Aikuisille

Aikuisille tarjoamme matalan kynnyksen liikuntaa erilaisista jumpparyhmistä joukkuelajeihin.

Syyskauden 2020 tarjonta:

Syyskausi alkaa 31.8.2020.

Selkäryhmä

Selkäryhmä keskittyy selkäsi hyvinvointiin. Tunnilla keskitytään niska-hartiaseudun ja selän hyvinvointia tukeviin harjoituksiin. Tunti sisältää lihaskunto-, liikkuvuus- ja rentoutusharjoituksia matolla (tai tuolilla) ja seisten tehtynä. Ryhmässä jokainen voi harjoitella oman kuntonsa ja kiputilanteensa mukaan. Tunneilla saat myös tietoa ja työkaluja selän itsenäiseen kuntoutukseen.

Tunnit ohjaa fysioterapeutti ja Somatic Pilates-ohjaaja, Palautumisohjaaja-koulutettava Meri Saarinen.

Kevyt jumppa

Tällä tunnilla keskitytään kehittämään liikkuvuutta, lihaskuntoa ja kehonhallintaa yksinkertaisin liikkein. Jokainen voi osallistua oman kuntotason mukaan, eikä aiempaa ryhmäliikuntakokemusta tarvita. Jos edellisestä liikuntakerrasta on vierähtänyt jo jonkin aikaa tai et tiedä miten lähtisit liikkeelle, tule rohkeasti mukaan, tämä tunti sopii ihan kaikille!

Ohjaaja: Laura Nokkala

Kahvakuula

Kahvakuulatunnilla pääset kehittämään kuntoasi monipuolisella harjoittelulla. Kuulan kanssa harjoittelu lisää voimaa ja monipuoliset liikkeet takaavat, että viihdyt! Liikkeet ovat monipuolisia ja tehokkaita, mutta helppoja suorittaa. Tunti tarjoaa mahdollisuuden kehittää lihaskuntoa niin kokeneelle treenaajalle, kuin vasta-alkajallekin. Tervetuloa mukaan!

Ohjaaja: Anna-Liina Blomberg

Pilates

Pilates-liikkeiden viehätys on niiden yksinkertaisuudessa ja samalla vaikeudessa. Tunnilla keskitytään hengitykseen ja keskivartalon lihasten vahvistamiseen. Tulosten kannalta ehdoton edellytys on, että liikkeet suoritetaan oikein; liikkeiden laadulla on huomattavasti suurempi merkitys kuin toistojen määrällä. Tunnilla ei soiteta musiikkia.

Tarjolla alkeis-keskitaso- ja jatkoryhmät. Tervetuloa naiset ja miehet!

Ohjaajina: Meri Saarinen (keskiviikon ryhmä), Katja Korhonen (tiistain ja sunnuntain ryhmät)

Lavis

Lavis on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssi lajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssi askeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Ohjaaja: Saana Syrjämäki

Lattaritanssi

Soolo lattari hauska ja energinen latinalaistanssi tunti, joka sisältää pieniä koreografioita sekä lajeille tyypillistä hikistä tekniikka harjoittelua. Tunneilla pääset tutustumaan mm. samban, salsan, bachatan, cha chan ja merengen rytmeihin sekä moniin muihin mukaansa tempaaviin latinalaistansseihin.

Et tarvitse minkäänlaista aikaisempaa tanssitaustaa mutta vaikka olisit tanssinut jo pidempään saa tämä tunti hymyn huulille ja hien pintaan.

Ohjaaja: Saana Syrjämäki

Kehonhuolto

Kehonhuolto on lempeä koko kehoa huoltava tunti. Pääpaino on koko kehoa aktivoivissa dynaamisissa liikkeissä, joilla lisätään lihasten, nivelten ja lihaskalvojen liikkuvuutta sekä aineenvaihduntaa. Tunnilla tehdään liikkuvuus-harjoitteiden lisäksi kehonhallintaa parantavia harjoitteita, joilla aktivoidaan mm. kehon syviä tukilihaksia. Harjoitteet auttavat liikunnasta palautumisessa, vähentämään istumatyöstä aiheutuvia lihaskireyksiä ja parantamaan ryhtiä. Liikkeet tehdään omaan tahtiin ja omaa kehoa kuunnellen. Tunti sopii kaikille.

Ohjaaja: Saana Syrjämäki

Liikkuvuus-syvävenyttely

Liikkuvuus tunnilla pääset rauhoittumaan pitkien venytysten ja rentouttavan harjoittelun pariin. Kärsitkö lihaskireyksistä tai hartiakivuista? Meinaatko luistaa kehonhuollosta yksin tehdessä? Tunnilla keskitymme pitkiin ja rauhallisiin liikkeisiin, monipuolisesti koko kehoa läpikäymällä.

