Facebook   @AMIPAIESJoanAlcoverPalma

Instagram        @amipaiesjoanalcoverpalma

Primer premi concurs de fotografia febrer2023

Ou frit                  de Javier Fernàndez

“La influència de les xarxes socials sobre les conductes alimentàries de risc” 


Resum de la xerrada oferida per l'IES lel dia 11 de gener.


Ben aviat na Catalina Matas amb el suport d’una presentació va explicar coses ben interessants.

Una de les principals és que hi ha una abans i un després de la pandèmia. 


Ha contat que el model de bellesa és viu molt intensament pels adolescents i bona part de la culpa és de les xarxes socials.  

Hi ha un bombardeig d'informació i continguts constant bé perquè els adolescents tenen fàcil accés i també perquè l'algorisme de cada xarxa selecciona a les persones que estan interessades en això. 


Ens va mostrar moltes notícies relacionades amb el model de bellesa i el fet de cercar informació fa que encara ens surtin més informació, més continguts sobre aquest tema.


Les estadístiques d'ús del mòbil i les xarxes és exponencial per això cal fer-ne un ús responsable i com a pares i mares hauríem d’ensenyar i ser uns bons referents a l’hora de fer-ne ús. 

 

Les xarxes són miralls distorsionats i el fet que durant la pandèmia s’hagin utilitzat més les eines digitals ha estat el recurs fàcil per perdre el control en moltes situacions, principalment dels adolescents i famílies que han passat per situacions complicades.  


Ja entrats en matèria va explicar les distintes conductes de risc que poden conduir a ser malalties. Bulímia, anorèxia, vigorèxia, etc.  


Hi ha diferències a l'hora de detectar aquestes conductes, ja que els nins oculten millor que les nines els sentiments, etc. 


Les autolesions també és un tema que està augmentat de forma alarmant i és que algunes persones aprofiten les xarxes socials per donar consells tot i que no són persones qualificades. Ho solen fer a canvi d’aconseguir visites i presència a les xarxes.  


Part de la culpa és que les xarxes són globals i és difícil que la legislació d’un país assoleixi aturar algunes conductes que si bé són delictives al nostre país a altres indrets no es persegueixin. També hi ha un buit legal i falta de control a determinats espais digitals. 


El centre porta a terme un bon grapat d’activitats principalment a l'ESO, hi ha xerrades de ciberassetjament, grumin, prevenció d’addiccions etc. 


Cal tenir en compte els indicadors que ens poden donar un senyal d’alarma 

-Pèrdua de pes injustificat 

-Actituds estranyes abans, durant i després de menjar 

-Baixa autoestima 

-Irascibles a l'hora de menjar 

-Desaparició del menjar


Molts dels alumnes que tenen aquesta problemàtica responen a patrons de personalitats perfeccionistes.


El documental Petricor podeu veure aquí el Tràiler https://www.youtube.com/watch?v=IM5T-5gUBlQ Explica com ho viuen distintes persones de diverses generacions de les Balears. Podeu veure el documental sencer a FilminCAT    


A la web de l'institut hi ha un apartat de recursos per a gestió emocional que pot ajudar i molt a l’hora de saber que podem fer amb els nostres fills. Na Catalina (Orientadora) assegurà que en aquest espai van penjant enllaços i material que poden utilitzar les famílies. 

https://sites.google.com/iesjoanalcover.cat/educaciemocional/p%C3%A0gina-principal


També ens va fer arribar alguns consells que ens poden ajudar:

Menjar amb ells 

treballar la comunicació no sols demanant sinó també contant coses als adolescents. 

Acceptar els fills com són, ja que l'adolescència és un període incert. Tots passem per èpoques millors i no tan bones. 

Entendre, comprendre i acompanyar-los és la millor manera de fer camí junts. 

Hi ha límits que no hem de deixar passar. 


En definitiva una magnífica iniciativa per part del centre que contribueix a minvar les possibilitats de conflictes relacionats amb la cura del cos, les relacionades i la tecnologia entre altres. 

