Consulaat Bulgarije

Donderdag 27 april 2017 
H.E. Maya Dobreva, ambassadeur Bulgarije voor België en het Groot Hertogdom Luxemburg
en Willy Van Impe, ereconsul Republiek Bulgarije voor Oost - Vlaanderen en echtgenote Erna Temmerman 
Samen met het Consulair Corps van Oost- en West Vlaanderen op bezoek bij Baron Bernard della Faille d' Huyse in het kasteel van Lozer - Kruishoutem.
Naar jaarlijkse gewoonte stond het bezoek van het consulair corps in het teken van de 'Lente Ontmoeting'.
Baron Bernard della Faille d' Huyse,  vertelde in zijn gelegenheidstoespraak over het ontstaan - 650 jaar geleden - van zijn familie.

Ruim 50 jaar geleden werden door hem het kasteel en de bijgebouwen, in sterk verval,  gerenoveerd
De 35 deelnemers konden genieten van een hapje en een lekker drankje geserveerd door de gastvrouwe en de gastheer. 
Het prachtig kasteel tussen de mooie waterpartijen - prachtige vijvers - in een groot 'kasteelpark'  was een streling voor het oog.
De Baron en de Barones exploiteren een gerenommeerde B & B in het bijgebouw van het kasteel.
De barones houdt ook een kleine winkel open op het domein met culinaire-  en andere specialiteiten. 
Baron Bernard della Faille d' Huyse, is momenteel schepen voor CD&V in Kruishoutem.


Vrijdag 28 april 2017 - 10.30 u.
H.E. Maya Dobreva, ambassadeur Bulgarije voor België en het Groot Hertogdom Luxemburg
en Willy Van Impe, ereconsul Republiek Bulgarije voor Oost - Vlaanderen en echtgenote Erna Temmerman 
Bezoeken de administratieve zetel en werkplaatsen van NV JAN DE NUL.
Onder begeleiding van dhr. Philippe Hutse maakten H.E. Maya Dobreva en Ereconsul Willy Van Impe kennis met de capaciteit van JAN DE NUL NV,  wereldspeler inzake baggerwerken, met momenteel meer dan 70 schepen in eigendom die over de gehele wereld baggerwerken en mega - werken uitvoeren: realisatie Panama Kanaal, bruggen en kanalen over de gehele wereld.  Alles was te zien in een prachtige presentatie.

Bij het begin van de rondleiding door dhr. Philippe Hutse kwam dhr. Jan De Nul zijn gasten begroeten.  Momenteel heeft de NV DE NUL een aanbesteding lopen voor het uitdiepen - uitbaggeren - van de vaargeul in de haven van Bourgas Bulgarije.  In Roemenië heeft de NV DE NUL een fabriek gebouwd om de talrijke met vuile olie vervuilde gronden in Roemenië te zuiveren. Misschien zitten daar ook mogelijkheden om in Bulgarije, met olie vervuilde gronden,  te saneren.    NV JAN DE NUL bouwt momenteel de tunnel onder de Gentsesteenweg in Aalst.  De NV JAN DE NUL draagt Aalst uit over de gehele wereld.
Het bezoek werd omstreeks 12.30u. afgerond.Vrijdag 28 april 2017 - 12.45 u.
H.E. Maya Dobreva, ambassadeur Bulgarije voor België en het Groot Hertogdom Luxemburg
en Willy Van Impe, ereconsul Republiek Bulgarije voor Oost - Vlaanderen en echtgenote Erna Temmerman
Op officieel bezoek aan de stad Aalst. 
Ambassadeur H.E. Maya Dobreva en Ereconsul Willy Van Impe werden omstreeks 12.45 u. ontvangen met een hapje en een drankje.  Om 13.15 u.  werden de gasten verwelkomd door de burgemeester Christoph D' Haese en de schepen voor Internationale Samenwerking, dhr. Karim Van Overmeire.