Ohjaaja: Anna-Liina Blomberg

Core

Tuntuuko, että vatsalihakset kaipaisivat kyytiä ja haluaisit vahvan keskivartalon? Core tunnilla kehitetään sekä hyvien lihasten hallintaa, että haastetaan keskivartalon voimaa ja suorituskykyä. Tunnin tarkoitus on löytää ja aktivoida keskivartaloa ja viedä hallinta suoraan käytäntöön. Kaikki liike lähtee keskeltä, laitetaan yhdessä core kuntoon!

Ohjaaja: Anna-Liina Blomberg

Tehoa ja voimaa

Kuinka lisätä aktiivisuutta arjessa ja säilyttää lihaksisto hyvässä kunnossa? Tehoa ja voimaa tunnilla kehitämme liikehallintaa, nostamme voimatasoja ja liikumme monipuolisesti, perusliikkeitä hyödyntäen. Tunti tarjoaa monipuolista liikettä, koko kehoa kehittäen. Tule sellaisena, kuin olet!

Ohjaaja: Anna-Liina Blomberg

Jooga Yin-Vinyasa flow (ma 19.30-21)

Lempeässä Yin-osuudessa tehdään meditatiivinen /terapeuttinen harjoitus, jossa venytetään lihaksen sijaan sidekudosta.

Parantaa mm. nivelten ja kehon liikkuvuutta, elvyttää kudoksia (sidekudosta; faskiaa, luustoa).

Lievittää kehon ja mielen syviä jännitys- / stressitiloja sekä rentouttaa hermostoa.

Flow- osuus kehittää tasapainoa, voimaa, kehonhallintaa sekä liikkuvuutta.

Oman hengityksen ja kehon liikeratojen mukana kulkevat liikkeet vahvistavat fyysisen harjoituksen ohella keho /mieli-yhteyttä ja myötätuntoa itseä kohtaan. Tunti sopii kaikille!

Ohjaaja: Suvi Oikkonen

Kehoa sekä mieltä parantava jooga (ke 17.45-19)

Tässä aktiivisen palautumisen harjoituksessa yhdistyy meditatiivinen Yin-jooga, ns. trigger- pisteiden käsittely mm. tennispalloja apuna käyttäen - dynaamisia liikkeitä unohtamatta.

Lihaksiston lisäksi tunnilla avataan, vahvistetaan ja linjataan – pintaa syvemmältä - tukikudoksia.

Harjoitus tukee kehon kykyä korjata ja elvyttää itse itsensä (tuottaa mm. kollageenia).

Erinomainen muun liikunnan vastapainona, parantaen liikkuvuutta ja joustavuutta. Voi avustaa kivun lievityksessä - voimansiirrosta jopa 30 % tapahtuu faskioiden välityksellä.

Ohjaaja: Suvi Oikkonen

Ulkotreenit

Kuntoa ja mieltä kohottavissa toiminnallisissa treeneissä käytetään vaihtelevasti apuna kehonpainoa sekä erilaisia välineitä kahvakuulasta kuminauhaan.

Tunneilla tehdään lämmittely, lihaskunto-osio ja loppuverryttely - sopii kaikentasoisille, jokainen oman kunnon mukaan ! Ota mukaan vesipullo.

Tunti pidetään Ylästön kuntoliikuntapaikalla koulun läheisyydessä.

Ohjaaja: Suvi Oikkonen

Perheliikunta

Hiki pintaan koko perheelle! Tunneilla liikutaan erilaisten teemojen mukaan kehittäen monipuolisesti lapsen liikuntataitoja pelien, leikkien ja temppuilun avulla.

Lapsi liikkuu tunnilla yhdessä oman tutun aikuisen kanssa, tunti sopii n. 3-5-vuotiaille.

Ohjaaja: Laura Nokkala

Kuntolentopallo

Ryhmään ovat tervetulleita sekä miehet että naiset.

Koripallo

Tule mukaan rohkeasti pelaamaan kuntokorista mahtavassa seurassa. ”Entiset tulevaisuuden lupaukset” kokoontuvat juoksemaan pallon perässä torstaisin klo 20-22 Ylästön koululla sekä sunnuntaisin klo 20.30-22 Kartanonkosken koululla. Lisäksi Ylästön Urheilijoilla on miesten divarijoukkue, jonka kotipelit pelataan tuolla sunnuntaivuorolla. Tervetuloa kokeilemaan

Yhteyshenkilö: Martti Pitkäranta, martti.pitkaranta@gmail.com

Sähly

Sählyä kuntoilumielessä. Omat ryhmät miehille ja naisille.

Futsal

Jalkapallon sisävuoro, joka ei vaadi aiempaa kokemusta lajista. Tunnilla pelataan futista omaksi iloksi ja kuntoilumielessä.

Omat ryhmät naisille ja miehille.

Toiveita lajiksi?

Otamme mielellämme vastaan lajitoiveita seuraavaksi kaudeksi. Ne voi lähettää osoitteeseen info@ylastonurheilijat.com