Heet van de naald


“Belgian Day” zondag 28 oktober 2018


De "Belgian Day" in Gabrovo waaraan onze vereniging heeft meegewerkt 
via Kunstgroep "Reynout" Dendermonde.

Medewerking aan de ‘Belgian Day’ met de “Bulgarian – Belgian Business Forum ” Gabrovo – zondag 28 oktober 2018

De vzw “Mensen Dienen Bulgarije: Aalst – Gabrovo” werd gevraagd door de ambassadeur van België in Bulgarije, Z.E. François Bontemps en de organisatoren van de “Bulgarian – Belgian Business Forum” Gouverneur en burgemeester van Gabrovo om te zorgen voor een deelname van vendeliers aan het evenement. 

Er werd door de ambassadeur gedacht aan vendeliers van “Reynout” Dendermonde, zodoende kunnen wij in de toekomst trachten om de “Jumelage” tussen Blagoevgrad en Dendermonde te reactiveren. 

Aldus steunde one vzw deze festiviteit met 500 € - zijnde de kosten van de vliegtuigtickets van 3 vendeliers van kunstgroep “Reynout” Dendermonde : Guy De Proft, Roel De Bisschop en Steven Eerdekens. Zij vertrokken vrijdag 26 oktober 2018 via Charleroi met Wizz Air en keerden terug na een geslaagde vendel demonstratie op maandag 29 oktober 2018. 

Zoals steeds was het Mariana Basheva, voorzitter van onze zustervereniging die voor ons de honneurs waarnam en ook voor de begeleiding instond van de 3 vendeliers van “Reynout” Dendermonde. 

Да усетиш духа на Белгия за един ден (снимки) | Gabrovo Newsw 


"Herfstbanket" zaterdag 6 oktober 2018

Op zaterdag 6 oktober 2018 organiseerde onze vzw haar jaarlijks “Herfstbanket”.
Ruim 100 vrienden en kennissen konden genieten van de smakelijke spijzen aangeboden door ons lid Luc Goeyvaerts, uitbater salons “Hof ten Eede”.

De hoofdprijs van de sneltombola ging naar het zoontje van Sofie De Gols, dochter van Michel.
Volgende “Herfstbanket” is gepland op zondag 6 oktober 2019. Alvast noteren in uw agenda.
Ambassadeur van Bulgarije H.E. Maya Dobreva en voorzitter Roger Ophalvens overhandigen de hoofdprijs


"Benefiet Diner Concert" - Zo 18 februari 2018
In Salons Hof Ten Eede werden onze vrienden en kennissen uitgenodigd voor het "Benefiet Diner Concert" met het Cliff Richard & The Shadows Coverband "Back in Time" van dr. Rudy Musch. De Opbrengst van het "Benefiet Diner Concert" integraal voor de installatie van ons "Social Shop House" in Gabrovo Bulgarije.   
"Jaarvergadering" zondag 14 januari 2018

