Setmana del 8 de juny


DISCULPI CAMBRER, VOLDRIA...

Fes clic en la imatge per accedir a l'activitat de comprensió lectora.

Aquests dos mesos hem anat a una pizzeria, hem fet un salsitxó de xocolata, hem viatjat en tren i hem descobert diferents paisatges, però estem segurs que no heu anat mai al restaurant Teca. Un restaurant on es menja divinament.

Uns menjars que són d'altre món, però clar, hem de ser molt espavilats i llegir molt bé la carta que tenim sobre la taula. Especialment si després no volem tenir sorpreses no tan agradables com que un plat no ens ha agradat tant com esperàvem perquè no ens hem fixat en que portava alguns ingredients que no ens agradaven.

D'altra banda, com passa molt a la vida, no ens podem quedar amb tots els plats, hem de triar. I com passa sempre en cada decisió que prenem, guanyem unes coses i perdem altres. Doncs bé, estem segurs que davant d'aquest menú diari que ofereix el restaurant Teca, hi haurà més d'un plat que us agradarà molt. Tenim curiositat per saber quins plats seran els que finalment triareu.


UNA NOVA RONDA DE PROBLEMES

Ja sabeu que les matemàtiques no és solament treballar les operacions bàsiques, també hem de practicar altres aspectes igual d'importants. Per tant, aquesta setmana ens toca exercitar la nostra destresa per enfrontar-nos i resoldre problemes.

Com ja hem treballat els nombres decimals, fent numeració i operacions, hem pensat acabar aquesta línia d'exercicis com la vam començar. És important recordar fer memòria de tot el que hem treballar durant aquest curs, especialment al segon trimestre.

De totes maneres, com sempre fem, us recordem algunes puntualitzacions importants a tenir en compte per resoldre problemes matemàtics:


  1. Llegir per identificar les dades.

  2. Ordenar les dades fent esquemes o dibuixos.

  3. Decidir, a partir d'un esquema o dibuix, quina operació cal fer i calcular-la.

  4. Escriure la resposta i valorar si és lògica.

Fes clic en la imatge per accedir a l'activitat.


ÉRASE UN HOMBRE A UNA NARIZ PEGADO...

Está semana hemos de trabajar la expresión escrita y como hemos trabajado el retrato en Castellano, pues hemos pensado que os toca poneros manos a la obra.

Para que no sea muy complicado y lo podáis hacer sin problemas os vamos a dejar una serie de indicaciones que os ayuden:

  1. Escoge a una persona: Lo ideal es que sea una persona cercana a ti y que puedas ver todos los días para no dejarte ningún detalle en el tintero. También será más fácil recoger información como aficiones y gustos.

  2. Como título poned a la persona a la que vais a describir.

  3. Pasos que hay que seguir a la hora de hacer un buen retrato:

  • a) Aspectos generales: Descripción de la altura, complexión, edad (si es joven, adulta, anciana...), color de la piel.

  • b) Cabeza: Descripción del pelo, forma de la cara, los ojos, las cejas, la nariz, las mejillas, la boca, la barbilla y las orejas.

  • c) Cuerpo: Descripción del cuello, brazos, manos, tronco, piernas y pies.

  • d) Carácter de la persona: si la persona que describes es simpática, alegre, pesimista, perezosa, divertida...

  • e) Sus aficiones y gustos: Cosas que le gustan y no le gustan.

  1. Cada apartado que se ha descrito en el punto 2 tiene que ir en un párrafo diferente, es decir, si son 5 apartados, pues el texto deberá tener 5 párrafos.

  2. El texto debe tener una buena presentación, respetando los márgenes, haciendo una buena letra y evitando las faltas de ortografía.

  3. Puedes escribirlo en una hoja en blanco o en un documento Word.


UN JOC DE BANDERES

Primer de tot, abans de començar amb l'activitat d'aquesta setmana us hem de felicitar pels vostres resultats de l'activitat de la setmana passada. Esteu fent uns mapes conceptuals molt bons i, a més a més, veiem que heu agafat molt bé la idea de com fer-los. És una molt bona eina per estudiar i segurament la fareu servir molt quan sigueu una miqueta més grans, de totes maneres, a 6è estem segurs que els tornareu a treballar.