De burgemeester, Christoph D' Haese toonde de gasten de "security" zaal - enig in Vlaanderen.  De burgemeester informeerde uitvoering aangaande de werking van dit centrum.  Aalst staat klaar om, indien er iets ernstig gebeurt, op een adequate manier te reageren.  In de "security" zaal zijn een 15-tal computers opgesteld die, ingeval van nood, bemand worden door politiek verantwoordelijken, de brandweer, de politie, verantwoordelijken van de stad.  Het centrum staat rechtstreeks in verbinding met de gouverneur van de provincie Oost - Vlaanderen.  Het doet ook dienst voor het verhogen van de veiligheid tijdens het Aalsters carnaval.
Na deze interessante informatie werden de ambassadeur, H.E. Maya Dobreva en Ereconsul Willy Van Impe, door de burgemeester uitgenodigd voor het tekenen van het 'Gulden Boek' van de stad.
Daarop volgend werden ambassadeur H.E. Maya Dobreva en Ereconsul Willy Van Impe, uitgenodigd voor een werklunch in het restaurant de 'Borse van Amsterdam' op de Grote Markt in Aalst.  


Zaterdag 6 - en zondag 7 mei 2017 - 48e Internationale wandel 2-daagse in Blankenberge
H.E. Maya Dobreva, ambassadeur Bulgarije voor België en het Groot Hertogdom Luxemburg
en Willy Van Impe, ereconsul Republiek Bulgarije voor Oost - Vlaanderen en echtgenote Erna Temmerman
Waren in Blankenberge present voor de 48e Internationale wandel 2-daagse aldaar. (foto)
Ze steunden de deelname van de dansgroep van de Medische Universiteit Plovdiv, die de honneurs waarnam voor het gastland Bulgarije. 

De dansgroep van de Medische Universiteit danste op zaterdag voormiddag voor vele enthousiaste wandelaars op de Grote Markt van Blankenberge.

Deze prachtige uitwisseling tussen Blankenberge en Plovdiv kwam tot stand dank zij de inzet van Ereconsul van de Republiek Bulgarije voor Oost - Vlaanderen Willy Van Impe, die anderhalf jaar geleden een bezoek organiseerde aan Plovdiv, de 2e stad in Bulgarije - + 350 000 inwoners - tevens de oudste stad van Europa, meer dan 6 000 jaar, met burgemeester van Blankenberge Patrick De Clerck, schepen van sport Katrien van Ryssel en voorzitter van de 2- daagse Vera De Waegenaere.

Het stadsbestuur van Plovdiv vaardigde een delegatie af naar Blankenberge o.l.v. de burgemeester Ivan Totev.
Deze uitwisseling biedt perspectieven voor de toekomstige relatie tussen Blankenberge en Plovdiv Bulgarije.

Op zaterdag 6 mei werd ook een bezoek georganiseerd aan de ambachtenmarkt in Zuienkerke.  Ook daar kon een talrijk publiek de Bulgaarse dansen bewonderen van de dansgroep van de Medische Universiteit Plovdiv o.l.v. Vice Rector Prof. Marianna Murdjeva en Vice Rector Victoria Sarafian.


De  dansgroep werd samen met ambassadeur Maya Dobreva, ereconsul Willy Van Impe, burgemeester van Plovdiv Ivan Totev en schepen van Blankenberge Katrien Van Ryssel voor een drankje uitgenodigd op het gemeentehuis van Zuienkerke door de burgemeester.

Foto 1 hiernaast de burgemeester Ivan Totev bij de stand van de cavia's en de neerhof dieren.
Foto 2 samen met de burgemeester van Zuienkerke op de foto in het gemeentehuis.

Op zaterdag avond 19 u. werden alle buitenlandse delegaties - Japanners, Chinezen, Maltezen, Nederlanders, Duitsers, etc...  door het stadsbestuur van Blankenberge in het stadhuis uitgenodigd voor een huldiging.  De dansgroep van de Medische Universiteit danste er ook, dit maal in een andere outfit.