De traditionele 'Jaarvergadering' werd opnieuw georganiseerd in de kleine zaal van salons "Hof Ten Eede" in Ede - Haaltert.
De rekeningen  2017 werden goedgekeurd en de begroting 2018 werd vastgesteld.  Onze financieel commissaris, Paul Van Caekenberge, gaf  een 'tien' voor het geleverde werk inzake de financiën van de vereniging - zowel voor de rekeningen als voor de begroting.
Hieronder de belangrijkste beslissingen op een rijtje:
- De Raad van bestuur werd uitgebreid met 2 nieuwe leden, komende van de Algemene Vergadering, namelijk mevr. Hilde Mertens en dhr. Frank Van Leuven.  Mevr. Myriam De Smedt, echtgenote van de voorzitter, nam eervol ontslag uit de RvB omdat ze toch nooit kan aanwezig zijn, wegens permanentie in de BVBA.
-de Algemene vergadering verwelkomde Mevr. Rita De Ryck, echtgenote van Victor Nuelant (lid RvB) en mevr. Treesje Van Leuven, zus van Frank Van Leuven (lid RvB)
- op zondag 18 februari 2018 "Benefiet Diner Concert" aangeboden door dr. Rudy Musch - was ooit onze eerste coördinator voor de uitwisseling tussen de 2 ziekenhuizen dr. Tota Venkova Gabrovo en O.L.V. Aalst.
- de vergadering zet zich eenparig achter de installatie van een "Social Shop House" in Gabrovo met financiële medewerking van "Wereld Missie Hulp" Boechout.  Wij huren vanaf maart 2018 een pand van 80 m² in Gabrovo kort bij het centrum.  De installatie kan dan volop beginnen.  Op donderdag 17 mei 2018 in de voormiddag wordt het "Social Shop House" plechtig geopend op Bulgaarse wijze.  Een strikt reglement voor de uitbating van dit "Social Shop House" wordt eerlang opgemaakt.
- De proclamatie van de 5e biënnale van de Teken- en schilder wedstrijd voor de jeugd van Gabrovo wordt georganiseerd op zaterdag 19 mei 2018 om 10 u. in het "Huis van de Humor en Satire" Gabrovo.
- in de carnaval stoet 2018 zal in Gabrovo voor het eerst de kop van "Marcel De Bisschop" te zien zijn, geflankeerd door zeven "New Gabrovian Blue Bisschops"
- er wordt een delegatie samengesteld die de honneurs zal waarnemen om onze projecten en tevens de carnavalstoet zal bijwonen.
- de "Golden Cat Throw" wordt georganiseerd op zondag 20 mei 2018 om 10 u.  De eerste prijs wordt een juweeltje in goud - hangertje met een kat.
- op zaterdag 6 oktober 2018 van 17 u. tot 22 u. wordt een 'Eetfestijn' georganiseerd - op het menu Vlees of vis.
- het 21e kerstconcert wordt georganiseerd op vrijdag 21 december 2018 om 20 u. in de O.L.V. van Bijstand kerk in Mijlbeek.  Als partner hebben wij opnieuw het vertrouwen van de "Lions Club Aalst".  Basis van het artistiek platform Schola Cantorum Cantate Domino en het Vocaal Ensemble 'Incensum'.
- de vergadering gaf groen licht om de nieuwe huisstijl, naar het ontwerp van Luc Claessens,  in de loop van het werkjaar 2018 te realiseren.
Aansluitend met de vergadering hadden wij onze traditionele Nieuwjaarslunch.  De lunch werd bijgewoond door de ambassadeur van Bulgarije H.E. Maya Dobreva.  Tijdens de lunch kregen de ambassadeur van Bulgarije in Brussel H.E. Maya Dobreva en Zr. Benedicta -lid van de Algemene Vergadering - een prachtig nieuwjaarscadeau.  Luc Goeyvaerts en Brenda Van Campenhout, beiden lid van de Algemene Vergadering maakten er een culinair hoogstandje van.
Omstreeks 15 u., na de 'groepsfoto' werd de dag afgesloten. 
het volgend objectief wordt nu het "Benefiet Diner Concert' op 18 februari 2018. De opbrengst gaat integraal naar de lopende en nieuwe projecten in Gabrovo Bulgarije.         
20e Kerstconcert - vrijdag 22 december 2017
Het 20e Kerstconcert op vrijdag 22 december 2017  om 20 u. in de O.L.V. van Bijstand kerk in Mijlbeek was fantastische afsluiter voor ons 20 - jarig jubileum jaar - ruim 500  aanwezigen waren hiervan getuige !
Het Jongens - en Mannenkoor Schola Cantorum Cantate Domino o.l.v. Andries De Winter, de Rautenbach Studio uit Pretoria, Zuid Afrika o.l.v. Deirdré Blignaut- Rautenbach en het Vocaal Ensemble Incensum Aalst o.l.v. Colin De Pelsmaker brachten een prachtig, evenwichtig kerstconcert - door vele aanwezigen geprezen als het 'beste' wat wij reeds organiseerden.
Voorname aan
wezigen waren: Monseigneur Luc Van Looy, Bisschop van Gent, Minister van Staat Herman De Croo, Rudy De Lathauwer, Ere ambassadeur Bernard Lauwaert, Deken Verwaeren, Zuster Benedicta, etc...  Bij aanvang van het concert sprak de Bisschop van Gent de aanwezigen toe.  Hij dankte hen voor de héél grote belangstelling - ruim 500 aanwezigen.  Hij dankte ook de aanwezige autoriteiten en de organisatoren "Mensen Dienen Bulgarije: Aalst- Gabrovo" en partner "De Lions Club Aalst" voor het mooi initiatief.
Wij kregen een strikt programma in een regie van Luc Claessens.

De inbreng van de Rautenbach Studio uit Pretoria, zuid Afrika, was subliem.  Het prachtige stemgeluid van Deirdré Blignaut -Rautenbach deed velen tijdens de vertolking van het Ave Maria van Gounod naar hun zakdoek grijpen - dit getuigde van een klasse apart... Deirdré Blignaut - Rautenbach, soprano, is een bekende Zuid-Afrikaanse concert- en opera zangeres.  Haar diploma licentiaat in zang behaalde ze in 2001 aan de UNISA, de universiteit van Pretoria, Zuid Afrika.  Datzelfde jaar werd ze bekroond met de Absa KKNK Kanna voor de beste productie van de ernstige muziek.  In 2006 maakte ze haar debuut als Eerste Dame in die Zauberflöte van W.A. Mozart in het Pro Musica Theater.
In 2013 behaalt ze de graad van MMus (Uitvoerende Kunst) cum Laude aan de Universiteit van Pretoria, waar zij supervisor is voor postgraduaat studenten.

