Livon kirjasto

Livon koululla ” keskiluokassa” sijaitsee kirja- ja äänitelahjoituksin toimiva kirjasto, jossa lainauskohteita löytyy jo melkein 6000 kpl.

Kirjastosta voi lainata kirjoja, kasetteja, levyjä sekä käsityölehtiä. Kaikkien lainauskohteiden laina-aika on kuukausi. Laina-ajan ylittämisestä ei ole määrätty rangaistuksia, joten toivomme, että jokainen lainaaja noudattaa laina-aikaa. Kuitenkin jos kadotat kirjastosta lainaamasi kirjan, kasetin, lehden tai levyn, perimme sakkomaksua 7 euroa.

Jokainen lainaaja kirjaa itse lainaajatietonsa kirjastossa olevaan vihkoon. Palautettavat kirjat jätetään kirjastossa olevaan palautuslaatikkoon, josta kirjastonhoitaja ne järjestelee takaisin oikeille paikoilleen hyllyyn.

Kirjastossa voi myös lueskella lehtiä ja pelata pelejä sekä tutustua kouluaikojen oppimateriaaleihin. Materiaaleista voi vaikkapa kopioida esim. koulutehtäviä kotiin harjoiteltaviksi.

Livokas ry ottaa edelleen vastaan lahjoituksia kirjastoon. Voit tuoda koululle vanhat tai tarpeettomat kirjat, lehdet, videofilmit, levyt, kasetit, cd-levyt ja tietokonepelit, niin pistämme ne hyllyyn kyläläisten ja mökkiläisten lainattaviksi.

Kirjastoon on nyt myös pikku hiljaa hankittu leikkikaluja lasten leikkeihin sekä suuri määrä monenlaisia kivoja pelejä. Pelit ovat tarkoitettu kaikkien käyttöön ja toiveena olisikin, että ihmiset tulisivat niillä pelailemaan. Pientä korvausta vastaan pelejä voi lainata kotiinkin asti, vaikkapas illanistujaisia tai lastenjuhlia varten.

Kirjasto toimii myös pienempien ryhmien oivana kokoustamistilana. Tilassa on pimennysverhot, piirtoheitin ja videotykkikin kirjastoluokkaan on helppo sijoittaa. Isoimmille kokouksille järjestämme tilat entiseen jumppasaliin, johon on mahdollisuus myös saada piirtoheitin ja videotykki kokoustamista helpottamaan. Molemmissa tiloissa pelaa myös langaton verkko. Jumppasalin käyttäminen mahdollistaa myös kokouksen jälkeisen illanvieton, sillä sali on yhteydessä saunatiloihin.

Voit tarkastella kirjastomme luetteloita sähköisessä muodossa:

(päivitetty 30.4.2014):

Excel [847 kilotavua]

Excel (zip-pakattu) [268 kilotavua]

Kirjaluokittelut näet esimerkiksi tästä.