimaus ja itkuisuus. Reaktiot häviävät yleensä parin päivän kuluessa ja niitä ei pidä pelästyä.
Koirat:
Jos koirallasi on jokin akuutti vaiva kun hoito olisi tarkoitus tehdä, neuvottele aina asiasta ensin hoitajasi kanssa.
Tärkeä on myös kertoa, mikäli koiralla on kehossa vierasesine tai proteesi, narttu on kantava tai koiralla on vaikea sairaus lääkityksineen.
Rokotusten ja hieronnan välillä olisi hyvä olla n. viikon tauko, mutta vyöhyketerapiaa voi antaa ilman taukoa.
Loishäädön ja madotuksen ja hoidon välillä olisi hyvä pitää muutaman päivän tauko, punkkiaineissa 2 viikon väli hoitoon.
Pidä hoidon ja ruokailun välillä 2h väli ( ennen ja jälkeen hoidon) sekä lenkitä koira ennen hoitoon tuloa ja myös hoidon jälkeen aineenvaihdunnan erittyessä ainakin pissalle päästäminen on tarpeen. Hoidon jälkeen eläimellä saattaa olla myös kova jano, joten pidä raikasta juomavettä saatavilla.
Hoidon jälkeen ainakin seuraava päivä on hyvä muistaa pitää rasitustasoltaan alhaisena, jotta koiran palautuminen mahdollistuu parhaalla mahdollisella tavalla.
Fyysisen hoidon jälkeen eläimen liikkuminen saattaa olla jäykähköä ja hidasta ja vyöhyketerapialla hoidettaessa mikä tahansa oire saattaa hetkellisesti pahentua. Vyöhyketerapialla hoidettaessa saattaa elimistön puhdistumisen myötä tulla iho- oireita sekä muita eritysreaktioita, mm. korvien tai silmien eritteet. Reaktiot häviävät yleensä parin päivän kuluessa ja niitä ei pidä pelästyä.
Koirahoitojen tapahtuessa kotikäyntinä, ilmoitathan jos perheessä on jokin akuutti influenssa tms. tai vatsatauti. Näissä tapauksissa hoito siirretään eteenpäin tartunnan välttämiseksi. Kiitos ymmärryksestä!