Elävä kylä - Hyvä asua

Koiviston kylä sijaitsee Keskisessä Suomessa noin 30 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen Äänekosken kaupungissa 
Kyläyhdistys vaalii Koiviston rikasta historiaa ja tekee kunniaa kylällä ennen eläneitten työlle ja perinteelle, eläen ja hengittäen samalla vahvasti tässä päivässä. 

Kyläyhdistyksen toiminta rakentuu ja tukeutuu vahvaan yhteisöllisyyteen, yhdessäoloon sekä yhdessä tekemisen kulttuuriin. 

Yhdistyksemme keskeinen tehtävä onkin jatkaa ja kehittää tätä perinteisesti vahvaa yhteisöä pystyssä päin myös tulevina vuosina, ja vastata nykypäivän yhä vaativampiin haasteisiin.

Yksin tehty työ o ku tervoa - kaksin ku hunajoa

https://sites.google.com/view/suomenluonnonpaivakoivistossa

YouTube-video

YouTube-video


Koiviston kylässä on 560 asukasta, rakensimme 560 linnunpönttöä kylämme eri yhteisöjen ja asukkaiden kanssa yhdessä. 
Mukana on mm. paikallinen urheiluseura Kipinä, eränkävijät ja kyläkoulu. Tavoite on yhdessä rakentaa pöntöt ja viedä ne keväällä 2017 luontoon. 
Teemme kartat minne pöntöt on sijoitettu ja esim. koulumme oppilailla on nimikkopöntöt joita he seuraavat tulevina vuosina, mitkä linnut pöntöissä pesivät. 
Lisäämme näin yhdessä tekemistä ja vahvistamme kyläyhteisöämme sekä lisäämme mm. lasten ja nuorten lähiluonto tietoutta.

TVihreä väylä eli maantie 637

Vihreä väylä eli maantie 637 yhdistää Konginkankaan, Sumiaisen ja Laukaan kirkonkylät. 

Vihreä väylä tarjoaa kauniita järvimaisemia Keski-Suomen maakuntajärvelle Keiteleelle, jonka luonnonhiekkarannat ja kirkas, puhdas vesi kannattaa kokea. 

Vihreän Väylälle pääsee hyvin myös Hirvaskankaan eritasoliittymästä kääntymällä vasemmalle 69 tielle. Heti risteysalueella on monipuolinen kauppakeskittymä mm. Spektrin liikekeskuksessa voit tehdä matkaostoksiasi ja jatkamalla siitä Koiviston kylää kohti noin 2 kilometriä vasemmalle kääntymällä olet Keski-Suomen ainoalla museotiellä, museotiellä on mittaa 3 km ja se halkoo Koiviston kylän kaunista maalismaisemaa. Lue lisää...
                 

 

Uusimmat ilmoitukset ja tapahtumat...

 • Tirppilinna: Arvovaltainen raati on valinnut nimiehdotuksista Pöntölle nimen. Eniten ääniä sai ja nimeksi tuli Tirppilinna!
  Lähettänyt 30.7.2017 klo 3.30 Koiviston Kyläyhdistys
 • Koiviston koululla järjestetty koko perheen Rallitapahtuma: Koiviston koululla järjestetty koko perheen Rallitapahtuma onnistuimainiosti. Kentällä oli parhaimmillaan EK 8 JA EK 11 välisellä tauollatuhatkunta ihmistä. Kylän kioskilla vilskettä ja asiakkaita riitti ainasulkemiseen saakka. EK ...
  Lähettänyt 29.7.2017 klo 23.59 Koiviston Kyläyhdistys
 • Äänekosken rallibussin aikataulu ja reitti 28.7. Äänekosken rallibussin aikataulu ja reitti 28.7.
  Lähettänyt 18.7.2017 klo 23.51 Koiviston Kyläyhdistys
 • Reino Rutasen laatan julkistaminen Koiviston Seuratalolla: Reino Rutasen ( Pitkä Reino ) 1900 – 1964 Laatan julkistaminen Koiviston Seuratalolla:KESKIVIIKKONA 9.8.2017Ohjelma: klo 17.45 Kokoontuminen Seuratalolleklo 18.00 Laatan paljastus Pitkän Reinon patsaalla- Martti Mäkinen ...
  Lähettänyt 10.8.2017 klo 13.56 Koiviston Kyläyhdistys
 • PÄREKATON TEKOON: Kaupunki tilasi kyläyhdistykseltä Kapeenkosken Myllyniemen Myllytuvan varusteaitan pärekaton uusimisen. Kyläyhdistys teki pyynnöstä kokonaistarjouksen ja eilen torstaina 9.6 tuli kaupungilta työn tilaus. Työhön kuuluu lisäksi Myllyn sisälle väliseinän teko. Molemmat ...
  Lähettänyt 10.6.2017 klo 5.24 Koiviston Kyläyhdistys
 • Maailman suurimmat kyläjuhlat:
  Lähettänyt 2.6.2017 klo 0.31 Koiviston Kyläyhdistys
 • Laavun harjakaiset: Heikkilän laavun harjakaiset asianmukaisin seremonioin. Kiitos Heikkilän Anttosille paikasta ja Keijolle ja Reijolle laavunrakentamisesta!
  Lähettänyt 1.6.2017 klo 23.43 Koiviston Kyläyhdistys
Näytetään ilmoitukset 1 - 7/10. Näytä lisää »

HYVINHÄN SE MENI

https://sites.google.com/prod/view/ryssanjuoksupatikka/etusivu

HYVINHÄN SE MENI

Ryssänjuoksu patikka tapahtuma sujui kiitettävästi kaikilta osin. Palaute oli osallistujien kuten myös  talkooporukankin taholta  positiivista. 
Osallistujat antoivat vankan mandaatin, että ensi vuonna tullaan uudelleen.
Reitti ja puitteet tapahtuma-alueineen saivat suurta kiitosta ja matkatkin tuntuivat käyvän  samoin sarjat.
Suuri käsi kaikille osallistujille ja ennen kaikkea talkoolaisille. Meitä talkoolaisia oli kaikkiaan 34 samaan purjeeseen puhaltajia, yhteisössä on voimaa se tuli jälleen näytettyä. Itse ainakin olen MEISTÄ ylpeä. 
Jatketaan touhua ja tehhää yhessä. 

Kukkahattu Alpiini