Börja Friidrotta

Vad roligt att du vill börja friidrotta hos oss!

Välkommen till Sävedalens AIK. Vi är en ideell förening som består av närmare  500 aktiva och 100 ledare. Vill du bli en av oss? Här är svaren på de vanligaste frågorna:

När kan man börja träna?
Man kan börja i vår ordinarie träning hösten det år man fyller 7 år.

Har ni väntelista eller kan man börja direkt?
Det är ett stort intresse för att börja hos oss och vi har därför oftast en väntelista i alla åldrar. Väntetiden kan i de yngre åldrarna vara några månader, medan den är oftast lite kortare i de äldre grupperna.

Det som begränsar oss att ta in ännu fler aktiva är tillgången till tränare och halltider. Vi jobbar dock på detta och utökar verksamheten efter hand. Är du intresserad av att bli tränare? Kontakta vårt kansli kansli@saik.nu

Hur gör jag för att ställa mig i väntelistan?
Detta gör man genom att fylla i intresseanmälan via webben: till intresseanmälan.
Vi hör sedan av oss på er mailadress när det dags att börja. Var noggranna med att alla era uppgifter stämmer och hör av er omgående om något ändras.

Var och när tränar våra grupper?
Se flikarna Träning -> Träningsgrupper för att få en generell överblick över träningslokaler och tider för respektive grupp.

Går ni alltid efter väntelistan när ni tar in nya?
Ja, men med följande undantag:

1) Om du som förälder är med som tränare för SAIK Friidrott

2) Om du har friidrottat förut med en av SAIK:s träningsgrupper.

3) Om du kommer från en annan friidrottsklubb.

Vad kostar det att vara med? 

Läs mer om våra avgifter här!
Som ny i en grupp har man möjlighet att vara med och prova på utan kostnad de tre första gångerna.

Behöver jag hjälpa till i föreningen?

Ja. Vi är i stort behov av funktionärer till våra arrangemang. Varje termin bestäms utifrån arrangemangen hur många dagar som behövs. Kika på sidan Funktionär för mer information. Man behöver inga som helst förkunskaper för att vara funktionär och du kommer få fullständig guidning och instruktioner av en huvudfunktionär som finns till hands och som ansvarar för din funktionärsstation.

För att anmäla sig som funktionär går du in på vår anmälningsfunktion:

Funktionärsanmälan

Vad krävs för att bli tränare?

Vi jobbar med tränarteam, vilket skapar möjlighet för tränare med olika bakgrund och kompetens att vara med och hjälpa till. Vi står även för tränarutbildning för våra tränare. Är du intresserad av att vara med och hjälpa till? Vill du veta mer? 

Hör då av dig till vårt kansli kansli@saik.nu

Som ny tränare förväntas du lämna in registerutdrag från polisen och det är då "Utdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och omsorg". Mer information och blankett för begäran om registerutdrag finns på polisens hemsida, och länk dit finns här.