FLUX 2 -ICT IN EDUCATION,   PRAGA , CEHIA

PARTICIPANȚI:

Director, prof. înv.primar EUGENIA NOUR

Director adjunct, prof.  IONUȚ MOCĂNIȚA

prof.înv.primar MIRELA NOVAC

prof.înv.primar DANIELA CONDURACHI

prof.înv. primar CLAUDIA BÎRGĂOANU 

prof. ALINA JITARIU

TIC în educație

ITC International, Olivová 4, Praha 1 110 00, Cehia  +420 603 333 953


Module

Modulul 01 – Introducere în TIC în Educație

Modulul 02 – Utilizarea aplicațiilor online

Modulul 03 – Probleme de siguranță (plagiat, sănătate, hărțuire cibernetică, urmărire cibernetică)

Modulul 04 – Codare simplă

Modulul 05 – Weebly/WebQuests

Modulul 06 – Utilizarea dispozitivelor mobile pentru a sprijini învățarea

Modulul 07 – Găsirea resurselor pentru lecții

Modulul 08 – Prezentări eficiente

Modulul 09 – Crearea de postere

Modulul 10 – TIC la diferite discipline

Modulul 11 ​​– Atelier


CASTELUL PRAGA

MUZEUL J.COMENIUS

ITC INTERNATIONAL

PREZENTARE SITE

PREZENTARE RESURSE DIGITALE

SCHIMB DE IDEI

CONCLUZII

 APLICAȚII PRACTICE-  REALIZAREA UNUI AFIŞ FOLOSIND CANVA

SĂPTĂMÂNA VERDE

În perioada 24-28 .04.2023 la Școala Gimnazială ” Iordache Cantacuzino” Pașcani s-a desfășurat Programul ” Săptămâna Verde”. Scanând codul QR descoperiți activitățile desfășurate de elevii clasei I A. 

Codul QR este o gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale (cod matrice). Primul astfel de standard a fost creat în 1994 de către compania japoneză Denso Wave. QR este o prescurtare din engleză de la quick response („răspuns rapid”). 

Sunt utilizate cu regularitate pe telefoanele mobile de tip smartphone, deoarece codurile QR pot reprezenta (în mod codificat) adrese de siteuri Internet (de tip URL); pentru acces rapid la un sit dorit utilizatorul trebuie doar să îi scaneze codul QR cu ajutorul camerei foto din telefonul său mobil. Un software cititor interpretează imaginea și descifrează codul, iar browserul telefonului îl direcționează pe utilizator către URL-ul în cauză. Simplitatea acestor legături de la lumea fizică spre lumea electronică, cunoscute sub numele de „hyperlinkuri fizice” (în engleză hardlink), explică popularitatea lor. Codul QR permite companiilor să câștige noi clienți. El devine foarte util atunci când adresele URL sunt lungi și tastarea acestora într-un browser pe telefonul mobil ar fi nepractică. 


Despre Scratch

Scratch este cea mai mare comunitate de codificare pentru copii din lume și un limbaj de codare cu o interfață vizuală simplă care le permite tinerilor să creeze povești digitale, jocuri și animații. Scratch este proiectat, dezvoltat și moderat de Fundamentele Scratch, o organizație nonprofit.Scratch promovează gândirea computațională și abilitățile de rezolvare a problemelor; predare și învățare creativă; autoexprimare și colaborare; și echitate în calcul.

Scratch este întotdeauna gratuit și este disponibil în peste 70 de limbi.

Scratch este proiectat special pentru varste cuprinse intre 8 si 16, dar este folosit de oameni de toate varstele. Milioane de oameni creeaza o larga varietate de proiecte Scratch, incluzand utilizatori casnici, scoli, muzee, biblioteci si centre comunitare.

 In jurul lumii

Scratch este folosit în mai multe 200 țări și teritorii și este disponibil în mai multe 70 limbi. Pentru a schimba limbile, faceți clic pe meniul din partea de jos a paginii. Sau, în Editorul de proiecte, faceți clic pe globul din partea de sus a paginii. Pentru a adăuga sau a îmbunătăți o traducere, consultați traducere pagina.

Scratch în școli

Elevii învață cu Scratch la toate nivelurile (de la școala elementară până la facultate) și la toate disciplinele (cum ar fi matematica, informatica, limbajul, studiile sociale). Resursele pentru educatori sunt disponibile pe Scratch pentru educatori pagină.


ANIMAREA UNUI NUME

Tutorial Scratch

 

https://www.youtube.com/watch?v=0EfomnKSn0E&ab_channel=LidiaB

Aplicatie Şcoala de vară

scratch.mit.edu/projects/877089777 



#CodeWeek 14-22 octombrie 2023

Clasele a II-a A și a-II-a B

Coordodarori :

 Prof.înv.primar Condurachi Daniela

Prof.înv.primar Novac Mirela