De apotheose van bekenste kerstliederen waaronder Adeste Fidelis, Mary's Boy Child, Gloria in Excelsis, Stille Nacht werd door de 3 koren samen gezongen, met interactie van het talrijke publiek. 


Vrachtwagen - geriatrische stoelen Plovdiv en Gabrovo - woensdag 27 september 2017
Op woensdag 27 september 2017 werden in Boechout 71 mooie geriatrische stoelen geladen.

De stoelen zijn een schenking van onze partner de vzw "Wereld Missie Hulp".
De stoelen zullen geleverd worden aan het St. Georges hospitaal (30) en het Europa hospitaal (15) van de Medische Universiteit van Plovdiv Bulgarije
De overige 26 geriatrische stoelen worden naar Gabrovo getransfereerd.  Zoals steeds zal  Mariana Basheva, voorzitter van onze zuster vereniging Club "Friends of Belgium", de goederen bedelen o.a. aan het dagcentrum voor kinderen met een beperking in Gabrovo e.a.
Op de foto een sfeerbeeld van de Bulgaarse camion netjes geladen klaar voor de lange reis naar Plovdiv en Gabrovo Bulgarije. 

Vrachtwagen : bedden hospitaal Plovdiv - woensdag 12 juli 2017
Op  woensdag 12 juli 2017 werden in het Rust en Verzorging Tehuis "Ter Kimme" in Sint - Lievens Houtem 33 mooie bedden en bijhorende matrassen en toebehoren en 26 nachttafels geladen voor een hospitaal in Plovdiv Bulgarije.

De goederen werden getransfereerd naar verschillende hospitalen in Plovdiv Bulgarije.  Wij danken de directie van Rust en Verzorging Tehuis "Ter Kimme" voor de milde gift.

Op de foto de medewerkers van dienst van de vzw "Stichting Marcel De Bisschop: Aalst - Gabrovo".  Het was hard labeur.  Wij fier dat wij deze mooie zending naar Bulgarije konden sturen. 
   
 
Decoratie "Golden Branch of laurel" 
voor Ereconsul Republiek Bulgarije voor Oost - Vlaanderen Willy Van Impe

Op woensdag 31 mei 2017 werd,  in de Bulgaarse ambassade in Brussel, aan Willy Van Impe, Ereconsul Republiek Bulgarije Oost – Vlaanderen  in Aalst de “Golden Branche of laurel” (gouden palm) uitgereikt.  Dit is de hoogste onderscheiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken Bulgarije.

Deze decoratie werd aan Ereconsul Willy Van Impe uitgereikt als  erkentelijkheid voor zijn immense verdiensten voor de promotie van Bulgarije en zijn cultuur in België en de versterking van de bilaterale contacten tussen Bulgarije en België. 


Op de stijlvolle receptie nadien waren heel wat ambassadeurs en prominenten aanwezig, o.a. gewezen ambassadeur van België in Bulgarije – Annick Van Calster, de ambassadeurs van Griekenland, Roemenië en Slovakije, de voorzitter van de Cercle International Diplomatique et Consulaire – Frederic de Pryck, etc....

 

Als officieel gemandateerde autoriteit van Bulgarije in Aalst, voor Oost – Vlaanderen, en als Ereconsul,  zijn wij terecht fier met deze decoratie voor Willy Van Impe vanwege de Bulgaarse Regering.

Speech WILLY VAN IMPE Honorary Consul Republic Bulgaria East - Flanders Kingdom of Belgium on Wednesday 31 of May 2017
Excellencies,
Ladies and Gentlemen,
Dear Bulgaria and Belgian friends,

Today I am very proud to receive the "Golden Branch of laurel", the highest decoration of the Ministry of Foreign Affairs Bulgaria.

Since August 1987, for 30 years, I work allready for the Bulgarian course !

It started with the visit of the dancing group "Aprilov Palauzov" to Aalst.  I organised for this dancing group a concert tour all over Flanders.  In that period I came in contact with the family Bachev from Gabrovo.

Ten years later, in 1997, I started up the association "Marcel De Bisschop: Aalst - Gabrovo".  At the same time in Gabrovo they made the start of the club "Friends of Belgium".  From then I formed a team with Mrs. Mariana Basheva, president of the Club "Friends of Belgium", to work out projects all over Bulgaria especially for Gabrovo as well.
Last,on the 18th of March 2017, we celebrate the 20th anniversary of the two associations wit an academical meting and a festivity dinner - in presence of more than 130 selected VIP's and friends.

On 24th of January 2004 I received my appointment as Honorary Consul of the Republic Bulgaria with resort East - Flanders Kingdom of Belgium.  This opened for me many doors that I had to open for the Bulgarian purpose.

On the 14th of May 2009 I became Honorary Citizen of the Bulgarian Town Gabrovo.

In 2001 we install an evening school for languages English, French, German and Spanish.
The most important thing that we could realize as team, was the installation of a "cathlab" in the dr. Tota Venkova hospital in Gabrovo in 2010.  So we could save thousands of lives of citizens in the Gabrovian region.  Also in 2010 we could realize a "Twinning" between Gabrovo Bulgaria and Aalst Belgium.

