Mad & Shopping

Spanien har indtaget en førerstilling i gastronomiens højere luftlag.

Men spansk mad er tradition. Det er bl.a. tapas, som alle turister stifter bekendtskab med. I tapas indgår en spansk skinke som en vigtig bestanddel, og Ibérico-skinen, pata negra, sortfodsskinken, er den ypperste. Derfor indtog denne særlige, højtbesungne skinke også en særstilling på den 20. internationale gourmet udstilling, der fandt sted i Madrid. Der var nærmest tale om ærefrygt. Og scenariet omkring skinkerne, det sorte guld, hører med for at illustrere, hvilken ildhu og entusiasme, der lægges for dagen i Spanien, når det gælder fødevarerne.

Alicante er et fantastisk sted at udforske det Mediterranske køkken. Områdets specialitet er turrones – nougat af honning og mandel. Udover det er der tapas og den kendte spanske paella.

Der findes en lang række små tapas barer i midtbyen og ellers kan det anbefales at nyde lidt mad / vin langs havnepromenaden, hvor en lang række

fiskerestauranter ligeledes har til huse.

I huset findes en mappe med visitkort fra

områdets bedste spise oplevelser...

Hver by sit gademarked.

Der er gademarkeder alle ugens 7 dage. På marked kan man med fordel handle alt fra mad og frugt til sko, solbriller, lædervarer og tøj.

Lokale markeder :

  • Arenales Del Sol - Aftenmarked tirsdag og fredag (tirsdag primært frugt og grønt) kun fra midt juni til midt september.
  • Gran alacant - torsdag formiddag hele året
  • Santa Pola - Lørdag / mandag formiddag hele året
  • Elche - Søndag formiddag hele året

I Alicante findes en lang række shoppingcentre bla Plaza Mar 2 (www.plazamar2.com) og Gravia (www.ccgravia.com), samt et outlet center (www.theoutletstoresalicante.com)

I Elche finder man Aljub (https://cclaljub.com/ )

I Torrevieja ligger centret Habaneres (www.habaneras.es)