Com sabem que portem moltes setmanes treballant molt intensament en Coneixement de Medi, hem pensat baixar un poc el ritme i relaxar-nos una mica. Així dons, aquesta setmana us portem un regal.

A més a més us anem a fer "spoilers" de l'any vinent. Pensàvem fer alguna activitat sobre Catalunya, però com ja queda molt poc per a que s'acabi el curs hem pensat en fer uns jocs de memory sobre les banderes dels països de l'Unió Europea.

Aquest tema el treballareu l'any vinent, però si ja comencem a escalfar motors d'una manera divertida per arribar a 6è una mica més preparats, millor que millor, no? Segur que vosaltres també penseu el mateix.

Al costat us deixem una imatge amb totes les banderes i els seus països per a ajudar-vos un poc, encara que moltes ja les conegueu.

El joc té dos nivells de dificultat. Recomanem primer jugar en el nivell normal i quan ja estigueu una mica familiaritzats amb les banderes, passeu al nivell avançat:

Fes clic en la imatge per accedir al joc.

Quan tingueu el memory en l’última parella heu de seguir els següents passos:

  1. Fes una captura de pantalla amb la tecla de dalt a la dreta (IMPR-PANT).

  2. Obres un document de word.

  3. Enganxes al document l’imatge capturada.

  4. Envies la imatge per correu.


MANUALITATS AMB VIDA!

Us presentem dues propostes i la a idea és que trieu una de les dues, però si algú s'anima a fer totes, endavant, no tindrem cap problema. Són manualitats fàcils de fer i bastant divertides perquè després podreu jugar amb elles.

Proposta 1: La granota xerraire

Aquesta manualitat és molt senzilla. Només necessitareu un full. Recordeu que si no teniu fulls de colors sempre podeu amb el tros que retalleu pintar-lo del color que us agradi i després fer la granota.

Si feu clic en la imatge us sortirà un vídeo. El vídeo només mostra com fer l'estructura principal, però no explica com fer els ulls ni tampoc la llengua. Tranquils, aquests complements són fàcils de fer i us deixem llibertat per a que els pugueu fer com més un agradi a vosaltres.

Proposta 2: La pilota màgica

La segona manualitat és una miqueta més complicada pels materials que necessitareu per poder-la fer. Així doncs, heu de mirar si teniu cel·lo, palleta de refresc, una pilota de tenis de taula i cartolina.

Feu clic en la imatge de l'esquerra per accedir al vídeo explicatiu de la manualitat. Però abans reviseu el material que teniu.

Amb el vídeo tindreu totes les instruccions per muntar aquesta manualitat tan divertida. Per fer els ulls no cal utilitzar cartolina, podeu fer servir un full en blanc i fer rodonetes amb monedes de 1,2 i 5 cèntims.


RIVALS O COMPANYS?

Us presentem la segona part de l'activitat de la setmana passada. Realment és una nova proposta que es centra en el tema tractat, la col·laboració. A la primera part vam tractar de reflexionar i analitzar què és la col·laboració i ara en aquesta part intentarem veure com podem actuar per potenciar aquest valor tan important en el nostre dia a dia a l'escola.

SEGONA PART: ACTUEM

La proposta és pensar com podria ser una situació on hi hagi rivalitat i una altra on hi hagi col·laboració. Ara passem a definir dos conceptes:

  1. Enfadar-se i només pensar en el teu objectiu individual per intentar sobresortir i destacar per sobre de la resta.

  2. Aportar la millor versió teva per aconseguir amb l'ajuda dels altres un objectiu comú.

Aquestes definicions són molt clares i segur que heu endevinat molt ràpidament de quins conceptes es tracten. De totes maneres a sota ja us deixem una pista molt clara. Segurament us estareu preguntant què heu de fer. Anem a explicar-vos els passos:

  1. Fes clic en les imatges de sota per accedir al document. Si no podeu imprimir-vos el document, sempre podeu agafar un full en blanc i fer amb un regle els marcs.

  2. En els documents s'ha de procedir de la mateixa manera tenint en compte les següents indicacions:

  • Has de fer un dibuix de cada concepte. El dibuix ha de ser molt representatiu i ha d'estar ben fet per a que s'entengui el que es vol explicar. El dibuix no cal que tingui diàleg.