In 2002 I met Her Excellency, on a meeting in Sofia with the Ambasssador of Belgium too Bulgaria.

Now 15 years later, I work together with Her Excellency, Mrs. Dobreva, for the welfare of Bulgaria, and the Bulgarian citizens in Belgium.

Dear Mrs. Ambassador, I thank you very much to introduce me for the decoration with the "Golden Branch of laurel".  I hope to wear this decoration with dignity, to show my gratitude for Bulgaria an his citizens.

Excellencies, Ladies and Gentlemen, without the support of my spouse Erna Temmerman, all this realisations couldn't be possible.  I thank my spouse who works together wit me allready 30 years for all the projects I realized in Bulgaria and especially for the town Gabrovo.  She deserve the biggest applaus right now!!!

Thank you for your attention
Blagodaria Mnogo
Willy Van Impe, Honorary Consul Republic Bulgaria East - Flanders.
---------------------------------------------------------------------------------------

Reacties op de vereremerking

Mijnheer de Ereconsul,

Ook van mijnentwege van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding.  We weten allen hoe zeer u begaan bent met de contacten Bulgarije - België, dus meer dan terecht, deze decoratie !

Met vriendelijke groeten,

Jan Briers
Gouverneur
Provincie Oost - Vlaanderen
+32 9 267 80 25
Provinciehuis
Gouvernementstraat 1
9000Gent
België
--------------------------------------------------------
Beste Willy,

De tsunami van mails - 500 à 600 per week - hebben mij te laat verwittigd over de topdecoratie de "Golden Branch of laurel" (gouden palm) uitgereikt door de Minister van Buitenlandse Zaken van Bulgarije.

Deze mooie decoratie is een gepaste erkenning voor de zovele jaren dat u uw inspant voor de relaties België - Bulgarije, dus rechtstreeks voor een verbetering van duizenden inwoners aldaar.

U doet dit met stijl, inzet, en bijzonder grote sympathie voor dat land en zijn bevolking.

Namens Vice - Eerste minister Alexander, titelvoerend burgemeester van Brakel, en mijzelf onze genegen gelukwensen en nog vele jaren.

Met vriendelijke groeten,

Herman DE CROO
Minister van Staat
Gewezen Kamervoorzitter
Vlaams Volksvertegenwoordiger.
-------------------------------------------------------------

Het doet deugd dat de Bulgaarse autoriteiten de inzet van de mens achter de organisaties en projecten weten te waarderen.

Wij zijn fier op jou en hopen dat de projecten voor het goede doel nog vele jaren mogen verder lopen.

Groetjes,

Ann Van Impe
Beau Monsieur
Dirk De Ryck
--------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Hartelijk proficiat met jouw vereremerking "Golden Branch of laurel" de grootste onderscheiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken Bulgarije.

Eigenlijk komt u dat toe, als werkende kracht achter al onze projecten die worden op getouw gezet voor Bulgarije en meer bepaald voor Gabrovo.

Ik heb het genoegen om met u te mogen samenwerken voor het goede doel !

Wij zijn terecht fier dat er in Aalst iemand is die deze onderscheiding krijgt voor de vele verdiensten als Ereconsul van de Republiek Bulgarije voor Oost - Vlaanderen.

Nog veel succes toegewenst voor de invulling van uw - onze  projecten.

Vriendelijke groeten,

Roger Ophalvens, Myriam De Smedt,
Voorzitter "Stichting Marcel De Bisschop : Aalst - Gabrovo"
-----------------------------------------------------------------------------

Dear Mr. Van Impe,

It is a great pleasure to congratulate you for being awarded the honorary distinction of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Bulgaria.  I am very pleased with the official acknowledgment you received from the Bulgarian authorities.  This is a definite sign for all the efforts you have put in our effective partnership.

I am grateful for the support we received in your face during this long period of years, for the succesful realization of many projects, events, campains and initiatives in the field of health, social care, culture and education.

I am sure that not only  the Bulgarian state recognizes your great and significant contribution towards popularizing Bulgaria and his culture in the Kingdom of Belgium, but also my fellow citizens and the rest of your Bulgarian partners can confirm your key and active role in the relations between our countries.

Dear Willy,
Thank you for being such a real friend and passionate defender of Bulgarian culture, heritage, traditions and history.  Thank you for your support, help, excellent friendship and valuable partnership.

I wish you a lot of success, prosperity, inspiration and strong will in your work, many realized dreams and excellent health.

Yours sincerely,

Tanya Hristova
Mayor of Gabrovo
Bulgaria
-----------------------------------------------------------
Mijnheer de Ereconsul,
Beste Willy

Van harte gefeliciteerd met deze belangrijke en eervolle onderscheiding.

