Hem > Presentation > Caroline Sundberg Solviksskolan F-6

Jag heter Caroline Sundberg och jag jobbar på Soviksskolan F-6 i Ludvika. 

Jag är legitimerad grundskollärare och gick den första omgången av grundskollärarutbildningen 1-7 inriktning Ma/No vid Campus Norrköping. Min examen fick jag årsskiftet 2000/2001. Jag har även en magisterexamen i utomhuspedagogik och har läst lärarlyftet i engelska för F-3.

För mig är det viktigt att skapa goda relationer med mina elever. Det är väldigt viktigt att mina elever känner trygghet i klassrummet, att klimatet är bra så att alla vågar prata och inte vara oroliga för att någon ska skratta för att de svarar fel. Det är också viktigt att eleverna har studiero och att det finns en tydlig struktur i undervisningen. Jag har höga förväntningar på mig och på mina elever. Det är tillsammans med eleverna som jag kan skapa en bra lärmiljö.

Jag är väldigt intresserad av matematik. Jag känner att matematikämnet aldrig får bli ett tyst ämne där eleverna bara arbetar i boken. Det är viktigt att hela tiden lyfta upp hur vi arbetar med matematik i våra klasser. 

Caroline Sundberg

Solviksskolan F-6

Mina inlägg

2024-04-15 Caroline Sundberg

I min etta så är det många elever som har språkstörning. Tyvärr så räcker inte speciallärarnas tid till för att kunna ge eleverna med språkstörning det stöd de behöver. Med anledning av detta så måste jag som klasslärare ta ett större ansvar i mitt arbete med mina elever som har språkstörning. Jag behöver fylla på min kunskapsbank om vad forskningen säger om språkstörning och hur man hjälpa elever med språkstörning i klassrummet

Fortsätt att läsa ➡️

2023-01-27 Caroline Sundberg

I mars förra året tog jag över en årskurs 2:a. En klass där många elever var svagpresterande, omotiverade och utmanande. Det var en klass där eleverna trodde att de fick bestämma det mesta inne i klassrummet. Jag hade två val, att antingen kasta in handduken eller att anta utmaningen. Jag bestämde mig för det sistnämnda och antog utmaningen att återta ledarrollen. Så hur gick jag tillväga?

Fortsätt att läsa ➡️

2022-03-04 Caroline Sundberg

I mina andra bloggar har jag skrivit att jag använder mig av EPA-metoden, (att eleverna först tänker enskilt, sen pratar i par och sen pratar vi i hela klassen), när vi jobbar med problemlösning. I den här bloggen tänker jag skriva om det nya jag har börjat med, nämligen att använda mig av EPA-metoden när vi arbetar med Sagomattan i min årkurs etta. Vad är då Sagomattan? Sagomattan var ett barnprogram som sändes för några år sedan, som handlade om att barn skrev sagor och skapade bilder till sagorna utifrån de olika byggstenarna i en saga/berättelse.

Fortsätt att läsa ➡️

2021-02-05 Caroline Sundberg 

Provocerande rubrik? Ja kanske, men det var så jag kände i höstas då mina elever började i trean. Jag som mera identifierar mig som mattelärare kan tycka att svenskämnet, speciellt delen som handlar om att eleverna ska skriva texter, ibland känns tungjobbat och även ibland enformigt. När vi har arbetat med att skriva texter har eleverna fått skriva till olika bilder, fått olika ämnen att skriva om och så vidare. Jag tycker att det var svårt att komma på nya roliga/intressanta övningar att göra med mina elever.

Fortsätt att läsa ➡️

2020-09-18 Caroline Sundberg 

Höstterminen 2018 kom jag för första gången i kontakt med forskaren/författaren Cecilia Kilhamn då jag läste Unga matematiker i arbete skriven av Twomey Fosnot C och Maarten Dolk.Boken fick mig att börja fundera på hur jag bedriver min undervisning i matematik. Som ni säkert förstår så var det stundtals lite jobbigt och frustrerande, att känna att ens undervisning i matematik inte riktigt var som jag egentligen vill att den ska vara. 

Fortsätt att läsa ➡️