Hoidot koirille

Ihmiset ja koirat potevat hämmästyttävän samankaltaisia vaivoja.

Ihmisen/ koiran oireileminen vie energiaa toisilta ja tämä epätasapaino olisi hyvä palauttaa. Koirat ovat erityisen herkkiä "imemään" omistajastaan vallitsevat tunnetilat ja reagoivat sen mukaan. Psyykkisten ongelmien lisääntyminen niin ihmisillä kuin koirillakin kasaantuvat kehoon aiheuttaen erinäisiä oireita ja ongelmia. Hieronnan emotionaaliset ja mentaaliset vaikutukset ovatkin hyvin merkittävät tässä nykyajan hektisessä maailmassa.

Koiran mielihyvän kokemusta on vaikea mitata, eläimen käytös hoidon aikana osoittaa miltä siitä tuntuu. Tavoiteltavaa on eläimen rentoutuminen ja jännityksistä vapautuminen edes hetkellisesti hoidon aikana, jolloin läheisyys ja kosketus lisäävät eläimen turvallisuuden tunnetta. Tällaisen tunnetilan on todettu lisäävän aivojen tuottamien mielihyvähormonien eritystä.

Hoidot sopivat kotikoirasta kilpakoiraan ikään katsomatta.

Hieronta:

  • Hieronta on vanhimpia hoitomenetelmiä eläinten keskuudessa. Hieronnalla voidaan vaikuttaa mm. rentoutumiseen ja rasituksesta palautumiseen, vammojen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kiputiloihin, nivelten ja luuston vaivoihin sekä lihaskireyksiin.


Eläinrefleksologia/ eläinvyöhyketerapia:

  • Refleksologiassa eli koko kehon vyöhyketerapiassa vyöhykkeet ja heijasteet sijaitsevat kaikkialla kehossa ja heijastekartta kuvastaakin eläintä "pienoiskoossa" ja näitä pienoiskuvia on eri puolilla kehoa ja tämä tekeekin tästä hoitomuodosta erittäin tehokkaan.

  • Vyöhyketerapialla voidaan vaikuttaa lihas- ja nivelkipuihin, hormonaalisiin vaivoihin ( mm. hedelmättömyys, valeraskaus), allergioihin ja iho- ongelmiin ( mm. hiiva, ihottumat, paiseet), suoliston toiminnan häiriöihin ( ummetus, ripuli, imeytymisongelmat) sekä mielen ongelmiin (stressi, paniikki, pakkotoiminnot, arkuus, agressiivisuus, ja eroahdistus).

  • Vyöhyketerapian antama informaatio kertoo paljon eläimen kehon ja mielen tilasta. Vaivoja voidaan hoitaa hieromalla määrättyjä kohtia, heijastealueita kehossa. Vyöhyketerapia tarkoittaakin heijasteiden kautta hoitamista ja peruskäsitys on, että hoitoa vaativa vyöhyke ei ole esillä, jos ei ole mitään vaivoja. Heijastealueet sijaitsevat kehossa iholla, lihaksissa ja luisilla alueilla. Kun eläimellä on jokin vaiva, keho voi oireilla pistekohtaisesti sen mukaan, missä on vaivan syy. Heijastealueella voi olla ihon ja eläimellä karvan laadun muutoksia/ puutoksia, kutinaa, ihottumaa, syyliä sekä poikkeavaa jännittyneisyyttä. Lisäksi heijastealue on usein myös kivulias.

  • Eläimillä on vaistonvarainen kyky hoitaa heijastealueita pureskelemalla/ raapimalla, hankaamalla itseään tai piehtaroimalla. Esimerkiksi koiran "kirputtaessa" ranteitaan ja etutassujaan, taustalla voi olla suoliston toiminnan ongelmia ja ruoan imeytymishäiriöitä.

  • Monilla koirilla vääränlainen ruokavalio ja mm. lukuisat antibioottikuurit rasittavat kehoa aiheuttaen oireita. Jos tätä noidankehää ei katkaista, oireet jatkuvat. Tähän hyvänä apuna toimii vyöhyketerapia, jossa elimistöön ei tuoda mitään kehon ulkopuolelta, vaan keho alkaa korjaamaan itse itseänsä.

  • Vyöhyketerapia avaa mahdollisuuden nähdä pintaa syvemmälle, sinne mistä vaivat johtuvat.

Reiki

  • Reiki on universaali elämänvoima, jossa hoitaja tasapainottaa hoidettavan kehossa virtaavaa energiaa.

Laserhoito

  • Hyvä tukihoito hoitojen lisäksi mm. nivel- ja lihasvammoihin. Erinomainen sekä ihmisille että koirille.

  • Laserhoito nopeuttaa paranemista joko ainoana hoitomuotona tai yhdeistettynä muihin hoitomuotoihin. Hoito kiihdyttää tulehtuneen kudoksen paranemista, aikaansaa solujen uusiutumista ja parantaa mikroverenkiertoa. Hoidon tavoite on vähentää kipu- ja tulehduskipulääkkeiden tarvetta. Hoito on turvallinen, kivuton eikä aiheuta sivuvaikutuksia. Laserilla voidaan hoitaa niin akuutteja kuin kroonisiakin vaivoja mm (lihas- ja jännevammat, niveltulehdukset ja ruston vauriot).