Daniel Termont
Burgemeester Gent
www.termont.be
+3292665000
--------------------------------------------------------------
Beste Willy,
Mijn oprechte felicitaties voor deze uitzonderlijke erkenning die u te beurt valt.
Een mooie bekroning van uw onaflatend engagement.

Marnic De Meulemeester
Vlaams Volksvertegenwoordiger
Burgemeester stad Oudenaarde
---------------------------------------------------------------
Golden Branch of laurel

Geachte heer,
Ik verneem dat u recent werd gedecoreerd met de "Golden Branch of laurel", de hoogste onderscheiding van het ministerie van Buitenlandse Zaken Bulgarije.

Ik wil u met deze onderscheiding van harte feliciteren.  Ze is ongetwijfeld het resultaat van uw niet aflatende inzet om de troeven van de REpubliek Bulgarije in de kijker te zetten en om de interesse van de (Oost-) Vlamingen voor het mooie Bulgarije te wekken.
U bent hier overigens glansrijk in geslaagd tijdens uw recent bezoek aan onze stad op 10 mei 2017, in aanwezigheid van Abassadeur Maya Dobreva.

Ik wens u nog veel succes bij het realiseren van uw opdracht.

Met hoogachting,

Piet Buyse
Burgemeester stad Dendermonde.
--------------------------------------------------------------
Mijnheer de Ereconsul,
Willy,

Van harte proficiat met deze zeer verdiende onderscheiding "Golden Branch of laurel" (gouden palm).  Uw jarenlange inzet wordt op een passende manier onderstreept!!
Ook dank voor uw inzet voor de relatie Blankenberge / Bulgarije !

Vriendelijke groeten,

Patrick De Clerck
Burgemeester van Blankenberge
---------------------------------------------------------------

Beste Willy,

Van Harte proficiat;
Ongetwijfeld een terechte onderscheiding na jarenlang gezwoeg om in Bulgarije goed te doen.
We zijn met WMH blij onze eigen bijdrage hierin te kunnen leveren.

Vriendelijke groet,

Wim Smit
Algemeen directeur "Wereld Missie Hulp" Boechout.
----------------------------------------------------------------------------

Meneer de Ereconsul,

Van harte geluk gewenst met uw vereremerking.  Ik ben in kennis van het feit dat dit een uitzonderlijke gebeurtenis is.
De eer die u is verleend is natuurlijk het gevolg van uw uitzonderlijke warmhartige inzet voor de menselijke relaties tussen onze landen.
De grote eer de "Golden Branch of laurel" te ontvangen wil hier de dankbare uitdrukking van zijn.

Van harte gefeliciteerd,
Eddy Couckuyt
Gedeputeerde Oost - Vlaanderen.
----------------------------------------------------------------------------
Willy,

Ik wou dit even langs deze weg doen !

Van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding van "Golden Branch of laurel", die toch een grote erkentelijkheid is voor je werk gedurende vele jaren.

Wij hebben er als groep ook mogen van genieten en het wordt niet misschien altijd duidelijk in de verf gezet, maar voor jou gaan vele deuren open en wordt het ook duidelijk dat de mensen in Bulgarije jein hun hart dragen.

In naam van Kunstgroep INCAR Proficiat en ik zou zeggen "doe zo verder"

Tot spoedig !

Rudy Putteman,
Voorzitter Kunstgroep INCAR
Lebbeke
-----------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Eerst en vooral een hartelijk proficiat met de hoge onderscheiding, volledig terecht vanwege jouw onnavolgbare inzet en betrokkenheid ten aanzien an diverse doelen in Bulgarije.

Op medisch-, sociaal- en educatief gebied, hebben de vele projecten hun vruchten afgeworpen en het is jou gegund om nog vele jaren daarmee door te gaan.

Natuurlijk mag Erna niet vergeten worden, want "achter elke sterke man staat een sterke vrouw" en Erna weet haar mannetje te staan, als het erop aankomt om jou te steunen en van goede raad te voorzien.

Ik heb het genegen en de eer gehad om enkele jaren te hebben mogen meewerken als coördinator, toen nog als plastisch chirurg in het O.L.V. Ziekenhuis te Aalst werkzaam was.
Ik herinner ij nog de aangename en constructieve vergaderingen, die wij toen hebben gehad met collega's en directieleden van het O.L.V. Ziekenhuis.

Wat is er mooier dan naastenliefde en hulp bieden aan de minderbedeelde medemens ?  Soms lijkt het een druppel op een gloeiende plaat, maar maken vele druppels geen oceaan ....?

Ik hoop dat ik met mijn muziekgroep volgend jaar 18 februari 2018 een bijdrage kan leveren aan een benefietconcert ten bate van één of meerdere projecten in Bulgarije.

Met vriendelijke groet,

Dr. Rudy Musch
Plastisch Chirurg
-------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Hartelijk gefeliciteerd !!!

Oververdiend !

