La descripció

Per Tony Heras, mestre de Pedagogia Terapèutica.

L'organització de l'aula s'estableix mitjançant 4 estacions de treball diferents on se situa un voluntari encarregat de dinamitzar l'activitat, que es comunicaran oralment amb els alumnes en valencià i avaluaran com s'ha desenvolupat la mateixa mitjançant una plantilla facilitada. L'alumnat distribuït en grups heterogenis de 4/5 components es col·loquen en les estacions.

Es realitza una benvinguda dels voluntaris i s'expliquen en què consisteix el treball en les 4 estacions de treball i es realitza un breu recordatori dels principis de l'aprenentatge dialògic que ja coneixen, i que són les normes de l'aula. A la PDI es col·loca un cronòmetre amb compte regressiu de 20 minutos i comença l'activitat. Quan acaba el temps l'alumnat s'alça i seguint l'orientació de l'agulles d'un rellotge van a la següent estació de treball on li espera el voluntari assignat a aqueixa estació, i així fins que tots els grups passen per les 4 estacions. El primer treball que han de realitzar és el d'organitzar-se el treball, tots han de saber fer les tasques que es plantegen, i el producte final i únic del grup deu poder ser defensat per qualsevol integrant d'aquest.

L'activitat finalitza amb un agraïment als voluntaris que ens han acompanyat en l'activitat, prèvia valoració per part de tots els integrants de la mateixa de com s'ha desenvolupat l'activitat. El grau d'implicació de tots els actors en el desenvolupament de l'activitat ha sigut molt alta sent un èxit.