Podcast

Brunnspodden är vår podcast om museer och kulturarv. För dig som vill veta vad som händer hos Sveriges ideella och offentliga museer.

Senaste avsnittet

Här intill kommer du kunna lyssna på det senaste avsnittet av Brunnspodden. Vi har även en sida med mer detaljerad information om varje avsnitt.

Prenumerera på Brunnspodden

Du hittar Brunnspodden på de flesta plattformar där poddar finns, däribland Sveriges mest populära plattformar. Observera att du inte behöver någon prenumeration på någon av plattformarna för att lyssna på Brunnspodden, den är öppen för alla. Mer information om fördelarna med att prenumerera kan du hitta i vårt nyhetsbrev som vi skickade ut i samband med premiären.

Spotify

Podcaster

Acast

RSS-länk och fler plattformar

https://anchor.fm/s/113988A0/podcast/rss

Var med och bidra!

Brunnspodden produceras enligt principen om crowdcreation (medskapande). Vi vill gärna att du som lyssnar tar aktiv del i samtalen. Det finns flera sätt du kan bidra:

  • Skicka röstmeddelande via anchor. Säg tydligt i meddelandet om du inte vill att ditt röstmeddelande ska kunna spelas upp i podden.

  • Bidra med programidéer genom att använda vårt kontaktformulär.

  • Bli en del av Brunnspodden! Vare sig du vill vara med varje avsnitt eller bidra med en mindre del eller endast ett avsnitt så är du varmt välkommen att bidra!

Omslagsbilden - vad är detta?

Brunnspoddens omslagsbild är en lavering daterad 1805 av konstnären och brunnsgästen Gustaf Silfverstråle (1748-1816). Laveringen är troligen den äldsta bevarade avbildning som finns över Sätra Brunn. Hösten 2019 publicerades bilden av Uppsala universitetsbibliotek i Alvin portal. Bilden är ett utmärkt exempel på hur äldre arkivmaterial digitaliseras och görs tillgängliga.

Vår gemensamma idégrund

Brunnspodden bygger på samma grundfundament som Open Sources Sätra Brunn. Det är ett initiativ av Brunnsmuseet som förenar fri kunskap, öppen teknologi och ett tillgängligt kulturarv. Initiativet ämnar att komplettera museets ordinarie verksamhet, och skapa förutsättningar för djupdykningar i de historiska källorna.

Prenumerera gärna på vår nyhetsbrev samtidigt som du följer Brunnspodden. Anmäl dig med en e-postadress här ovanför.