Αρχική Σελίδα

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα εκπαιδευτικού υλικού 

Αγαπητοί μαθητές 

Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε το 2011 με σκοπό να συγκεντρωθεί υλικό διδασκαλίας Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας.

Ο σκοπός μου είναι να έχετε πρόσβαση στο υλικό αυτό ακόμα και αν, είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω ανεπάρκειας υποδομών δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστεί πλήρως στο μάθημα.

Επιπλέον θα ήθελα να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας παρέχει το Διαδίκτυο για μια στενότερη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή.

Καλό είναι να παρακολουθείτε συχνά τις νεότερες αναρτήσεις στη σελίδα Ανακοινώσεις  οι οποίες ενδεχομένως να σας παραπέμπουν σε άλλες σελίδες για περισσότερες πληροφορίες. Οι σελίδες με τις ανακοινώσεις των προηγούμενων ετών δεν είναι επισκέψιμες για να διαφυλαχθεί ο "ανακαλυπτικός" χαρακτήρας της διδασκαλίας.

Έχω ενσωματώσει αρκετά διδακτικά βίντεο για να διευκολυνθείτε στην κατανόηση εννοιών και εφαρμογών. Μπορείτε να τα παρακολουθήσετε και απευθείας από το youtube, πατώντας στον τίτλο πάνω αριστερά, ώστε να ενημερωθείτε για το χρήστη ο οποίος κατέχει την πνευματική ιδιοκτησία. Τα περισσότερα είναι αγγλόφωνα... εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να εξασκήσετε και την ξένη γλώσσα σας. 

Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για ερωτήσεις και παρατηρήσεις στο e-mail που εμφανίζεται αριστερά. 

Αγαπητοί γονείς

Κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην προσπάθειά σας να ενημερώνεστε για την απόδοση των παιδιών σας στο σχολείο εξαιτίας αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, σας προσφέρω τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω e-mail για μια συνοπτική ενημέρωση σχετικά με το παιδί σας ή ακόμα για τον προγραμματισμό μιας συνάντησης στο σχολείο. 

Θα χαρώ πολύ αν αξιοποιήσετε αυτήν την εναλλακτική!


"Και πρώτα απ' όλα τι εννοούμε λέγοντας παιδεία;

την πληροφορία, την τεχνική, το δίπλωμα εξειδίκευσης, που εξασφαλίζει γάμο, αυτοκίνητο και ακίνητο, με πληρωμή την πλήρη υποταγή του εξασφαλισθέντος, ή την πνευματική και ψυχική  διάπλαση ενός ελεύθερου ανθρώπου, με τεχνική αναθεώρησης και ονειρικής δομής, με  αγωνία  απελευθέρωσης και με διαθέσεις μιας ιπτάμενης φυγής προς τα άστρα;".  Μάνος Χατζιδάκις


"Some drink deeply from the river of knowledge. Others only gargle."  Woody Allen


"The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."  Bertrand Russel


"El fascismo se cura leyendo y el racismo se cura viajando"   (Ο φασισμός γιατρεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με τα ταξίδια) Miguel de Unamuno


"If every leaf on every tree, could tell a story that would be a miracle...

If every child on every street, had clothes to wear and food to eat, that's a miracle...

If all God's people could be free, to live in perfect harmony, it's a miracle..."   Queen  (rock group)