Voldríem Agrair a la direcció del centre la idea d’aquesta xerrada i molt cordialment a l'Orientadora la qual proporciona el correu electrònic per si algú li vol fer arribar algun comentari o qüestió.  Catalina.matas@iesjoanalcover.cat

CLUB DE LECTURA IES JOAN ALCOVER 

Club de lectura

T'agrada llegir i ho vols compartir amb la teva filla o el teu fill? Tenim una bona notícia per a tu. 


La comissió del Pla Lector i l'AMIPA del Joan Alcover posen en marxa el Club de Lectura: un espai de trobada per gaudir de llegir. Només pel gust de compartir una història, de parlar-ne, de viure-la. I amb la tranquil·litat de poder dir, fins i tot, que no ens ha agradat, sense que passi absolutament res. 


La segona obra que es debatirá es:

El secret de la mare


Projecte CABI  

Ministeri de ciencia e innovació  i  UIB


Des de la UIB, amb el finançament de l'Agència Estatal d'Investigació (Ministeri de Ciència i Innovació), estem duent a terme un projecte de recerca centrat, entre d'altres objectius, en la validació d'un qüestionari que ajudi a la detecció precoç i el diagnòstic del trastorns i problemes de comportament en l'adolescència. El qüestionari es diu CABI i es valida simultàniament en diversos països. 


En aquesta fase del projecte necessitam famílies voluntàries, amb fills/es que estiguin cursant ESO, que vulguin emplenar el qüestionari online tres vegades en 12 mesos aproximadament. Avaluen tant un dels pares (o els dos si volen) com el seu fill/a. El projecte pot destinar una gratificació al voltant del 50€ per a les famílies participants

Teatre

Nova activitat extraescolar de teatre

Des de l’any 2018, Produccions de Ferro col·labora amb els aprenentatges en contextos reals que es desenvolupen al centre. Aquests darrers anys, el projecte ha consistit en la representació d’una obra teatral dirigida per la dramaturga i actriu Catalina Florit i interpretada pels alumnes nostres. El projecte s’ha realitzat dins una de les matèries específiques de batxillerat. 

Arran de l’èxit del projecte, l’AMIPA i Produccions de Ferro, oferiran una activitat extraescolar d’aula de teatre amb l’objectiu de desplegar classes d’interpretació, veu i moviment orientades a la creació d’un espectacle anual que s’estrenarà a l’espai el Tub. Tot i que tendran prioritat l’alumnat del centre pertanyent a l’AMIPA, aquesta activitat estarà oberta a qualsevol estudiant que cursi ESO, batxillerat o FP a qualsevol centre de Mallorca. L’activitat es realitzarà els dimarts de 16h a 18h a partir del mes d’octubre fins al mes de juny en què s’estrenarà l’obra treballada.

El preu total de l’activitat, per a membres de l’AMIPA, és de 299€ en cuotes mensuals de 39€ (385€ en el cas de no ser soci).. Encara et  pots apuntar

Xerrades virtuals

Olimpíades, miniolimpíades i concursos

En aquests moments està oberta la inscripció:

Ciència per a Tothom 2023: Mallorca

Els dies 11, 12 i 13 de maig de 2023 tindrà lloc al campus universitari (Palma), una nova edició de Ciència per a Tothom.

Aquesta activitat neix de la inquietud del professorat de la UIB per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques entre l'alumnat de primària i secundària.


Jornades de Portes Obertes 2023


VI edició del programa MENTORiment

Benvolgudes famílies,

 

Primer de tot, ens disculpam pel retard en posar-nos en contacte amb vosaltres, degut a que fins finals de la setmana passada el centre no ens va passar el llistat actualitzat de socis. Us volem comentar el següent:

-Abans de final d’any durem a terme l’Assemblea ordinària anual de l’AMIPA, en la que us presentàrem l’estat de comptes, les accions que s’han dut a terme aquest darrer any, i el que està previst per a aquest curs.

-El mateix dia de l’assemblea ordinària durem a terme també una assemblea extraordinària per renovar els càrrecs de la junta de l’AMIPA. Actualment la junta directiva està composta per cinc persones, pares i mares de 4td’ESO i 1r BAT. Seria molt bo que s’integrassin més persones a la junta, si és possible d’altres cursos. Us animam a posar-vos en contacte amb nosaltres, per tal de conformar una junta el més ample i variada possible. I no cal que espereu a la convocatòria de l’assemblea, la junta es reuneix cada darrer dimarts de cada mes, a les 18 h., a l’institut, i són reunions obertes a tothom (només cal que ens aviseu abans).