De organisatoren spaarden hun lof niet voor de aanwezigheid van de 31 Bulgaren met de kleurrijke klederdracht van de dansgroep van de Medische Universiteit Plovdiv.  

Op zondag werd door de Bulgaarse groep uit Plovdiv een begeleid bezoek gebracht aan de stad Brugge met een boottocht op de reien. 

Op de terugweg naar Blankenberge werd halt gehouden in Wissekerke, waar de dansgroep van de Medische Universiteit een derde keer danste voor een geïnteresseerd publiek.

Als afsluiter van de Internationale wandel 2 - daagse danste de dansgroep van de Medische Universiteit om 15 u. voor een 2e maal op de Grote Markt van Blankenberge.
Bulgarije en Plovdiv in het bijzonder werd tijdens de 48e Internationale wandel 2-daagse in Blankenberge op de kaart gezet.  Wordt vervolgd.


Woensdag 10 mei 2017 - officieel bezoek aan de stad Dendermonde
H.E. Maya Dobreva, ambassadeur Bulgarije voor België en het Groot Hertogdom Luxemburg
en Willy Van Impe, ereconsul Republiek Bulgarije voor Oost - Vlaanderen en echtgenote Erna Temmerman
Werden door het stadsbestuur van Dendermonde uitgenodigd voor een officieel bezoek aan de stad. 
Omstreeks 10.45 u. werd de wagen met de ambassadeur Maya Dobreva, de 1e secretaris van de ambassade Radka Balabanova, en de ereconsul van Bulgarije en zijn echtgenote Erna Temmerman,  vanaf de grens Aalst - Hofstade door 3 motards van de politie Dendermonde geëscorteerd tot aan het stadhuis van Dendermonde, waar ze werden begroet door de burgemeester Piet Buyse samen met schepenen Dierick, Van Hauwermeiren, Abbeloos, de stadssecretaris, de stadsontvanger en de korpsoverste van de politie van Dendermonde.


Burgemeester Piet Buyse nam de genodigden mee naar de college zaal van het stadhuis, waar hij met hulp van een dia projectie de stad Dendermonde voorstelde.

Nadien werd het 'Gulden Boek' ondertekend door ambassadeur Maya Dobreva, burgemeester Piet Buyse, Ereconsul Willy Van Impe, schepen Dierick, Schepen Van Hauwermeiren, schepen Abbeloos, echtgenote ereconsul Erna Temmerman, 1e secretaris ambassade van Bulgarije Radka Balabanova, de stadssecretaris de stadsontvanger en de korpsoverste van de politieNadien liet de burgemeester de nieuw gerestaureerde lakenhalle zien.  Deze locatie werd met succes ingericht als museum voor Dendermonde.  Een prachtig initiatief van de stad Dendermonde,  dat aantoont dat héél oude gebouwen een waardevolle functie kunnen krijgen.

Na een smakelijke lunch in restaurant "Het Vaderland" waar ook Koen Verlaek van Buitenlandse Zaken de genodigden kwam vervoegen,  startte een wandeling door hartje Dendermonde, met een bezoek aan de prachtige futuristische stadsbibliotheek, een pareltje van hedendaagse architectuur op een efficiënte manier uitgespeeld voor het gestelde doel.


   Het wandeling doorheen het centrum van Dendermonde van ambassadeur Maya Dobreva, burgemeester Piet Buyse, Radka Balabanova en Ereconsul Willy Van Impe en echtgenote Erna Temmerman werd afgerond met een bezoek aan lederwaren "Jumeaux" een speciaalzaak voor handtassen en aktetassen. 

In de toonzaal en het atelier van deze speciaalzaak  was TV Oost van de partij om de ervaringen en het vakmanschap van de 'tweeling broers', Philippe en Nicolas Ledegen,  bij het vervaardigen van zoveel moois,  op beeld vast te leggen.

Ga naar de link van de opname van TV Oost - 2'