Marc Michielsen
Gewezen ambassadeur van België in Bulgarije
--------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Hartelijk gefeliciteerd met deze onderscheiding.  Na zoveel werk, belangeloos, voor Bulgarije is dit een welverdiende beloning.

Groetjes,

Jean - Marie Leroy
Marie - Jeanne Van Impe
------------------------------------------------------------------------
Dag Willy,

Hartelijk proficiat met deze decoratie. Dik verdiend.

Vriendelijk groeten

Odilon De Groot - Myriam De Saedeleer
-------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Hartelijk proficiat met deze hoge en welverdiende onderscheiding.
Felicitaties ook aan uw echtgenote die een grote hulp is voor jou.

Prettig weekend en groetjes,

Micheline  en André

MICHELINE VAN DOREN SCHELSTRAETE
Ereconsul Generaal Republiek Rwanda
---------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,
Terug thuis lees ik het bericht van uw onderscheiding.  Oprecht proficiat !!!
Uw jarenlange inzet, o.m. ook voor een aanwezigheid op de jaarbeurs "Accenta", verdient wel een onderscheiding !
Verder nog veel succes bij al uw acties.

Vriendelijke groeten,

André Franck
Ereconsul van Tunesië
--------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Van harte proficiat met je "Gouden Palm".

Vriendelijke groeten,

Yves en Rita Vynckier
Ereconsul Peru
--------------------------------------------------------------------------
Geachte Collega, Beste Willy,

Mijn oprechte gelukwensen en welgemeende felicitaties bij het ontvangen van de hoge onderscheiding "Golden Branche of laurel"

Ik ben ervan overtuigd dat deze bijzondere onderscheiding meer dan terecht is !

Met collegiale groeten,

Monique De Decker - Deprez
Honorair Consul van Sri Lanka
--------------------------------------------------------------------------
Willy,

Van Harte gefeliciteerd !

Met vriendelijke groeten,

Karin Zoeter
Honorary Consul Pakistan
---------------------------------------------------------------------------
Collega,
Waarde vriend,

Van harte proficiat, doe zo voort !

Frédéric L. AGNEESSENS
Honorary Consul of Canada for Flanders
----------------------------------------------------------------------------
Willy,

Een dikke proficiat !
Alvast vriendelijke groeten,

Arnold Vanhaecke
Honorary Consul van Slovakije
Directeur Provinciaal Middenstandshuis Gent
----------------------------------------------------------------------------
Waarde collega,
Beste Willy,

Hartelijke felicitaties voor de wel verdiende decoratie !

Collegiale groeten,

Jacques Delobel
Ereconsul Namibië
---------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Van harte proficiat

Christian Lardinoit
Ereconsul van Finland
-------------------------------------------------------------------------
Beste collega Van Impe,

Van harte proficiat voor deze officiële Bulgaarse erkenning die u zeker ruimschoots verdient.
Ik wens u verder nog een mooie consulaire ervaring.

Vriendelijke groet,
Willy DESWAEF
President BCU
-------------------------------------------------------------------------
Van harte proficiat Willy,

Pierre-Paul DeBeir
Honorary Consul of France
-------------------------------------------------------------------------
Beste Collega's,

Ook mijnerzijds hartelijke gelukwensen aan Willy; deze uitzonderlijke onderscheiding is oververdiend !

Paul Vestraeten,
Ereconsul van Groot Hertogdom Luxemburg.
--------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Eveneens mijn oprecht felicitaties bij deze verdiende erkenning en hoge onderscheiding.

Derrick Gosselin,
Honoraire Consul van Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,
Ik sluit ij heel graag aan bij de felicitaties van Deken Jean-Pierre Paelinck.

Met hartelijke groet.

Karel Van Hoorebeke,
Eereconsul van de Republiek Belarus voor Vlaanderen.
-------------------------------------------------------------------------
Van harte gefeliciteerd Willy

Met vriendelijke groeten,

Erna Vienne
Honorair Consul voor de Bondsrepubliek Duitsland
Zeebrugge
Honorarkonsulin der Bundesrepublik Deutschland
Zeebrugge
--------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Van harte gefeliciteerd met deze WELVERDIENDE onderscheiding!

Robert DE MOOR
Ere deken CC
Consul Generaal RD Congo
--------------------------------------------------------------------------
Beste Willy,

Ik wil op mijn beurt, ook namens Vera, hartelijk proficiat wensen voor de belangrijke onderscheiding die je onlangs ontvangen hebt.

Uw inzet in het behartigen van de Bulgaarse belangen in bewonderenswaardig.

Met vriendelijke groet,

Dino Barillari
Lid van commissie CC
Ere deken CC
Gewezen Ereconsul Italië
-----------------------------------------------------------------------------

Dear Willy,
I am very happy to inform you that on the proposal of Ambassador Dobreva, the Minister of Foreign Affairs of Bulgaria decided to award you the honorary decoration "Golden Branch of laurel" of the Ministry for Foreign Affairs as a recognition of your immense contribution to the promotion of Bulgaria and its culture in Belgium and the strengthening of the bilateral ties and cooperation between Bulgaria and Belgium.

