Vejret

Klima og årstider i Alicante

Costa Blanca har ganske enkelt det mest pragtfulde Middelhavsklima. Alicante er beriget med en ekstra god, beskyttet beliggenhed, med en bjergkæde i ryggen og pakket godt ind mellem to forbjerge, der gør klimaet perfekt hele året rundt. Læs her om årstiderne i Alicante.

Hvis forår skal måles efter danske standarder, er Alicantes forår forholdsvis nemt at definere: April. Blomster og træer begynder at springe ud, og livet i Alicante rykker for alvor udendørs.

Temperaturerne når ofte ved middagstid at kravle op over 20 C og nedbørsmængden holder sig nede på beskedne 30 mm fordelt på ca. 4 regnvejrsdage i april. Efter en generel standard må havets ca. 15 C nok betegnes som værende lidt for koldt til at bade i, men det skal ikke holde dig fra at tage en tur på Alicantes strande og få renset vinteren ud af kroppen med sol og frisk luft.

Her er i bogstaveligste forstand tale om sommerhalvåret.

Fra maj til oktober kan du nyde sol, sol og atter sol – og så naturligvis varme. Gennemsnitlige dagtemperaturer mellem 24 og 32 C, 250-350 solskinstimer pr. måned og stort set ingen regn – lige bortset fra ”regntiden” i september og oktober, hvor du kan risikere op til ca. 80 mm.

Det er naturligvis om sommeren, at Alicante og resten af Costa Blanca er mest besøgt. Strandene er tætpakkede, køerne bliver lidt længere ved attraktionerne, og ventetiden på et bord på restauranterne kan øges en smule. Men det vil ikke genere dig, når du først er der.

November tildeles betegnelsen ”efterår” i Alicante, men kun fordi vejret ikke længere kan sættes i samme kategori som sommeren.

Temperaturerne har sneget sig ned på omkring 20 C i middagstimerne, men p.g.a. det stadig lune hav (ca. 18-20 C) ligger nætterne stadig over 10 C.

Nedbørsmængden er steget lidt i forhold til sommerhalvåret, men der falder stadig mindre regn i november i Alicante, end i sommermånederne i Danmark. Alicantes efterårsvejr er dejlig mildt og perfekt til udendørsaktiviteter som fx golf eller byvandringer.

Det er lidt en tilnærmelse at tale om vinter i Alicante. December, januar, februar og marts kan dog betegnes som de køligste måneder på året, men hvis du regner med frost og sne, kan du godt tro om igen.

Dagtemperaturerne kommer sjældent under 16 C og selv om nattetemperaturerne kan komme ned omkring ca. 5 C, kan man ikke tillade sig at kalde det kolde måneder.

Januar er Alicantes koldeste måned, men til gengæld også måneden med mindst nedbør. Marts derimod ligger ”lunt i svinget” og læner sig op ad forår med 9-19? henover døgnet.

Vinteren er det ideelle tidspunkt at holde ferie i Alicante, hvis dine interesser går mere i retning af sightseeing end badeferie, og ligesom efteråret er vinteren fortrinlig til den aktive ferie, da du ikke bliver ”slået ud” af varmen, som om sommeren.

Søger du et sted, hvor du kan holde juleferie iført solbriller og korte bukser, så tag roligt til Alicante. Som alle de andre Middelhavslande går også Spanien højt op i fejring af jul, men på en mere rolig, spirituel måde, hvor du slipper for meget af den kommercielle side, men kan koncentrere dig om det, julen egentlig går ud på.

Klik her for en aktuel vejudsigt : Intellicast