Hoidot ihmisille

Hieronta:

  • Hieronta on vanhimpia hoitomenetelmiä ihmisten keskuudessa. Hieronnalla voidaan vaikuttaa mm. rentoutumiseen ja rasituksesta palautumiseen, vammojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kiputiloihin, nivelten ja luuston vaivoihin sekä lihaskireyksiin.


Refleksologia/ vyöhyketerapia

 • On hoitomuoto, jossa jonkin kehon alueen toimintahäiriöitä hoidetaan yleensä alueelta, pisteeltä tai linjalta, joka sijaitsee muualla kuin itse ongelma alueella.

 • Hoidettavat heijastealueet löytyvät yleensä iholta tai välittömästi ihonalaisista kudoksista. Niitä voidaan havaita heijastekipuna, ihon värin tai rakenteen muutoksina, sekä ihon hienoisina sähköisinä muutoksina.

 • Hoito tapahtuu iholta eri tekniikoilla painelemalla sormin tai vyöhykepuikolla, joilla voidaan käsitellä myös erityisen tarkkoja pisteitä.

 • Refleksologian käyttöalue on hyvin laaja. Tyypillisiä ongelmia, joiden vuoksi asiakkaat hakeutuvat refleksologille: Kiputilat, immuunipuolustuksen- ja aineenvaihdunnan häiriöt, stressiperäiset- ja hormonaaliset häiriöt.

 • Terapeutti voi olla erikoistunut erilaisten ongelmien hoitoon, esim. lapsettomuus, koliikkivauvat ja tuki- ja liikuntaelinongelmat.

 • Refleksologiaa käytetään menestyksellisesti myös eläinten hoidossa.

 • Refleksologisen hoidon tavoitteena on auttaa kehoa aktivoimaan omat parantavat voimavaransa.Reiki

 • Reiki on universaali elämänvoima, jossa hoitaja tasapainottaa hoidettavan kehossa virtaavaa energiaa.

 • Reikienergia vaikuttaa kehossa sinne missä sitä tarvitaan. Reikillä voi vaikuttaa mm. seuraaviin: stressi, ylirasitus masentuneisuus, hermostuneisuus, unettomuus. Tietoisuuden lisääntyminen ja elämän "selkeytyminen" Vammojen nopeampi paraneminen kivun lievitys.

Intialainen päähieronta

 • Intialainen päähironta on vuosituhansia vanha, alkujaan ayurvedinen hoitomenetelmä. Hoito rentouttaa sekä fyysisellä että psyykkisellä tasolla. Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, jossa läpikäydään niska- hartiaseutu, olkavarret, pää, korvat ja kasvot asiakkaan istuessa. Hoidossa ei käytetä väliaineena öljyä, vaan se tehdään ns. kitkahierontana vaatteen läpi. Tämä tekee hoidosta erittäin tehokkaan.. Erinomainen hoito päänsärkyyn, ylävartalon lihasjännityksiin, silmien rasitukseen, stressiin, leukanivelen pinnetiloihin, purentasärkyihin, hius- ja päänahan ongelmiin.

Laserhoito

 • Hyvä tukihoito hoitojen lisäksi mm. nivel- ja lihasvammoihin. Erinomainen sekä ihmisille että koirille.

 • Laserhoito nopeuttaa paranemista joko ainoana hoitomuotona tai yhdeistettynä muihin hoitomuotoihin. Hoito kiihdyttää tulehtuneen kudoksen paranemista, aikaansaa solujen uusiutumista ja parantaa mikroverenkiertoa. Hoidon tavoite on vähentää kipu- ja tulehduskipulääkkeiden tarvetta. Hoito on turvallinen, kivuton eikä aiheuta sivuvaikutuksia. Laserilla voidaan hoitaa niin akuutteja kuin kroonisiakin vaivoja mm (lihas- ja jännevammat, niveltulehdukset ja ruston vauriot).Hot stone -hieronta

 • Lämminkivihieronnassa lämpö siirretään n. 50 asteisilla kivillä asiakkaaseen öljyä väliaineena käyttäen. Kiviterapia on tehokas ja lempeä hoitomuoto ja hoidolla on erittäin suuri kipua poistava ominaisuus. Lämpimillä kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu aina 3cm kudos syvyyteen asti. Kiviterapia rentouttaa, ravitsee, tasapainottaa ja stimuloi kehoa kokonaisvaltaisesti tavoitteena kehon ja mielen tasapaino. Kiven vaikutus perustuu vahvasti myös sähkömagneettiseen värähtelyyn eli energiaan ja tästä johtuen kiviterapia on sananmukaisesti terapiaa, eikä ainoastaan hyvän olon hoito.

Lähde: Suomen Refleksologit ry esite

Äänimaljahieronta