On behalf of Ambassador Dobreva I would like to invite you to the Embassy on Wednesday, 31 March at 12 o' clock to receive the award.

Best regards,

Radka Balabanova.
-----------------------------------------------------------------------------
Dear Mr. van Impe,
Dear Willy,

CONGRATULATIONS for the prestigious award acknowledging your permanent, devoted and unworldly support for Bulgaria!

My colleagues and I are deeply respected by your work in favour of different  institutions including our University.
I am happy that such distinguished ladies like our Ambassador in Belgium and the previous Ambassador of Belgium to Bulgaria appreciated your efforts and are among your most sincere supporters.
It is my privilege to know people like you!
Wishing you good health, lively spirit and many new ideas!
Best regards to Erna for her continuous help!
Victoria Sarafian
Vice - rector Medical University Plovdiv
Professor of Immunology,
Department of Medical Biology.
--------------------------------------------------------------------------------

Willy Van Impe, long-time partner of BBCI, was awarded the "Golden Branch of Laurel" - decoration for merits to Bulgaria

The Bulgarian Ministry of Foreign Affairs bestowed its highest award - the "Golden Branch of Laurel" on Willy Van Impe, Honorary Consul of the Republic of Bulgaria in East - Flanders.
The ceremony took place on 31 May 2017 at the Bulgarian Embassy in Belgium.
The award which is only given to foreigners was presented by H.E. Maya Dobreva Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the Republic of Bulgaria in the Kingdom of Belgium and the Grand Duchy of Luxembourg.
It is a recognition of Willy Van Impe's immense contribution to the promotion of Bulgaria and its culture and the strengthening of the bilateral ties and cooperation between Bulgaria and Belgium.
Willy Van Impe is a lang-time partner of BCCI in the development of joint initiatives and projects in the social sphere and healthcare.  With his participation, the Flemish experience in vocational training adapted to the Bulgarian conditions was implemented our country, in order to revive the labour market, encourage the entrepreneurial activity and stimulate the establishment of SME's.
The foundations for the establishment of entrepreneurial training centres out of office hours were laid within the system of chambers of commerce and industry throughout the country.
Upon receiving the award, Consul Van Impe said that he will continue to work in future for the Bulgarian cause in cooperation with the Bulgarian Chamber of Commerce and Industry.

Congratulations!!!

Tsvetan Simeonov,
President BCCI
----------------------------------------------------------------

Beste Willy en Erna,

Van harte gefeliciteerd met deze schitterende en oververdiende onderscheiding!


We hopen dat jullie nog vele jaren kunnen doorgaan met jullie enorme inzet voor Bulgarije, en we hadden samen de gelegenheid om te appreciëren hoezeer dit land onze steun nog nodig heeft maar ook hoeveel prachtig cultureel potentieel het heeft. Het is ook jouw verdienste dat je die ervaring met ons en met vele anderen hebt gedeeld.

Proficiat en graag tot binnenkort!

Met hartelijke groeten,

Anne en Paul VerstraetenEreconsul Luxemburg

---------------------------------------------------------------


Congratulations Willy !

If anyone deserves this distinction it's just you.


Let it motivate you for new ideas and projects, but also help you forget about the troubles.

I'm very happy for you.

Congratulations to Erna too. She is always up to you and helps you.

Greetings,

Mariana Basheva

President Club “Friends of Belgium” Gabrovo Bulgaria.

-------------------------------------------------------------

Proficiat Willy,

Van  ganser harte, vanwege ons consulair corps van beide Vlaanderen en in mijn eigen naam.

Jean-Pierre Paelinck

Deken Consulair Corps van Oost- en West-Vlaanderen

Prinsenhof 38

9000 Gent (Belgium)

--------------------------------------------------------------

Goede avond Willy,

Echt verdiend, we zijn samen fier dat ge die decoratie gekregen hebt. Ik voel me betrokken, en dankbaar.

Ik hoop dat het een opsteker kan zijn voor de Bulgaarse bevolking ook hier in België.

Met de beste groeten.

+ Luc Van Looy

Bisschop van Gent

------------------------------------

Beste Willy,

Hartelijkste gelukwensen met uw vereremerking !

Het is een oververdiende erkenning van uw tomeloze inzet voor de uitbouw van

de goede relaties tussen Bulgarije en ons land.

Genegen groet.

Philippe LEROY -

Gewezen Ereconsul Generaal der Nederlanden

Advocaat-vennoot P. Leroy - Storme

-------------------------------------

Beste Willy,

Van ganser harte een dikke proficiat met je gouden palm, dubbel en dik verdiend.

Een dikke bees,

VAN ROYEN Ingrid

Cónsul Honoraria de ESPANA en OOST – VLAANDEREN

---------------------------------------

Beste Willy,

Een grote proficiat met de onderscheiding van de “Golden Branch of laurel”

die jou te beurt viel.

