Esdeveniments futurs DEL MES DE NOVEMBRE

Sortida HUMAN BODIES

Família: Sanitat

Estudis: CFGM Cures Auxiliars d'Infermeria

Data publicació: 18-11-2018

Data esdeveniment: 22-11-2018

El dia 22 de novembre l'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d'Infermeria sortim de visita a l'exposició itinerant i temporal d'HUMAN BODIES a Barcelona.

HUMAN BODIES és molt més que una exposició o una classe d’anatomia adient per a totes les edats. És un viatge apassionant per l’interior del nostre cos que permet conèixer els secrets que s'amaguen sota la nostra pell i gaudir de l’espectacle de la vida com mai abans. Des del desenvolupament humà fins al sistema nerviós, passant per la concepció d’un nou ésser o, entre altres processos, la digestió. S'hi mostren més de 150 òrgans i 12 cossos humans reals preservats mitjançant avançades tècniques científiques de plastinació. HUMAN BODIES és una potent eina educativa, a més a més, capaç de conscienciar-nos de la importància de cuidar el mateix organisme.

IFE

Estudis: 2n curs Auxiliar en cura d'animals i espais verds

Data publicació: 16-11-2018

Data esdeveniment: Quinzenalment

SESSions de cuina

Els alumnes de l’IFE van cada quinze dies a l’aula de cuina del Centre Cívic Ribera Baixa. Els alumnes d’aquest itinerari formatiu no només reben una formació professional en jardineria i cura d’animals sinó que aprenen a ser autònoms. Per aquest motiu tenen mòduls de transició a la vida adulta que inclouen cuina i esport, saber fer la bugada, anar a comprar, fer-se un currículum vitae, conèixer com funciona una empresa, etc.

Aprendre a cuinar i mantenir una dieta saludable es treballa tant a primer curs com a segon.

A primer curs es treballa dins l’MP1 Vida saludable i cura d’un mateix. En una part d’aquest mòdul es treballen aspectes bàsics del món de la cuina. Interpretar etiquetatge bàsic, conèixer i aplicar les normes d’higiene en els àpats, elaborar menjars senzills, són algunes de les tasques que han de fer els alumnes.

A segon, els alumnes han de realitzar tasques amb un nivell de dificultat un pèl més elevat. Es treballa dins el MP3 anomenat Viure en entorns propers. En aquest mòdul els alumnes han d’assolir habilitats com planificar un menú setmanal, preparar plats més elaborats, plats segons estacions de l’any i disponibilitat d’aliments, però sense oblidar habilitats ja apreses durant el curs anterior.

Si bé el plat que cuinen i les habilitats que hi ha darrere són diferents, la metodologia de les sessions de cuina tant de primer com de segon curs són força similars. Cada alumne ha de redactar una recepta a classe, l’ha de fer primer a casa seva amb l’ajut dels pares, i per últim arriba el dia de la sessió a l’aula de cuina on l’alumne fa de xef i la resta fan d’ajudants. D’aquesta manera es treballen també aspectes com la iniciativa, el treball en grup, la responsabilitat, la resolució de conflictes, etc. aspectes clau per a la vida adulta.

Voluntariat animal

IFE

Estudis: Auxiliar en cura d'animals i espais verds

Data publicació: 09-11-2018

Data esdeveniment: Durant tot el curs

Els de l’IFE hem començat aquest dimecres dia 7 de novembre a fer de voluntaris al centre d’acollida d’animals de companyia de la ciutat de Barcelona (CAACB). Aquest és un centre on van a parar tots els gats i gossos trobats pel carrer o abandonats que no poden ser acollits a les protectores.

Els objectius d’aquest centre són: acollir els animals (amb una mitjana anual de 2.500 animals de companyia) mentre no són adoptats i fer-se càrrec del seu benestar; fomentar i promoure les adopcions, mitjançant programes generals de sensibilització; fomentar la tinença responsable, i ajudar els propietaris dels animals perduts a retrobar-los. El centre compta amb una vintena de professional i un equip de voluntaris. Aquests últims s’encarreguen de passejar els gossos i tenir cura dels gats.

Els alumnes de l’IFE s’encarreguen de fer petites tasques que realitzen els voluntaris i alguns tècnics del centre. Per exemple, hi ha una trentena de gats a cada gatera que necessiten atenció. Els alumnes acaricien i juguen amb els gats perquè aquests siguin més sociables i no tinguin por a les persones. És un aspecte clau per assegurar la seva futura i desitjada adopció. També fan petites tasques de neteja, com per exemple, encarregar-se de posar rentadores amb les mantes que tenen els gossos a les seves gàbies.

Actualment estem parlant amb els encarregats del centre per concertar una cita amb els etòlegs i etòlogues perquè aquests ens donin el suport i el vistiplau per passejar un parell de gossos. Els gossos necessiten sortir cada dia un parell de cops, però per falta de voluntaris i per la gran quantitat d'animals que tenen, no tots els gossos surten cada dia. Per aquest motiu la tasca que poden donar els alumnes de l'IFE en aquest aspecte és molt important.