הכנסת אורחים בכרמיאל

דף זה מכיל רק הרהורים ראשונים ברמה של טיוטה...

רשימה זו מיועדת לעודד הכנסת אורחים בציבור הדתי בכרמיאל (במיוחד בשבתות ובחגים), ולהקל על אנשים בציבור זה להכיר אחד את השני וליצור קשרים אישיים ומשפחתיים.

מספרים על הרב יוסף לוקשטיין ז"ל, מהבולטים בין רבני הקהילות האורתודוקסיות בניו יורק, שכאשר משפחה בקהילתו הייתה מחליטה להכשיר את המטבח בבית, היה אומר להם שבכך קיימו בני המשפחה שתי מצוות גדולות: לא רק את מצוַת הכשרות במטבח לבדה, אלא גם "ואהבת לרעך כמוך", כי מעכשיו הם יכולים לארח כל יהודי בביתם. שמירת הכשרות אמורה להגביר את הקשר בין יהודי ליהודי ובין משפחה למשפחה, ולא חלילה להקשות עליו.

אנחנו רוצים להגביר את התחושה שהבתים בציבור הדתי בכרמיאל פתוחים אחד לשני. לפני כמה שנים הייתה משפחה דתית צעירה שהתעניינה על המגורים בכרמיאל והתארחה כאן בשבת. בסוף השבת הנעימה החליטו בכל זאת לא להשתקע כאן. וכך אמרו: "בשנה האחרונה אנחנו גרים ביישוב עופרה. כשהגענו לשם לא הצלחנו לאכול אפילו סעודת שבת אחת בבית במשך החודשיים הראשונים ביישוב, כי כל המשפחות הוותיקות ביישוב עשו תור ארוך להזמין את המשפחה החדשה. בכרמיאל נעים לנו, אבל אין סיכוי למצוא כאן דבר כזה..."

מטרת הרשימה הזו להוכיח שגם בעיר בכלל, ובכרמיאל בפרט, ניתן לבנות דבר כזה. חשוב במיוחד לבנות את זה בכרמיאל דווקא, שהרי מדובר על עיר של עולים. יש אנשים רבים בכרמיאל שחיים בבדידות, ביניהם קשישים, נכים, וחולים. רבות מהמשפחות קטנות, ולגבי הרבה אנשים רוב בני משפחתם נמצאים מחוץ לעיר או בחוץ לארץ. לכן יש הזדמנות לקיים את מצוות הכנסת אורחים במיטבה כאן בכרמיאל. עוד תועלת: משפחות דתיות בכרמיאל שעושות שמחה משפחתית, ומזמינים אורחים לשבת, יוכלו למצוא כאן מאגר של משפחות שיכולות להציע מקום לינה. וכן יש גם גֵרים שמחפשים משפחה דתית מארחת, חיילים שמתארחים בשבתות בקבוצות, קבוצות של בני-עקיבא שמתארחות בעיר, בנות שרות שמשרתות רחוק מהבית...

משפחה שמשתתפת ברשימה זו מודיעה על שני דברים:

  • שהיא מעוניינת לארח משפחות אחרות בעיר ולהתארח אצלן.

  • שהיא שומרת שבת וכשרות כהלכתן.

ידוע שיש דרכים שונות בשמירת כשרות, ויש משפחות שמקפידות על הידורים מסויימים או הכשרים ספציפיים שלא כולם מקפידים בהם. משפחות שמשתתפות ברשימה זו מאמינות שאין בכך תקלה למצוות הכנסת אורחים, בתנאי שיש פתיחות וכבוד הדדי. משפחה שמקפידה על דבר מסויים לא צריכה להתבייש, ובוודאי שלא להמנע מלארח ולהתארח בשל כך. להפך: במקום לתת לשיטות שונות בהלכה ובמנהג להיות גורמים שמפרידים בין יהודים, עדיף לדבר על זה באופן פתוח, והמשפחה המארחת מתחייבת לכבד את סוג הכשרות של המשפחה המתארחת לפי מה שהם מסבירים. בכך גם נתחיל להבין אחד את השני יותר טוב וללמוד אחד מהשני.

לגבי משפחות חילוניות שירצו להתארח אצל משפחות דתיות, יש כאן מאגר גם בשביל זה (אף אם אין זו מטרתה הראשונה של הרשימה). בכיווּן השני (שמשפחה שומרת כשרות תתארח בחזרה בבית חילוני) הדבר מחייב מחשבה ותיאום מראש, אבל גם לכך יש דרכים מתאימות מבחינה הלכתית, בתנאי שיש כבוד הדדי והבנה הדדית בין שתי המשפחות. כלומר: עם קצת רצון טוב - ניתן למצוא דרכים שגם משפחה שומרת כשרות תתארח בחזרה אצל משפחה חילונית. אבל הרשימה מיועדת קודם כל לציבור הדתי.

רשימת הכנסת אורחים בכרמיאל

רשיון לתוכן חופשי

CC BY-SA 3.0

הזכויות לחומר שבאתר הזה שמורות לאבי קדיש, תש"ע (2010).

מותר להעתיק ולהפיץ את חומר המוגש כאן (אלא אם כן צויין אחרת לגבי תוכן ספציפי), ואף לעדכן אותו ולשנות אותו באופן חופשי,

בהתאם לרשיון ייחוס-שיתוף זהה 3.0 של Creative Commons (או לגירסה מעודכנת של הרשיון).

הסבר לרשיון החופשי: מותר לכל אדם להשתמש בחומר כראות עיניו, ואף לפתח ולעדכן אותו ולשנותו,

בתנאי שיאפשר גם לאחרים לעשות אותו דבר בעבודתם ויציין את המקור (עם קישור).

כל גירסה מתוקנת או משופרת (אף בתוך עבודה גדולה יותר) חייבת לכלול את הקישור למקור ולרשיון החופשי.

אשמח מאוד לשמוע באופן אישי על כל שימוש חיובי שייעשה בחומר הזה.

עמוד ראשי