Elävä kylä - Hyvä asua(Kuva: Urpo Minkkinen)

Koiviston kylä sijaitsee Keskisessä Suomessa noin 30 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen Äänekosken kaupungissa. Paikka tunnetaan mm. Hirvaskankaan ABC huoltoasemasta.

Kyläyhdistys vaalii Koiviston rikasta historiaa ja tekee kunniaa kylällä ennen eläneitten työlle ja perinteelle, eläen ja hengittäen samalla vahvasti tässä päivässä. Kyläyhdistyksen toiminta rakentuu ja tukeutuu vahvaan yhteisöllisyyteen, yhdessäoloon sekä yhdessä tekemisen kulttuuriin. Yhdistyksemme keskeinen tehtävä onkin jatkaa ja kehittää tätä perinteisesti vahvaa yhteisöä pystyssä päin myös tulevina vuosina, ja vastata nykypäivän yhä vaativampiin haasteisiin. Yksin tehty työ o ku tervoa - kaksin ku hunajoa.

Koivisto-viikko videokooste 27min.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image
Tapahtumakalenteri: Kyläyhdistys/ Kipinä

TIETOJA HENKILÖSTÄ KYLÄHULLU: Valtakunnan 14. virallinen kylähullu Matti Hämäläinen

alias Alpiini Piiparinen kiertää Kylähullun pähkäilyt esityksellään Kyliltä kylille, kylähullun tapaan hankkeen myötä Keski-Suomen maakunnassa herättelemässä kyliä ja yhdistyksiä omaehtoiseen toimintaan. Kylähullu vierailee myös maakunnan ulkopuolelle, jolloin tilaaja maksaa kustannukset. Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Keski-Suomen Ely-keskus.

Pöntön tekoa luonnonpuusta. Video 20 504 näyttökertaa 10.10.2019

Koiviston kylässä on 560 asukasta Koiviston kylässä on 560 asukasta, rakensimme 560 linnunpönttöä kylämme eri yhteisöjen ja asukkaiden kanssa yhdessä. Mukana on mm. paikallinen urheiluseura Kipinä, Koiviston Eränkävijät ja kyläkoulu.

Äänekosken kaupunki on tukenut hanketta myöntämällä välirahoituksen. Hanketta hallinnoi Keski-Suomen Kylät ry.

Vihreä väylä eli maantie 637 yhdistää Konginkankaan, Sumiaisen ja Laukaan kirkonkylät. Vihreä väylä tarjoaa kauniita järvimaisemia Keski-Suomen maakuntajärvelle Keiteleelle, jonka luonnonhiekkarannat ja kirkas, puhdas vesi kannattaa kokea.

Lue lisää...