Xarxa territorial de cultura digital de sant andreu

Presentació

Neix la Xarxa Territorial de Cultura Digital, per convertir-se en punt de trobada de les accions de la transformació digital dels nostres centres. Treballem en xarxa per construir coneixement.

Una proposta oberta amb sessions presencials arreu del territori, per facilitar suport i recursos als centres. I un espai virtual per afavorir la reflexió, compartir el coneixement i continuar els debats iniciats a les sessions.

El NODES, amb espais de comunicació i experiències sorgides de projectes d’innovació i transformació, és un espai per endreçar el coneixement que apareix a les sessions i posar-lo a l’abast del professorat.

Suma’t-hi!

Fem xarxa per impulsar la transformació que ha de millorar la competència digital d’alumnat, docents i centres.

Afavorim la visibilitat de les accions, compartint, cocreant, aprenent i millorant.

Organitzem sessions itinerants perquè ningú no es quedi enrere.

Organitzem equips de treball cocreatius amb docents que pertanyen a projectes afins, tot fent de pont amb altres xarxes.

Generem càpsules sobre seguretat, protecció de dades i publicació a les xarxes, entre d’altres. Tothom hi pot dir la seva.

En paral·lel a les sessions presencials, programem Webinars per la millora de la competència digital.

Treballem col.laborativament per fer que la nova Xarxa Territorial de Cultura Digital sigui un espai de referència per a tothom.

Eixos temàtics dels Seminaris de coordinació CD, tant dels presencials com del telemàtic, per al curs 2019-2020:

Al llarg de les quatre primeres sessions del seminari, seguireu una única activitat...., un únic tema troncal que engloba múltiples temes. Es tracta de desenvolupar una proposta didàctica basada en un Objectiu de Desenvolupament Sostenible ODS però que integri diverses metodologies, temes i estratègies.

A la cinquena sessió serà quan presenteu les produccions creades al seminari o elaboracions externes incloses en altres projectes com mòbils.edu, transformació digital i altres.

Aspectes a tenir en compte

  • Es recomana la itinerància de les seus de les sessions.
  • Recordeu que a les sessions hi pot participar altre professorat dels centres, que no siguin coordinadors i persones docents interessades de centres concertats.
  • Si és possible, els equips de treball dins dels seminaris caldria que estiguessin formats per seguir el procés de cocreació al voltant de projectes d’innovació diversos (mòbils.edu, innovació, transformació...), tant per la diversitat com per caminar cap a la hibridació.
  • Hi ha prevista la realització de Webinars lligats als temes troncals dels seminaris. Deixem la porta oberta a atendre peticions de webinars de temes que es proposin als seminaris.
  • Es posa a disposició dels seminaris (XTCD) un web a la plataforma NODES https://projectes.xtec.cat/xtcd/ amb espais de comunicació integrats i per a compartir propostes i experiències sorgides dels propis seminaris o d’altres projectes d’innovació.

Calendari

A títol orientatiu, variable en funció de cada territori, les dates de les sessions són:


  • Sessió 1 - Darrera setmana d’octubre, 28 octubre 2019 CRP Sant Andreu
  • Sessió 2 - Darrera setmana de novembre o primera de desembre, 2 desembre 2019 El Sagrer
  • Sessió 3 - Darrera setmana de gener, 27 gener 2020 Pompeu Fabra
  • Sessió 4 - Segona setmana de març, 9 març 2020 Mestre Gibert
  • Sessió 5 - Tercera setmana de maig o posterior, 18 maig 2020, Ca L'Alier, 15:00h