Tines de l'Escudelleta
El Pont de Vilomara i Rocafort. X408881 Y4617110
Conjunt format en total per onze tines i set barraques. Distribuïdes en tres grups de quatre, sis i una.
Catalogada el 2018 com Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN)
Conjunt format per onze tines de planta circular, unides en tres grups a escassa distància els uns dels altres i situades al costat del llit del Flequer i al peu d'un camí.
El grup A està format per quatre tines i una barraca. Les tines 1 i 2 tenen la peculiaritat de tenir l'entrada al dipòsit i la sortida dels brocs a la mateixa vertical. Això és pel fet que la coberta de la barraca, on trobem els brocs, queda al mateix nivell que el terreny que permet l'accés a les entrades d'aquestes tines. Les tines 2, 3 i 4 tenen dues llindes.
A 20 metres trobem el grup B, format per sis tines i tres barraques. Les tines 5 i 6 són de planta circular, però l'aspecte exterior és d'un sol cos rectangular perquè es va fer un afegit exterior en pedra. Una petita construcció protegeix conjuntament els brocs de les tines 7 i 8. En aquestes i a les 9 i 10 hi trobem finestres, amagatalls o un tronc encastat sota la cúpula.
Uns 11 metres més enllà trobem el grup C, format únicament per una tina aïllada que té l'accés al peu del camí i una construcció auxiliar.
En total hi ha set barraques relacionades amb els tres grups de tines, de planta rectangular, irregular o bé trapezoidal i cobertes amb volta, falsa cúpula o bé amb llosses feta per aproximació de filades, a l'interior de les quals hi ha els brocs de les tines. En una de les barraques trobem, per exemple, un tronc encastat que la creua de punta a punta; en una altra, la base d'una antiga premsa de pedra trencada, i en d'altres, restes de les fustes que s'utilitzaven per a la premsa.