Zevende generatie van het geslacht Fiet

 

 

 

 

7-1  Johan Reinhart Fiet  X  Neeltje Elvina Heuseveldt

 • 1e kind: Jeroen Reinhart
 • 2e kind: René Jozias

 

7-2  John Rhinehart Fiet  X  Susan Westra

 • 1e kind: Cathryn Sue
 • 2e kind: Robert Michael
 • 3e kind: Richard Alan

 

7-3  James Albert Fiet  X  Mary Ellen Hollister

 

 

7-4  Dale Malcolm Fiet  X  Vicky Lee Buesink

 

 

7-5  Dirk Jacobus Gerardus Fiet  X  Natascha Krapels

 • 1e kind: Mitchell Dylan

 

Home

Eerste generatie

Tweede generatie 

Derde generatie

Vierde generatie

Vijfde generatie

Zesde generatie

Zevende generatie

DE MANNELIJKE AFSTAMMELINGEN IN DE ZEVENDE GENERATIE

VII-i.   Johan Reinhart FIET 

Geboren op 24 Augustus 1926 te Zutphen. Zoon van Jan Reinhart FIET en Hendrika Klasina VAN BRINK (zie ook onder VI-i-1 op blz. 42).

Door zijn omgeving wordt hij Hans genoemd. Hij is een ondernemende jongeman, die zijn eerste centen verdient als assistent in een drogisterij-apotheek in Brummen. Het terrein is niet nieuwe voor hem, want zijn ouders hebben een drogisterij in Warnsveld.

In 1948 moet hij in militaire dienst en wordt in eerste instantie bij de Pharmaceutische Dienst van de Koninklijke Landmacht te Amsterdam ingedeeld. Daarna wordt hij overgeplaats naat de Optische Dienst. beide onderdelen voorzien de troepen, welke naar Nederlands Oost Indie worden gezonden, van de benodigde geneeskundige goederen. Als deze troepen weer naar Nederland worden gerepatrieerd is het de taak van Hans FIET om hen, die daarvoor in aanmerking komen, van nieuwe brilleglazen te voorzien. Nieuwe monturen mogen daar echter niet bij geleverd worden.

Hans FIET vindt dat maar niets. Met goedkeuringg van zijn superieuren besluit Hans om deze afzwaaiers (met groot verlof gaande militairen) van gratis advies te dienen en hen tegen sterk gereduceerde prijzen nieuwe en meer modernere monturen te leveren. hiermee legt Hans in feite de basis van zijn toekomstige optiekzaak.

 

Daar, in Amsterdam, leert Hans ook zijn toekomstige vrouw kennen, die in een damesmodezaak werkt. Zij heet Neeltje Elvina HEUSEVELDT en woont in Alkmaar. Neeltje Elvina wordt kortweg Nelva genoemd, werd op 22 September 1926 in Alkmaar geboren en is een dochter van Jozias Willem Abraham HEUSEVELDT en Prientje Cornelia VAN DRIEL. Het huwelijk wordt op 15 Juni 1954 te Alkmaar gesloten. Hans en Nelva betrekken een flat met uitzicht op de Rijn aan de Utrechtsestraat in Arnhem.

 

Johan Reinhart (Hans) Fiet en Neeltje Elvina (Nelva) Heuseveldt

Op 8 September van datzelfde jaar openen zij een optiekzaak aan Jansbinnensingel aldaar. In 1960 laten zij een huis in de Amorystraat 10 bouwen en in 1975 trekken zij in hun bungalow in rozendaal bij Arnhem, welke zij grondig laten verbouwen. 

 

Hans ontpopt zich ook als een echte wijnkenner en tijdens familiediners is hij het, die de juiste wijnen bij demaaltijd besteld. In de kelder van hun bungalow ligt een grote voorraad van de allerbeste wijnen. Een van de weinige hobbies, welke Hans zich naast zijn drukke optiekzaak veroorloven kan.                

Jammer genoeg moet Hans vanwege zijn gezondheid de dagelijkse leiding van zijn zaak aan zijn jongste zoon overdragen. De oudste zoon studeert in Groningen. 

De optiek, welke Johan Reinhart (Hans) Fiet op 8 september 1954 in Arnhem opent.

De twee zoons van Hans en Nelva zijn:

 1. Jeroen Reinhart, geboren op 2 November 1957 te Arnhem. Hij studeert Sociale Geografie aan de Rijksuniversiteit van Groningen.
 2. Rene Jozias, geboren op 6 September 1959 te Arnhem. Hij neemt thans de honeurs in de zaak van zijn vader waar.                  

    Jeroen Reinhart Fiet (l.) en René Jozias Fiet (r.) 

VII-ii.   John Rhinehart FIET 

Geboren op 4 Februari 1946 te Grand Rapids, Michigan. Zoon van John Reinhart FIET en Reina VRIESEMA (zie ook VI-v-3 op blz. 45). Hij is office manager (kantoorchef).

Op 12 November 1966 trouwt hij in de Oakdale Park Christian Reformed Church in Grand Rapis, Michigan met Susan WESTRA, die op 1 Januari 1947 te Grand Rapids, Michigan werd geboren. Zij iss een dochter van Willard Eugene WESTRA en Phillis Jane PITTINGER. 

Het echtpaar heeft drie kinderen, waaronder een tweeling, en woont nog in Grand Rapids, Michigan. De kinderen zijn:

 1. Cathryn Sue, geboren op 7 Juni 1967 te Grand Rapids, Michigan.
 2. Robert Michael, geboren op 16 Augustus 1969 te Grand Rapids, Michigan
 3. Richard Alan, eveneens geboren op 16 Augustus 1969 te Grand Rapids, Michigan

 

VII-iii.   James Albert FIET 

Geboren 31 December 1951 te Grand Rapids, Michigan. Zoon van John Reinhart FIET en Reina VRIESEMA (zie ook onder VI-v-4 op blz. 45).

Hij huwt op 10 Juli 1976 te Hastings, Michigan met Mary Ellen HOLLISTER, een onderwijzeres in beeldende kunsten, geboren op 3 Mei 1951 te Hastings, Michigan, dochter van Robert Earl HOLLISTER en Agnes Marie THOMPSON. James Albert FIET is timmerman. Het echtpaar is nog kinderloos.

 

VII-iv.   Dale Malcolm FIET 

Geboren op 30 oktober 1952 in Clymer, New York. Zoon van John Rhinehart FIET en Vivian Emma TALLMAN (zie ook onder VI-vi-2 op blz. 46).

Dale Malcolm FIET doorloopt Alfred College in Alfred, New York en Syracuse University in Syracuse, New York. Daar behaald hij een graad in de architectuur. Tijdens zijn studie helpt hij zijn vader met schilderen.

Op 10 Augustus 1973 trouwt hij in de Gloria Dei Lutheran Churh te Lakewood, New York met Vicky Lee Buesink, die op 29 April 1952 in Jamestown werd geboren.

Dale Malcolm FIET werkt voor het gouvernement in Norfolk in de staat Virginia, waar hij manager van de Architectural Section is. Ze wonen in Virginia Beach.

Het echtpaar is nog zonder kinderen.

 

VII-v   Dirk Jacobus Gerardus Fiet

 

Geboren op 10-07-1965 te ’s Gravenhage. Zoon van Dirk Jacobus Gerardus Fiet en Elidea Willemina Jacoba Bruigom.