  • Una vegada el dibuix estigui acabat (dibuixat i ben pintat) heu d'omplir l'espai que vegeu a sota amb accions que faríeu vosaltres per, depenent del concepte treballat, potenciar o reduir la situació en concret.

Rivalitat.

Col·laboració.


I'M SCRATCHMAN! PART THREE!

Donat que aquesta activitat va ser proposada abans de les vacances de Pasqua i no va donar resultat. És important que la fem i sobre tot heu de:

Si tens problemes en compartir, mira aquest Tutorial: COMRATIR PROJECTE



1.- Fer la tercera part de la programació del laberint.

TUTORIAL 3: PART 3

És molt important fer tota la proposta (6,7 i 8) de laberint. Es necessita per poder fer 6è amb coneixements bàsics de programació per Scratch.

Envieu-me e-mails si teniu algun problema. Si algú no està fent-ho perquè s’ha oblidat la contrasenya no passa res, que es comuniqui amb mi i li donaré una nova contrasenya.


Recorda enviar-ho al correu:

vicent@escolapaupicasso.com

Recorda que tens un arxiu al pendrive; dintre la carpeta “EXPLICACIONS”, on està explicat com enviar un email.



IMPROVE YOUR READING SKILL!


File to download: Reading Exercise

If you want to learn a language you have to master its four linguistic skills:

LISTENING, READING, WRITING, SPEAKING.

This week we're going to focus in the reading skill. In any language it is very important to understand the meaning of what you are reading. I know in English it is a bit more difficult. Don't worry I'll share some advices with you:

  1. Read the text twice.

  2. In this activity you can use a diccionary or Wordreference website to look up all the words you don't understand.

  3. Read the questions slowly before you answer them.

  4. If you don't know the answer to a question, read the text again.


To deliver the activity you can do it through my mail:

isidoroeng@escolapaupicasso.com

Take care and I wish you all the best!


PROVES DE CAPACITATS FÍSIQUES A CASA

Aquesta setmana anem a repetir les proves físiques que vam fer a començament de curs i vosaltres fareu la recollida de dades.

La resistència no la farem (7 voltes al pati), però sí els exercicis de flexibilitat, força i velocitat (prova adaptada). També necessitareu una cinta mètrica i un cronòmetre (rellotge) per a mesurar les diferents proves i algun altre material que explica la fitxa adjunta i podeu mirar al vídeo per fer perfectament cada prova..

És importantíssim que feu un bon escalfament com fem al “cole” abans de fer les diferents proves; així us sortiran molt millor. Podríeu fer els jocs que va proposar Pedro la setmana passada abans de fer les proves (mirar proposta del 2 de juny).

No cal fer totes les proves seguides; de fet jo les faria en moments o dies diferents de la setmana. I recordeu tenir a mà la fitxa de dades (impresa o copiada) per apuntar bé totes les dades. Potser podeu fer alguna al carrer...

Si us plau, envia’m la teva fitxa de dades al meu correu o fes una foto a totes les dades ben apuntades en un full!!! Alguna foto fent les proves també estaria molt bé !!!


Fes clic en la imatge per accedir al document.

Fes clic en la imatge per accedir al document.

Vídeo explicatiu.


TRIVIAL MUSICAL

Hola a totes i tots!

Com esteu? Espero que estigueu tots molt bé!

Aquesta setmana us proposo un altre joc molt entretingut i divertit! Un Trivial musical!! Podeu jugar-hi sols o amb algú, fins i tot, podeu formar equips! Veureu que, com al Trivial, hi ha diferents categories de proves... Les podreu resoldre totes? Segur que sí! Endevant!!

Per accedir als diferents nivells fes clic en les imatges de sota.


Nivell mitjà

Nivell difícil

Si voleu enviar-me algun vídeo o àudio jugant-hi o comentar-me qualsevol cosa, ja sabeu que em podeu escriure sempre que volgueu al meu correu:

martamus@escolapaupicasso.com


Us trobo molt a faltar! Una abraçada ben gran i fins aviat!

Marta