Golf

Her følger en gennemgang af golfbanerne i området :

1. ALICANTE GOLF

18 huller – 6255m – par 72

Designet af Selveste Ballesteros ligger den centralt ved Alicante og San Juan. Selv om den er ret flad, er den alligevel udstyret med så mange forhindringer, at man ikke skal have alt for højt HCP, hvis man vil have virkelig glæde af en runde. Greens er store, men godt beskyttet af store, strategisk anbragte bunkers. Præcision i spillet er nøgleordet.

2. ALENDA

18 huller – 6257m – par 72

Kendetegnet ved meget brede fairways og en naturskøn beliggenhed med udsigt til bjergene i baggrunden. Det er ikke nogen decideret svær bane at spille.

3. BONALBA

18 huller – 6367m – par 72

Klassisk bane med de forhindringer, der hører sig til. Bunkers, der ligger hvor de generer mest, vand i spil og gode, hurtige greens. Den er krævende, men ikke mere end at alle kan være med, hvis de tænker sig lidt om.

4. VILLAMARTIN

18 huller – 6132m – par 72

Styrken ved Villamartin er, at de 18 huller er så forskellige. Det er faktisk lykkedes at designe hullerne, så de stort set ikke kan sammenlignes. Det betyder, at hele golfsættet skal i gang, når du går en runde på denne bane, der er en fornøjelse, også fordi den er så velholdt.

5. LAS RAMBLAS

18 huller – ca. 6000m – par 72

Ligger mellem bjergene og kysten og har en udsigt, der vil noget. En halvsvær bane, hvor præcision og koncentration er afgørende for en god runde. Ikke mindst fordi fairways er smalle, på grænsen af det ondskabsfulde.

6. CAMPOAMOR

18 huller – 6056m – par 72

Er for både amatører og meget øvede. Fairways er brede og venlige, og de største forhindringer ligger helt klart i forbindelse med indspil til og på greens plus det, at banen skråner den ene og den anden vej mange steder.

7. OLIVA NOVA

18 huller – 6270m – par 72

Også her har Seve Ballesteros været på spil, og han har lavet en bane, som ikke er for tøsedrenge/piger, der er bange for at miste en bold eller flere. Der er utrolig meget vand i spil, især på for-ni og sidst, men ikke mindst på de to sidste huller.

8. LA SELLA

18 huller – 6028m – par 72

José Olazabal er mesteren bag denne bane, der blev åbnet i 1991. Det er igen en af de baner, hvor både den øvede og mindre øvede kan få glæde af en runde. Den er krævende, men ikke urimeligt, og så er det en fornøjelse at gå den, fordi den er i absolut tip-top stand. Den skal man ikke gå glip af.

9. LA MANGA

18 huller – 6361m – par 72 (Sydbanen) 18 huller – 5780m – par 71 (Nordbanen) 18 huller – 5971m – par 73 (Vestbanen)

Et af Europas bedste golfanlæg overhovedet, som har fået den sidste finish af ingen ringere end golflegenden Arnold Palmer. Sydbanen ligger midt i dalen med brede fairways, velplacerede vandhazarder og bunkers. Nok til at være udfordrende for spillere på alle niveauer. Nordbanen er mere kuperet, og det er vigtigere at slå præcist end langt. Vestbanens for- og bag-ni er meget forskellige. For-ni stiller store krav med smalle fairways, mens bag-ni er mere åben og tilgængelig. På alle tre baner skal du være opmærksom på, at vinden meget ofte er i spil. Det er en rendyrket oplevelse at spille disse baner.

10. DESERT SPRINGS

18 huller – 6173m – par 72

Noget så interessant som en ørkenbane, bygget efter USGA’s krav og specifikationer, som de gælder for de berømte ørkenbaner i Arizona og Californien. Det er en bane, der stiller store krav, selvom den er nemmere at have med at gøre, hvis du spiller fra gul tee. Men kildespring, vandløb, tørre flodlejer, klippe- og kaktusområder er i spil, så det vil noget. Det er helt fantastisk at spille denne bane, både udfordrings- og naturmæssigt. Et must, når du er på de kanter.

11. VALLE DEL ESTE

18 huller – 5696m – par 72

Mere ørken og lidt i klasse med Desert Spring. Den er ikke helt så svær, men er nu ganske godt med, så det er med at holde koncentrationen. Fairways er brede og venlige. En interessant detalje er teestederne, der alle er hævet og placeret mellem vulkanske klipper. Absolut også værd at spille.

12. MARINA GOLF

18 huller – 5338m – par 72

Er god for øje og sind. Banen ligger omgivet af hav og i et smukt, roligt landskab. Der er tre søer, der alle er i spil, men ellers er det en bane, der ikke nødvendigvis får blodtrykket op i det høje gear. Fin til en afslappet runde efter en af de "hårde" baner.

Link til golf: