LLIBRES RECOMANATS

Aquest llibre mostra diferents itineraris per descobrir els castells de la Segarra. La seva publicació ha estat tot un encert i el llibre resulta ser una bona guia per endinsar-se en el món dels castells i les fortaleses de la nostra comarca. Estant treballant en les obres de rehabilitació i reconstrucció del castell s’han personat unes quantes persones encuriosides per descobrir el castell, alhora que sempre citen que s’han animat a visitar la nostra fortalesa per aquest llibre.

Dins del cinquè itinerari, que han anomenat: “Les deus del Sió” els autors han inclòs al castell Sant Miquel d’Alta-riba.

Des d’aquí felicitem als autors per la seva obra i recomanem el llibre als nostres lectors.

En Jaume Moya és un home que sap dinamitzar i canalitzar molt bé les diferents iniciatives, i inquietuds històriques, i valors patrimonials de la nostra comarca. A través de la transcripció d’un fragment del seu blog: http://giliet.wordpress.com/2011/05/30/no-compris-el-meu-llibre/ us convidem a apassionar-vos amb els castells de la manera que ho viu i transcriu l’escriptor.

Si de veres vols que se’t reveli la Segarra en tota la seva magnificència, fes com jo: deixa’t estar de llibres i fes un glop de ratafia de les Voltes, vagareja pels carrerons de Pomar, imagina l’esplendor perdut de la torre Saportella, apama les façanes del Mas de Bondia, reviu la batalla de Rubinat, sadolla’t amb el vi dels Comalats, esporugueix-te a les masmorres de les Pallargues, plora davant les ruïnes de Llanera, encimella la torre de Mejanell, devora el conill amb figues de la Redolta, contempla el colós de Concabella, flaira les flors de la dama de Florejacs, penetra a les entranyes de Vallferosa, frueix de l’arròs a Torrecombelles, furga entre els matolls de la Coscollosa, remunta la tartera de carreus de Gàver, contagia’t la crispació guerrera de les Sitges, admira la remodelació de Malgrat, remena els ous de Sant Guim de Freixenet, rastreja els segles a Vilagrasseta, banya’t al doll del Sió, revela l’escalivada dins el ravioli de la Cosa Nostra, escolta la veu de les pedres de Lloberola, juga’t la integritat entre els rocs de la Manresana, reviscola’t amb una sopa de ceba de Cal Guim, guaita des de la torre de l’Ametlla, allista’t a les tropes romanes de Iesso, somriu a Malacara, esperança’t amb els treballs d’Alta-Riba, embriaga’t d’art a la Cardosa”.....