Seksuele intimidatie

Inhoud regeling

Het doel van deze regeling is de individuele medewerker een middel te verschaffen een voor hem/haar ongewenste situatie ten aanzien van seksuele intimidatie te beëindigen, om seksuele intimidatie op het werk te voorkomen en bestrijden.

Seksuele intimidatie op het werk staat voor allerlei vormen van seksueel getinte aandacht die ongewenst zijn. Het loopt uiteen van seksuele opmerkingen, suggestieve blikken tot ongewenste aanrakingen. Dit kan veroorzaakt worden door mensen binnen de organisatie (collega’s, leidinggevenden), maar ook door derden (klanten, cliënten, leveranciers).
Het gaat hierbij niet om hoe de aandacht is bedoeld, maar hoe die ervaren wordt. 

Procedure klacht seksuele intimidatie

Als je een klacht over seksuele intimidatie hebt, kun je rechtstreeks contact opnemen met jouw leidinggevende, HR Manager of HR Directeur.
Je kunt tevens contact opnemen met één van de vertrouwenspersonen binnen Diversey Nederland. Zij kunnen je helpen een klacht in te dienen bij jouw leidinggevende, HR Manager of HR Directeur. Anonieme klachten worden niet door de vertrouwenspersoon in behandeling genomen. Er wordt dan een onderzoek ingesteld naar de ingediende klacht omtrent seksuele intimidatie.

Onze vertrouwenspersonen kun je zowel telefonisch als per e-mail bereiken. Zij helpen je graag verder.

De vertrouwenspersonen in Utrecht zijn:

De vertrouwenspersoon in Enschede is:

Nadat jouw klacht is ingediend, brengt de vertrouwenspersoon zo spoedig mogelijk een schriftelijke verklaring uit aan de HR Directeur/HR Manager. Een afschrift van de verklaring wordt aan de direct betrokkenen gestuurd. Na ontvangst van de verklaring van de vertrouwenspersoon zal de HR Directeur/HR Manager zo spoedig mogelijk doch binnen twee maanden schriftelijk een besluit nemen over eventueel te nemen maatregelen.