Hem > Presentation > Isabelle Yngström

Jag heter Isabelle Yngström och arbetar på Lorensbergaskolan sedan december 2017. Jag undervisar i årskurs 7 och är legitimerad lärare i geografi, religion och engelska. Dessutom är jag behörig i svenska som andraspråk. Jag tog lärarexamen januari 2018, kort därefter under ht-18/vt-19 studerade jag igen och denna gång kursen PDG691 Tolerans, identitet och extremism 15hp på Segerstedts Institutet. Detta för att så småningom kunna ingå i Toleransgruppen tillsammans med tre kollegor. Toleransgruppens syfte är att förmedla kunskaper om tolerans och extremism samt arbeta för social hållbarhet bland ungdomar i Ludvika kommun.

Relationer och struktur är viktiga aspekter i undervisning. En god relation skapar ett gott arbetsklimat för såväl elever som mig som personal. Undervisning ska vara roligt och utvecklande, vilket studiero och trygghet skapar. Vi lever i en värld där sociala medier ständigt omger oss, därför behöver vi i skolan också vara på tårna och röra oss där ungdomarna rör sig för att på så vis kunna förstå och relatera till varandra. Jag menar inte att vi ska följa varandra på Instagram, men att däremot hålla oss uppdaterade om vad som händer och sker på nätet för att på så vis enklare kunna ta oss an ämnen som berör och upprör våra ungdomar. I Toleransgruppen, där mycket av mitt intresse ligger, arbetar vi för att stärka den egna identiteten för att så småningom vilja göra skillnad i samhället. Denna vägledning vill jag också att elever i sin vanliga undervisning och skolgång också ska få tillgång till, fast på ett annat sätt än det som sker i Toleransgruppen. Integrering och kulturkrockar är något som jag vill fördjupa mig i, detta är något som sker såväl i klassrummet och även de öppna mötesplatserna i skolan i större och mindre sammanhang

Isabelle Yngström

Lorensberga 7-9

Mina inlägg

2024-03-26 Isabelle Yngström

Under vecka 12 valde jag och mitt arbetslag att prova på en skärmfri vecka, dvs. papper och penna old school. Detta då vi under den senaste tiden märkt av mer och mer att elevernas fokus hamnar någon annanstans än på skolarbete, särskilt digitala spel. 

Fortsätt att läsa ➡️

2022-09-30 Isabelle Yngström

I och med den reviderade läroplanen så ligger mer fokus på att kunna beskriva och analysera platser med hjälp av kartor. Eftersom att jag själv gillar när man delar med sig av material, så får det bli huvudsyftet med detta inlägg.  

Fortsätt att läsa ➡️

2022-06-01 Isabelle Yngström

En liten glimt av Toleransgruppen…. 

Under höstterminen 2021 var jag tillsammans med mina två kollegor i Toleransgruppen ute på två stycken klassrumsbesök hos alla klasser i årskurs 9 på Kyrkskolan och Lorensbergaskolan. P.g.a. en omstrukturering av Toleransgruppen fick tyvärr inte Ludvikas åk 9 chansen att söka till Toleransgruppen, men vi ville ändå köra en mini-version av TG för att så ett frö inför ungdomarnas framtid.

Fortsätt att läsa ➡️

2021-12-03 Isabelle Yngström

Vi har just avslutat ett arbetsområde där hela årskursen läst och analyserat boken Charlie and The Chocolate Factory av Roald Dahl. Det har fungerat bra men eleverna behövde få göra någonting nytt och kreativt. Särskilt då vi har slutspurten innan betygssättning kvar och många elever har både motivation och ork nere vid fotknölarna. De behöver piggas upp och belönas för sitt hittills hårda slit

Fortsätt att läsa ➡️

2021-04-30 Isabelle Yngström

Jag gillar att variera undervisningen med traditionella stenciler och digitala lärresurser. Mitt hjärta slår nog lite extra för det digitala. Men samtidigt skaver tanken “hur vet jag att eleverna har tagit till sig kunskapen?”. I detta blogginlägg tänkte jag visa på hur jag brukar stämma av det.

Fortsätt att läsa ➡️

2020-11-27 Isabelle Yngström

Under höstterminen har jag arbetat med årskurs 7, vilket är en upplevelse i sig när elever från olika områden ska samsas och hitta nya roller i en ny skolmiljö. Här blir de tidigare nämnda parametrarna oerhört viktiga. Men ibland är det lätt att vi glömmer av ytterligare ett nyckelord. Kroppsspråket - vad signalerar lärare för språk med sin kropp? 

Fortsätt att läsa ➡️