-La nova directiva de l’institut –provisional per a aquest curs- continua amb la pràctica d’enviar a l’AMIPA un informe mensual del esdeveniments més importants que afecten el centre. Podeu trobar el full informatiu que ens han enviat sobre les primeres sis setmanes del curs a la plana WEB de l’AMIPA: 

https://sites.google.com/iesjoanalcover.cat/amipa/home

-Us animam a estar pendents d’aquesta WEB per conèixer les novetats que afecten l’AMIPA.

-A l’assemblea tindrem ocasió de parlar-ne més extensament, però us recordam que l’AMIPA segueix subvencionant un servei de psicologia, i que enguany s’ha implicat de manera important en la nova extraescolar de Teatre, que consideram molt important dintre del projecte educatiu del centre. Per això, i donat que el nombre de participants és baix, us demanam que, si ho considerau oportú, animeu als vostres fills a fer aquesta extraescolar. I si sabeu de gent interessada de centres propers (IES Ramon Llull, Escola d’Arts i Oficis) també són benvinguts.

-Volem tornar a engegar les xerrades per a famílies que vàrem començar a dur a terme a l’inici del curs del confinament. En aquest sentit, si hi ha un tema que especialment us interessi, ens podeu contactar.

-Finalment, us recordam que estam a la vostra disposició per a que qualsevol qüestió que us inquieti amb relació a la comunitat educativa de l’IES Joan Alcover, només cal que ens escrigueu un correu.

Fins aviat, esperant que el curs es desenvolupi de la millor manera possible.

Junta directiva de l’AMIPA de l’IES Joan Alcover


Servicio de Orientación Psicológica para Alumnos del Instituto Joan Alcover

 ¿Qué es y para que puede sirve? 

Es un servicio que otorga la AMIPA desde hace ya casi diez años, externo a la institución educativa y que surge con la idea de otorgar acompañamiento psicológico a los adolescentes y sus familias frente a las dudas que puedan surgir en este momento de la vida. El trabajo se centra en entrevistas a padres y jóvenes para poder realizar una evaluación de la situación que se presenta. 

¿Cómo puedo acceder a este servicio?

 Llamando o enviado un Whatsapp al 609902188 e indicando su condición de socio de la AMIPA. Las dos primeras sesiones serán gratuitas y el resto tendrán un coste de 5 euros.

 La psicóloga Analía Servera Palou está a cargo del servicio y atiende en la Calle 31 de Diciembre número 10, segundo piso puerta 1 (Centro de Atención Psicológica). 

Berlitz

CURSOS EXTRAESCOLARES DE INGLÉS IES JOAN ALCOVER 2020-2021

 Hola a todos,

Gracias a la iniciativa de la AMIPA, iniciamos las clases extraescolares en el IES Joan Alcover en oct ’20 con 3 grupos de alumnos tomando clases aquí en nuestro centro. En marzo todo cambió, tuvimos que cambiar las clases “a distancia” por el confinamiento con la esperanza de poder vernos de nuevo en octubre cara a cara. Para este curso nuevo, por el reducido tamaño de nuestras aulas, nos vemos obligados a seguir ofreciendo cursos por video conferencia, o por lo menos hasta que nos dejen volver a lo que mas nos gusta, estar juntos al lado de nuestros alumnos.

 ¿Qué es lo que cambiamos?

·         Hemos optado por usar Zoom por las prestaciones que nos ofrece

·         Este curso, limitamos a un máximo de 5 (con un mínimo de 4)

¿Qué es lo que no cambiamos?

·         Clases de 1,5h / semana

·         Horarios: varios, igual como el año pasado

·         Precio: 60€ / mes para socios del AMIPA (abonados por trimestre), gestionado por Berlitz

·         Materiales: 42€

·         Se hará una prueba de nivel antes del inicio. Puede ser presencial o incluso por video conferencia.

 

No dudéis en llamar al 971 75 82 17 para más información o incluso para citar una prueba!

 Gracias y saludos,

 George Napier

Director, Berlitz Palma.