Elävä kylä - Hyvä asua

Koiviston kylä sijaitsee Keskisessä Suomessa noin 30 kilometriä Jyväskylästä pohjoiseen Äänekosken kaupungissa 

Kyläyhdistys vaalii Koiviston rikasta historiaa ja tekee kunniaa kylällä ennen eläneitten työlle ja perinteelle, eläen ja hengittäen samalla vahvasti tässä päivässä. 

Kyläyhdistyksen toiminta rakentuu ja tukeutuu vahvaan yhteisöllisyyteen, yhdessäoloon sekä yhdessä tekemisen kulttuuriin. 

Yhdistyksemme keskeinen tehtävä onkin jatkaa ja kehittää tätä perinteisesti vahvaa yhteisöä pystyssä päin myös tulevina vuosina, ja vastata nykypäivän yhä vaativampiin haasteisiin.

Yksin tehty työ o ku tervoa - kaksin ku hunajoa

Koiviston kylässä on 560 asukasta, rakensimme 560 linnunpönttöä kylämme eri yhteisöjen ja asukkaiden kanssa yhdessä. 
Mukana on mm. paikallinen urheiluseura Kipinä, eränkävijät ja kyläkoulu. Tavoite on yhdessä rakentaa pöntöt ja viedä ne keväällä 2017 luontoon. 
Teemme kartat minne pöntöt on sijoitettu ja esim. koulumme oppilailla on nimikkopöntöt joita he seuraavat tulevina vuosina, mitkä linnut pöntöissä pesivät. 
Lisäämme näin yhdessä tekemistä ja vahvistamme kyläyhteisöämme sekä lisäämme mm. lasten ja nuorten lähiluonto tietoutta.

https://sites.google.com/view/suomenluonnonpaivakoivistossa

YouTube-video


Perinnepäivät 2011 Kuva: Keijo Korhonen 

TVihreä väylä eli maantie 637

Vihreä väylä eli maantie 637 yhdistää Konginkankaan, Sumiaisen ja Laukaan kirkonkylät. 

Vihreä väylä tarjoaa kauniita järvimaisemia Keski-Suomen maakuntajärvelle Keiteleelle, jonka luonnonhiekkarannat ja kirkas, puhdas vesi kannattaa kokea. 

Vihreän Väylälle pääsee hyvin myös Hirvaskankaan eritasoliittymästä kääntymällä vasemmalle 69 tielle. Heti risteysalueella on monipuolinen kauppakeskittymä mm. Spektrin liikekeskuksessa voit tehdä matkaostoksiasi ja jatkamalla siitä Koiviston kylää kohti noin 2 kilometriä vasemmalle kääntymällä olet Keski-Suomen ainoalla museotiellä, museotiellä on mittaa 3 km ja se halkoo Koiviston kylän kaunista maalismaisemaa. Lue lisää...
                 

 

Uusimmat ilmoitukset ja tapahtumat...

 • Hyvää Juhannusta: Koiviston Kyläyhdistys toivottaa kaikille hyvää Juhannusta!
  Lähettänyt 22.6.2017 klo 13.20 Koiviston Kyläyhdistys
 • PÄREKATON TEKOON: Kaupunki tilasi kyläyhdistykseltä Kapeenkosken Myllyniemen Myllytuvan varusteaitan pärekaton uusimisen. Kyläyhdistys teki pyynnöstä kokonaistarjouksen ja eilen torstaina 9.6 tuli kaupungilta työn tilaus. Työhön kuuluu lisäksi Myllyn sisälle väliseinän teko. Molemmat ...
  Lähettänyt 10.6.2017 klo 5.24 Koiviston Kyläyhdistys
 • Maailman suurimmat kyläjuhlat:
  Lähettänyt 2.6.2017 klo 0.31 Koiviston Kyläyhdistys
 • Laavun harjakaiset: Heikkilän laavun harjakaiset asianmukaisin seremonioin. Kiitos Heikkilän Anttosille paikasta ja Keijolle ja Reijolle laavunrakentamisesta!
  Lähettänyt 1.6.2017 klo 23.43 Koiviston Kyläyhdistys
 • Mitä hyvää on Äänekoskella? Äänekoskella on paljon hyvää! Tässä Koiviston koulun pilke silmäkulmassa tehty näkemys mitä nyt tuli ensimmäisenä mieleen... Suuret kiitokset Koiviston kyläyhdistykselle. Katso linkistä mitä hyvää on Äänekoskella!
  Lähettänyt 20.4.2017 klo 8.29 Koiviston Kyläyhdistys
 • Neste Ralli 2017 Koivstoon: Neste Rallin 2017 ajetaan jälleen Koivistossa perjantaina 28.7. Äänekoski Valta erikoikoe ajetaan nyt kaksi kertaa ensin klo 15 ja toiseen kertaan klo 18.09.Museotiellä ja niinivedentiellä ajettavan pikiksen ...
  Lähettänyt 23.3.2017 klo 22.45 Koiviston Kyläyhdistys
 • Koiviston kuutamohiihto Su 12.3.2017: Viikonloppuna Pönttö sorvattiin perjantaina , lauantaina ja sunnuntaina,kaikki pöllit saatiin sorvattua ja aihioita tai valmiita pönttöjä tuli n.300. Iso käsi ja kiitos kaikille talkoisiin osallistujille, osa porukastauhrasi PÖNTTÖJEN ...
  Lähettänyt 13.3.2017 klo 1.03 Koiviston Kyläyhdistys
 • Naakkiman laavulla Suomen luonnonpäivää - Sukella talveen: Eilen juhlistimme Naakkiman laavulla Suomen luonnonpäivää - Sukella talveen. Yhden laavun hiihtoon osallistui reilu 30 henkilöä, osa hiihti ja osa tuli kävellen. Keli suosi ja tarjoilu pelasi.Kiitos kaikille osallistujille sekä ...
  Lähettänyt 21.6.2017 klo 23.29 Koiviston Kyläyhdistys
Näytetään ilmoitukset 1 - 8/8. Näytä lisää »

HYVINHÄN SE MENI

https://sites.google.com/prod/view/ryssanjuoksupatikka/etusivu

HYVINHÄN SE MENI

Ryssänjuoksu patikka tapahtuma sujui kiitettävästi kaikilta osin. Palaute oli osallistujien kuten myös  talkooporukankin taholta  positiivista. 
Osallistujat antoivat vankan mandaatin, että ensi vuonna tullaan uudelleen.
Reitti ja puitteet tapahtuma-alueineen saivat suurta kiitosta ja matkatkin tuntuivat käyvän  samoin sarjat.
Suuri käsi kaikille osallistujille ja ennen kaikkea talkoolaisille. Meitä talkoolaisia oli kaikkiaan 34 samaan purjeeseen puhaltajia, yhteisössä on voimaa se tuli jälleen näytettyä. Itse ainakin olen MEISTÄ ylpeä. 
Jatketaan touhua ja tehhää yhessä. 

Kukkahattu Alpiini