ITINERARIS EDUCATIUS

Aquests itineraris educatius neixen del desig de la Fundació de ser una entitat reconeguda per la seva acció socioeducativa i immersa en un barri concret i en el context social del moment en què vivim.

Conscients del moment de canvi, renovació i innovació educativa en què ens trobem, volem ser una entitat atenta a aquestes propostes que ens parlen d'una educació viva i en constant moviment, que té en compte les diferències i singularitats de cadascú i que vol posar l'accent en reconèixer i potenciar les competències socials i emocionals de cada persona.

Aquests itineraris són camins a recórrer amb els infants, els joves i les seves famílies, creant espais de trobada on l'aprenentatge, les emocions i el lleure siguin també espais de creixement mutu.

Volem que aquests tres espais estiguin arrelats a una manera de fer nostra, caracteritzada per treballar des de...

  • L'educació de gènere, perquè volem educar des de la igualtat d'oportunitats i la diferència que enriqueix i trenca el cercle de l'exclusió i la desigualtat.

  • La sostenibilitat, perquè volem tenir cura dels recursos que ens ofereix el nostre món.

  • L' ecologia, perquè el món és casa nostra i quina idea millor que cuidar d'allò que ens fa viure i ens nodreix.

  • La participació, perquè volem membres actius de canvi, amb ganes de dir la nostra i crear processos transformadors envers una societat on hi càpiga tothom.

  • La interioritat, perquè ens acompanyem unes pesrones a les altres en aquest desig de trobar el sentit de la vida, de viure connectades amb nosaltres mateixes i amb la resta del món.

  • La justícia i la pau, volem persones amb sentit de la justícia, solidàries i amb ganes de construir un món en pau, harmonia i dignitat de tots els seus membres.