Het is zeker verdiend !

Nog een prettig, zonnig, verlengd WE toegewenst,

Chantal Florizoone

Ereconsul Centraal Afrika

--------------------------------------------------------

Beste Willy,

Van harte proficiat met deze onderscheiding !

Jij verdient  dat  en nog veel meer !

Luc en Brenda

“Hof Ten Eede”
-------------------------------------------------------------------------------

Dag Willy

Proficiat met je onderscheiding. Is zeker hard verdiend.

Groetjes

Michel De Gols

Ondervoorzitter MDB - AG

-----------------------------------

Geachte ereconsul

Beste Willy

Als voorzitter van de 11-daagse Vlaanderen Feest wil ik je van harte gelukwensen met deze bijzonder grote eer die jou te beurt is gevallen.

Wij zijn trots om jou als lid van onze Algemene Vergadering te hebben!

Bij deze vraag ik aan Sooi om de foto’s en dit bericht aan alle leden van onze Algemene Vergadering te bezorgen.

Met vriendelijke groeten

An De Moor

Voorzitter vzw 11-daagse Vlaanderen Feest!

Voorzitter vzw Beweging Vlaanderen- Europa

------------------------------------

Hartelijk proficiat Willy !

In jou geval is dit meer dan verdiend !!

Collegiale groeten

Francois Piers,

Ereconsul

-----------------------------------------------------------

Dag Willy,

Proficiat 

Rudy De Lathauwer

CEO Denderland - Martin NV

-----------------------------------------------------------

Dag Willy,  

Zeer hartelijk gefeliciteerd met deze verdiende onderscheiding. 

Vriendelijke groeten. 

Marc Cottyn,

Advocaat.

----------------------------

Willy,

Een gemeend proficiat bij deze bijzondere eerbetuiging.

Groetjes,

Dirk Paepe en Linda Impens

Erevoorzitter - stichtend lid MDB - AG

------------------------------------------------------------------

Dag Willy,

Van harte gefeliciteerd.

Met vriendelijke groeten,

Guido Goedgebeur

Voorzitter Schola Cantorum Cantate Domino

----------------------------------

Proficiat Willy !

Rudy Gyssens -

Voorzitter ECC Europees Cartoen Centrum Kruishoutem

-----------------------------------

Beste Willy,

Van harte gefeliciteerd met deze fantastische en waardevolle onderscheiding!  Een terechte waardering voor jouw vele gedreven inspanningen.

Groetjes

Katrien Van Ryssel, 

Schepen van Bevolking, Burgerlijke Stand, Sport en Senioren stad Blankenberge

---------------------------------------------------------

Beste Willy,

Veel gelukwensen voor deze grote erkenning

  

die je kreeg, zeker ik weet dat je dit ereteken

meer dan verdient voor al die jaren grote inzet in de vriendschapsbanden tussen Aalst (België)

en Gabrovo Bulgarije !! Bedankt daarvoor !

vriendelijke groeten,

Anny De Maght- Aelbrecht, 

Ere - burgemeester stad Aalst.

---------------------------------------------------------Beste Willy,


Van harte gefeliciteerd met uw onderscheiding.

Een verdiende erkenning voor uw jarenlange inzet.

Vriendelijke groeten,

Luc Claessens
Lid Raad van Bestuur MDB - AG
Verantwoordelijke concerten en promotie
------------------------------------------------

Hallo Willy,

Van harte gefeliciteerd met uw decoratie; ze is meer dan verdiend, ook voor Erna trouwens.

Vanwege Lydie en Paul

Van Caekenberge - Seminck

Leden Algemene Vergadering MDB - AG

----------------------------------

Willy,


Proficiat!!!


Welverdiende erkenning!


Met vriendelijke groeten,


Luc Van den Bremt

Past directeur O.L.V. Ziekenhuis Aalst

-----------------------------------------------------------

Dear Mr van Impe,

Dear Willy,

I would like to congratulate you warmly for your  prestigious award as an an acknowledgment for  all your activity in our country - Bulgaria! Our Medical University is one of the beneficiaries of this support and we all appreciate that.

Best wishes to you and your wife for good health, courage and realization of  your ideas

Marianna Murdjeva

Marianna Murdjeva, MD, PhD, MHM

Professor and Head of the Dept of Microbiology and Immunology

Vice-Rector of International relations and Project Activity

---------------------------------------------------

Dag Willy en Erna,

Dikke proficiat met de mooie onderscheiding.

Het is meer dan verdiend denk ik voor al wat je al gedaan hebt.

Met vriendelijke  groeten

Dirk Peeters - organist

-----------------------------------

BONJOUR WILLY,

CONGRATS SUR GRAND TITRE !

Iva Moshkova

Master Iconografy Gabrovo Bulgaria

-----------------------------------------------------------