Fodbold

Spansk fodbold.

I sydeuropa er fodbolden's betydning enorm – selvom man ikke er fanatiske på samme måde som i Tyrkiet og Italien, har fodbolden stor betydning for de fleste spaniere. Sammen med dåbsattesten, er det næsten obligatorisk, at man modtager medlemkort til en fodboldklub, som man derefter følger i tykt og tyndt resten af sit liv. Fanatismen er naturligvis størst i Barcelona og Madrid, hvor al snak på gader,stræder, barer og cafe'er falder på fodbold.

I Spanien, til forskel fra de øvrige europæiske ligaer, har udeholdene stort set ingen tilskuere med og det kræver således stor selvtillid hos de 11 spillere på udeholdet, at modstå presset fra 25.000 + tilskuere.

Spansk fodbold er i vælten for tiden. Mange regner i øjeblikket den spanske liga for verdens førende, hvilket især baserer sig på de spanske klubbers stærke præstationer i internationale kampe. La Primera División er fyldt til randen med kompetente og ambitiøse mandskaber. På spillerfronten er liga'en fyldt med kvalitet og ofte her de største stjerner havner

Det spanske landshold har været en magtfaktor det seneste årti

Tag ud og hep på vores lokale helte fra Elche CF -

Elche's hjemmebane Martinez Valero ligger ca 20 min. kørsel fra boligen

Eller tag evt en tur til Rico Perez stadion midt i Alicante, hvor Hercules CF folder sig ud.

Er man til fodbold, bør man ikke snyde sig selv for en stor oplevelse, det bedste af europæisk bold er lige om hjørnet. Som hovedregel kan der købes billetter på stadion på kampdagen fra kl 11.00, men det kan nok anbefales at smutte en tur omkring klubbernes hjemmesider og der er som regel kun udsolgt, når gæsterne hedder Real Madrid eller Barcelona.