Kabouters

Wie zijn ze?

Kabouters, een wereld vol plezier

Kabouters zijn meisjes van 8-10 jaar. In hun leef- en leerwereld staan vriendinnetjes en plezier maken centraal. Kabouters houden van kampen bouwen, zich verkleden en van ongelooflijk veel kattenkwaad!

Contact: kabouters@scoutingwaver.be

Kabouterwet

Een kabouter kan luisteren,

een kabouter is blij,

een kabouter speelt mee,

een kabouter doet graag een pleziertje.

Leiding

Gewiekste Wolf

Jo Op de Beeck

Geboortedatum: 7 februari 2002

Loopbaan: Kabouters (2020-2021; 2021-2022)

Totem: De roedels van deze sociale hondachtige zijn strikt georganiseerd. Ze communiceert intensief met haar kenmerkend gehuil, tenminste als de sociale band sterk is. Deze hond is handig, sluw en vindingrijk. Ze handelt trouw tegenover soortgenoten en hecht belang aan een goed gemeenschapsleven. Dit dier heeft een groot uithoudingsvermogen. Ze past zich snel aan een nieuwe situatie aan.

Schalkse Wasbeer

Hannah Van Rompaey

Geboortedatum: 13 mei 2002

Loopbaan: Elfjes (2020-2021), Kabouters (2021-2022)

Totem: Dit dier is een kleine boombewonder die zich goed kan handhaven in verschillende omgevingen. Ze is intelligent, bevallig, lenig, behendig en maakt een aangename indruk. Het dier is vrolijk, grappig, speels, nieuwsgierig en plaagzuchtig. In nood is zij moedig en behulpzaam.Excentrieke Salangaan

Stien Van den Brande

Geboortedatum: 24 mei 2002

Loopbaan: Kabouters (2021-2022); Jonggidsen (2020-2021)

Totem: Deze vogel is een levendige en rusteloze acrobaat. Ze is humoristisch, creatief en kunstzinnig. Ze heeft een sterk aanpassingsvermogen dat haar in staat stelt in een nieuwe omgeving te aarden. Deze vogel is een groepsdier, dat in grote kolonies leeft. Omdat ze vlug en zelfstandig is, ontsnapt ze gemakkelijk aan haar belagers.


Openhartige Saïga

Lisa Miller

Geboortedatum: 14 september 2001

Loopbaan: Kabouters (2021-2022); Joka's (2020-2021)

Totem: De snuit van deze antilope doet denken aan een kleine slurf. Ze leeft in grote kudde en is graag in gezelschap. Dit dier is sociaal, al kan ze soms vechtlustig zijn. Ze is snel en krachtig en heeft een groot uithoudingsvermogen. Ze is een goede trekker en heeft een grote overlevingsdrang. Wanneer er gevaar dreigt, slaat soms de hele kudde in paniek, hoewel ze zich even dikwijls hardnekkig verdedigt.

Komische Merel

Eline Van Dyck

Geboortedatum: 22 juni 2003

Loopbaan: Kabouters (2021-2022)

Totem: Dit dier is een uitbundige zangvogel die graag gezelschap opzoekt. Zij is een dankbare gast, niet kieskeurig op haar voedsel. Deze vogel is flexibel in een veranderende leefomgeving. Zij beschikt over een kostelijke en grappige woordenschat en met haar gezang trekt hij graag de aandacht.

Enthousiaste Arakanga

Nora Geerts

Geboortedatum: 19 december 2003

Loopbaan: Kabouters (2021-2022)

Totem: In vergelijking met andere papegaaien is de arakanga rustig en ernstig. Hij went snel aan een nieuwe omgeving en is trouw en aanhankelijk als hij goed behandeld wordt. Deze intelligente vogel is nieuwsgierig van aard. De arakanga leeft op goede voet met soortgenoten, maar kan nukkig zijn tegenover vreemden.