Yhdessä yhteisön hyväksi -hanke

Hankkeen toteutusaika: 26.8.2013-31.8.2014

Hanke on investointihanke, johon ei sisälly talkootyötä.

Investoinnit:

Investointisumma on 5850,00 €, jolla hankitaan ICT-välineistö, juhlasalin tuolit ja pitopöytä.

Tavoitteet

Yhdessä yhteisön hyväksi -hankkeessa on tärkeintä nälkloukkalaisten, heidän perheidensä, tuttavien sekä sidosryhmien että naapurikuntalaisten yhdessä olon kehittäminen ja kaikkien ikäryhmien erityisesti nuorten ja lasten aktivoiminen kyläyhdistystoimintaan. Hanke pohjautuu Kyläsuunnitelmaan. Kyläkotitoiminta kaipaa talkoiden, talonmiesrinkiläisyyden, pihatöiden ja jokapäiväisten toimien lisäksi vapaamuotoista yhdessäoloa. Yhdessäolotapahtumat ja kehittyvä kyläyhdistystoiminta tarvitsee nykyaikaisen ICT -välineistön, jolloin yhteisiin niin kulttuurillisiin, toiminnallisiin, kehittäviin kuin viihdyttäviinkin tapahtumiin on hyvien aktiivisten yksilöiden lisäksi toiminnalliset, ajan vaatimusten mukaiset välineet tarpeen. Hankkeen tavoitteena on pyrkiä: 1) Yhteisöllisyyteen, avoimuuteen ja väestön yhdistämiseen yhteiseen hyvään. 2) Hankkia nykyaikainen ITC-välineistö, 3) Järjestää erilaisia toiminnallisia yhteisötilaisuuksia, 4) Kehittää yhteistyötä kuntien, eri järjestöjen, sidosryhmien ja paikallisten yrittäjien sekä median kanssa, 5) Perustaa oma digityöryhmä, joka huolehtii ICT-välineistä ja vastaa muiden kouluttamisesta sähköisten välineiden käyttöön. Tilat (Kyläkoti) on jo valmiina saneerattuna. Aktiivinen, sitoutunut yhteisö on valmiina ottamaan haasteen. Vastuulliseen työn jakamiseen panostetaan sekä tietotaidon että hiljaisen tiedon siirtämiseen jälkipolville. Hankkeen toiminnasta tiedotetaan paikallismedioissa, kunnan sisäisissä tiedotteissa, virallisissa ja epävirallisissa tapaamisissa. Lopuksi tehdään raportti ja täydennetään kotisivustoa: https: //sites.google.com/site/nalkloukka

Hanke toteutui suunnitelmien mukaan. Ict-välineistö (netti, dataprojektori, tietokone, mikit, tv-kanavat, digiboksi, karaokevälineet, BlueRay, cd-soitin, kaksi langatonta mikrofonia, sisä- että ulkokaiuttimet), on ostettu ja kaikkia on käytetty monesti. ICT- välineistö mahdollisti 100-vuotisjuhlien seurannan myös viereisestä juhlatilasta.

Kyläläiset ovat voineet katsoa myös olympialaisia screeniltä ja järjestöt ovat pitäneet omia virtuaalitupailtojaan. Lapsille on pidetty elokuvailtapäiviä. Nettiyhteys on ollut monesti tarpeen, kun on keskusteltu asioista, niin on heti saatu varmuus ko. pohdintaan.

Hankkeen päättyessä ollaan tyytyväisiä saavutettuihin tuloksiin ja toiminnasta on tehty kattava raportti. Yhteisöllisyys on ollut upeaa, sillä aina on löytynyt osaaja vasaran, höylän, siveltimen ja muun koneen ja välineen lainaajaksi/käyttäjäksi ja toiminnan toteuttajaksi. Työn lomassa on juotu talkookahvit ja tarvittaessa Kyläkodin tarjoamat keitot. Yhdessä oltaessa on suunniteltu aina uutta toteutettavaa. Järjestetyissä yhteisöllisissä tapahtumissa on aina ollut ohjelmaa sekä myynnissä kahvia ja leivonnaisia, jolloin on saatu hankkeeseen omaa rahaa. Erilaiset tapahtumat ovat olleet erinomaisia yhdistäviä tekijöitä. Tästä on hyvää jatkaa kyläkotitoimintaa. Talonmiesrinki huolehtii Kyläkodin päivittäisestä huollosta. Kyläkotivastaava huolehtii sidosryhmistä ja yhteydenpidoista. Kiitokset kaikille mukana oleville.