Juryleden

Wordt JURYLID en schrijf je in!

Turnwedstrijden moeten gejureerd worden. Zonder juryleden dus geen wedstrijden. Om als vereniging deel te mogen nemen aan wedstrijden ben je verplicht juryleden te leveren. Hoe meer turn(st)ers hoe meer juryleden je moet inzetten. Ook het niveau van de turn(st)ers is bepalend voor het niveau waarop de juryleden moeten zijn.

Op dit moment hebben wij voor het seizoen 2016/2017 4 juryleden, 2 met TD1 brevet, een met een TD2 brevet en de 4e met een TD3 brevet, Voor volgend seizoen hebben we nog tenminste twee nieuwe juryleden nodig voor de (instap)cursus TD1.

Iedereen kan een opleiding volgen tot jurylid. Het enige wat je nodig hebt is inzicht in de oefeningen die gedaan worden. Aan de hand van video materiaal wordt uitgelegd wat de oefeningen zijn (verschil tussen radslag en arabier, wat een streksprong of een zweefstand is) en welke aftrekpunten te geven zijn. De basisopleiding (TD1) bestaat uit 3 bijeenkomsten, te weten een introductiebijeenkomst (verplichte dag) en 2 praktijkbijeenkomsten. De cursus wordt afgesloten met een examen, welke bij goed gevolg in een brevet resulteert.

De opleiding wordt kosteloos gegeven door de KNGU en EGV vergoedt de eventuele reiskosten.

De eerst volgende jury opleiding start op 4 september in Naarden.

Lijkt het je iets om jurylid te worden neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat, de leiding of het secretariaat en/of schrijf je in op de site van de KNGU.