Esdeveniments futurs DEL MES DE FEBRER

Taller SOBRE DROGUES I ALCOHOLISME

IFE

Estudis: Auxiliar en cura d'animals i espais verds

Data esdeveniment: 15-03-2019

Data publicació: 27-02-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

El 15 de març els alumnes de l'IFE participaran en un taller sobre drogues i alcoholisme promogut pel departament de salut de l'Ajuntament del Prat. Aquest taller el fem dins els mòduls de transició a la vida adulta inclosos al currículum de l'IFE, concretament des del MP1 "Vida saludable i cura d'un mateix", MP2 "Comunicació i relacions interpersonals" (1r curs d'IFE), i MP3 "Viure en entorns propers" (2n curs d'IFE).

Dins d'aquests mòduls es treballen aspectes sobre la salut, la higiene, la dieta saludable, la gestió de les emocions, entre d'altres. Aquest curs 2018-2019 ja hem realitzat dos tallers més relacionats amb l'autoestima i la gestió de les emocions. I en tenim planificat tres més: àpats saludables, sexualitat i drogues, i tabac.

Ramats al bosc

Els alumnes de l'IFE col·laboren cada 15 dies amb un pastor encarregat de gestionar l'entorn forestal de la muntanya de Sant Ramon i rodalia, situat a Sant Boi de Llobregat. L'Edu, el pastor, ens ensenya com s'ha de tenir cura d'un ramat d'ovelles i cabres. Cada vegada que hi anem, els alumnes de l'IFE fan comprovar que ovelles, xais, marrans, cabres, cabrits i bocs estiguin bé. Fins ara, també hem realitzat algunes tasques que no es fan cada dia a la seva granja, com per exemple separar xais que havien de dur-los a l'escorxador o omplir sacs amb fems del corral (que ens va regalar per adobar el nostre hort a l'institut).

Tenim la sort també que l'Edu té un gran coneixement dels seus animals, i aprofita per explicar-nos in situ aspectes interessants i importants que els alumnes coneguin. Per posar un parell d'exemples: aprofitant que una cabra estava de part durant l'últim dia ens va poder explicar tot el seu procés; també quan algun animal té cap problema físic ens explica el perquè i què ha fet per millorar la situació.

Gràcies a aquestes tasques quinzenals podem desenvolupar de manera pràctica i vivencial la part d'atenció als animals inclosa dins el currículum de l'IFE.

IFE

Estudis: Auxiliar en cura d'animals i espais verds

Data esdeveniment: Quinzenalment

Data publicació: 27-02-2019

#elprat #elprateduca #FPPrat

Cuidem els parcs i jardins

El pròxim dia 22 de febrer els alumnes de JIF1 visitaran el taller de manteniment de maquinària de Parcs i Jardins de Barcelona.

Família: Agrària

Estudis: 1r de Jardineria i Floristeria (JIF)

Data esdeveniment: 22-02-2019

Data publicació: 13-02-2019

ALUMNES DE PAE2 VISITEN UN BANC DE LLAVORS

Aquest dimarts els alumnes de PAE2 visiten Esporus, a Manresa, a Can Poc Oli. Es tracta d'un banc de llavors de varietats tradicionals de Catalunya.

Família: Agrària

Estudis: 2n Producció Agroecològica (PAE)

Data esdeveniment: 05-02-2019

Data publicació: 04-02-2019

Web d'Esporus

Web de Can Poc Oli

Visita Ecogranja Salgot

Els alumnes de 2n de PAE, en el marc del mòdul de "Ramaderia Ecològica", el dilluns 18 de febrer visitarem l'Ecogranja Salgot, a Aiguafreda.

Família: Agrària

Estudis: 2n Producció Agroecològica (PAE)

Data esdeveniment: 18-02-2019

Data publicació: 04-02-2019

Web ecogranja Salgot

Taller Primes auxilis

Des del departament de FOL realitzarem un taller de Primers auxilis als alumnes dels diferents cicles dins el marc dels Riscos Laborals. El taller consta de 3 sessions, teòrica i pràctiques, i té la finalitat de donar a conèixer els passos bàsics davant d'una emergència i les tècniques de primers auxilis. Les sessions tindran lloc entre el 5 de febrer i el 21 de març. Durant el seu desenvolupament publicarem fotografies de les sessions al nostre blog.