Elävä kylä - Hyvä asua

Kuva Urpo Minkkinen

Koiviston kylä sijaitsee Keskisessä Suomessa noin 30 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen Äänekosken kaupungissa. Paikka tunnetaan mm. Hirvaskankaan ABC huoltoasemasta

Kyläyhdistys vaalii Koiviston rikasta historiaa ja tekee kunniaa kylällä ennen eläneitten työlle ja perinteelle, eläen ja hengittäen samalla vahvasti tässä päivässä. Kyläyhdistyksen toiminta rakentuu ja tukeutuu vahvaan yhteisöllisyyteen, yhdessäoloon sekä yhdessä tekemisen kulttuuriin. Yhdistyksemme keskeinen tehtävä onkin jatkaa ja kehittää tätä perinteisesti vahvaa yhteisöä pystyssä päin myös tulevina vuosina, ja vastata nykypäivän yhä vaativampiin haasteisiin.

Yksin tehty työ o ku tervoa - kaksin ku hunajoa

Tapahtumakalenteri: Kyläyhdistys/ Kipinä9.6.2018 Keskusaukio Äänekoski

Tänään Äänekosken kylät osallistuvat yhdessä valtakunnalliseen avoimet kylät päivää. Lue lisää tapahtumasta!
Kuva Matti Hämäläinen

TIETOJA HENKILÖSTÄ KYLÄHULLU

  • Valtakunnan 14. virallinen kylähullu Matti Hämäläinen alias Alpiini Piiparinen kiertää Kylähullun pähkäilyt esityksellään Kyliltä kylille, kylähullun tapaan hankkeen myötä Keski-Suomen maakunnassa herättelemässä kyliä ja yhdistyksiä omaehtoiseen toimintaan.
  • Kylähullu vierailee myös maakunnan ulkopuolelle, jolloin tilaaja maksaa kustannukset.
  • Hankkeen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Keski-Suomen Ely-keskus. Äänekosken kaupunki on tukenut hanketta myöntämällä välirahoituksen. Hanketta hallinnoi Keski-Suomen Kylät ry.
  • Facebook: Kylähullu Matti Hämäläinen (Alpiini Piiparinen)
  • Blogikirjoitus 17.11.2017 Se se vaan on sillälailla.
  • Lue koko kirjoitus...

Koiviston kylässä on 560 asukasta, rakensimme 560 linnunpönttöä kylämme eri yhteisöjen ja asukkaiden kanssa yhdessä. Mukana on mm. paikallinen urheiluseura Kipinä, Koiviston Eränkävijät ja kyläkoulu. Tavoite on yhdessä rakentaa pöntöt ja viedä ne keväällä 2017 luontoon. Teemme kartat minne pöntöt on sijoitettu ja esim. koulumme oppilailla on nimikkopöntöt joita he seuraavat tulevina vuosina, mitkä linnut pöntöissä pesivät.

Lisäämme näin yhdessä tekemistä ja vahvistamme kyläyhteisöämme sekä lisäämme mm. lasten ja nuorten lähiluonto tietoutta.

Vihreä väylä eli maantie 637

Vihreä väylä eli maantie 637 yhdistää Konginkankaan, Sumiaisen ja Laukaan kirkonkylät.

Vihreä väylä tarjoaa kauniita järvimaisemia Keski-Suomen maakuntajärvelle Keiteleelle, jonka luonnonhiekkarannat ja kirkas, puhdas vesi kannattaa kokea. Lue lisää...

Elävä kylä - Hyvä asua - Koiviston Kyläyhdistys