Realització d'un vídeo de sensibilització

  • Reflexionar sobre les alternatives i possibles solucions als problemes observats i treballats.

  • Per fer el vídeo: (3-5 min.)

Aspectes tècnics i formals:

1. Fer un guió del vídeo que voleu fer, teniu una graella adjunta, la qual heu d'utilitzar i omplir per grups, abans d'acabar de muntar tot el vídeo. Aquesta ens ajudarà a planificar i ordenar les idees que volem que surtin en el vídeo.

2. Registrar els vídeos. Teniu en compte diferents aspectes tècnics en el moment de la gravació del vídeo, com per exemple: els plans, els angles de visió, la utilització del zoom, si és un punt de vista subjectiu o objectiu...

PLANS I ANGLES

TIPUS DE PLANS

Heu d’utilitzar, en el vostre vídeo, tots els plànols següents:

Gran Pla General. Mostra un gran paisatge o una multitud. L'entorn és més important que la persona. Normalment té valor descriptiu, però pot adquirir un valor dramàtic quan es pretén destacar la petitesa d'un ésser en una multitud o enfront de la natura.

Pla General. Mostra un escenari ampli en el que s'incorpora una persona o grup de persones que ocupa un terç o una quarta part de l'enquadrament.

Pla de conjunt. Abraça un petit grup de persones. Interessa l'acció. La persona queda encaixada dins un espai, però amb prou marge de moviment.

Pla sencer. Els límits inferior i superior de la pantalla coincideixen amb el cap i els peus d'un o dos personatges. Interessa l'acció.

Pla americà o tres quarts. Els límits superior i inferior coincideixen amb el cap i els genolls de la persona. És un enquadrament molt cinematogràfic, que s'utilitzava sobretot als westerns per oferir la cara i el revòlver de l'actor.

Pla mitjà. Presenta la persona tallada per la cintura, és a dir, de mig cos en amunt. Interessa la reacció del personatge davant una realitat.

Primer pla. Presenta el rostre sencer o com a molt amb l'espatlla. És un pla molt expressiu, psicològic i dramàtic.

Primeríssim pla. Mostra una part del rostre o del cos d'una persona. Potencia el valor dramàtic. del pla.

Pla de detall. Mostra un objecte o part d'un objecte. Normalment s'incorpora com a pla d'inserció dins d'una narració.

ANGLES

Utilitzeu el pla normal, picat i contrapicat en els vostres vídeos com a mínim.

https://hipertextual.com/archivo/2010/11/angulos-fotografia/

MOVIMENTS DE LA CAMERA

Utilitzeu com a mínim el zoom i la panoràmica

https://www.audiovisualstudio.es/movimientos-de-camara-lenguaje-audiovisual/


3. editar el vídeo, penseu en l'edició del vídeo, és necessari que al final del vídeo surtin els crèdits, és a dir, títol del vídeo, nom dels/les autors/es, institut, data, nom del projecte...


exemples:

Buscar info i veure imatges sobre LAURA VAN SEVREN https://lauravanseveren.be/land

https://www.youtube.com/watch?v=idvDPBHq6WE