1 Reutilitzem per jugar?

Tasca 1. Cerquem inspiració per decidir què volem fer.

  • Ens agrupem amb els companys del nostre grup i naveguem per la xarxa cercant idees d'esports amb implemement que podem utilitzar per crear els nostres objectes, estics, raquetes, o el què sigui...

Veureu que hi ha:

- Jocs d'arreu del món classificats per continents per triar i remenar.

- 27 idees per construir objectes amb materials reciclats i reutilitzats amb els quals fer jocs i esports. També altres idees!

- Si la inspiració us entra pels ulls podeu mirar les imatges d'aquí sota i copiar, millorar, modificar els implements que podeu veure...

Pals de criquet, bitlles i pots per treballar la punteria, Cistelles de pilota basca o frontó valencià amb pots de suavitzant o garrafes d'aigua per jugar al frontó,... Fins i tot hi teniu una molt bona idea perquè a l'hora del pati tothom jugui a fer cistella per llençar cada brossa al seu contenidor!!



Tasca 2. Disseny, planificació i construcció de l'objecte.

Podem deixar una estona d'EF per crear l'objecte i també a CTM podreu posar a prova les vostre habilitats constructores i tecnològiques per fer un objecte durador i que utilitzi el mínim de material extra per poder fer l'objecte, doncs no tindria sentit que per poder reutilitzar l'objecte haguem de fer servir gaire material poc ecològic. Mirarem que la construcció tingui la menor traça possible en la seva construcció.

Tasca 3. Presentació del joc / esport i pràctica amb els vostres companys de classe.

Durem els objectes creats i presentarem el nostre joc/esports als companys de classe. Practicarem una estona amb cada objecte i anirem provant-los tots (després de netejar-nos bé les mans amb gel alcohòlic, clar).

Els que ens agradin més de tots els que haguem creat sempre i quan siguin compatibles per fer a l'hora del pati els podem tenir en un espai per poder-los utilitzar amb respecte i poder-ne gaudir tots durant els patis.

Per tant després de cada joc farem una valoració a través d'una enquesta de cadascun per saber quins han agradat més. Aquesta serà la vostra avaluació la que facin els vostres companys.

En aquesta enquesta podrem valorar/votar cada objecte després d'haver-hi jugat una estona.

Els criteris d'avaluació seran que l'objecte i el joc/esport compleixi el màxim d'aquests requisits: (checklist)


  • Està fabricat amb material reutilitzat/reciclat?

  • Per la seva fabricació s'ha utilitzat el mínim de materials amb traça ecològica/contaminants (silicona, cola, plàstics, cintes adhesives, etc...)?

  • L'explicació el joc/esport/activitat ha estat clara i s'ha entès com es juga?

  • L'implement o objecte es fa servir durant la major part del joc/activitat?

  • T'ho passes bé jugant-hi? És divertit de jugar-hi?

  • Creus que el podriem utilitzar a les hores de pati sense molestar a ningú ni fer malbé cap espai del pati?

Si quan penseu i construiu el vostre joc i objecte/implement responeu "Sí " a totes aquestes preguntes voldrà dir que la vostra creació estarà a punt per presentar-se als companys.



Tasca 4. Avaluació dels jocs i implements(objectes) presentats.

Per fer la tasca 4 d'avaluació dels vostres companys i de vosaltres mateixos rebreu un formulari(enquesta) per cada presentació del joc i objecte/implement que haguem fet a classe. (6 en total - una per grup). Un cop rebudes les enquestes nomes haureu de posar el nom del joc que avalueu i contestar què us ha semblat.

Cada classe només rebrà les 6 enquestes de la seva classe. Les enquestes tindran lletra i numero: A1, A2, A3, etc... per 1r ESO A. B1, B2, B3, ... per 1r ESO B i igualment per 1r ESO C. Després de cada dia de classe us enviaré les enquaestes per valorar els jocs i activitats practicats...

L'enquesta conté les preguntes de la llista de comprovació (cheklist) de la tasca 3.