Setmana del 2 de juny




T EAM ROBOTS

PIBETS

Hola Team Robots i Pibets, som conscients de que el projecte d'emprenedoria us feia molta il·lusió i que vam deixar-lo justament quan anàvem a produir i preparar tota la part de la publicitat. Encara que ens faltaven uns mesos, sí que ens agradaria que ens donéssiu la vostra opinió. És important contestar amb total sinceritat i honestedat. I no només vosaltres, sinó també els vostres pares o familiars que han estat al vostre costat, ajudant-vos a tirar endavant tot aquest projecte.

Per a tenir constància dels cooperativistes que heu contestat, us agrairíem molt que, una vegada hàgiu contestat l'enquesta, ens enviéssiu un correu confirmant la vostra participació.

Les enquestes:

Si ets alumne fes clic en la imatge per accedir al qüestionari

Si ets familiar fes clic en la imatge per accedir al qüestionari

Moltes gràcies Team Robots i Pibets!


CUINERS, CUINERS... HEU D'APROFITAR TOTS ELS ALIMENTS!

Aquesta activitat la vam fer a classe, però amb tot el que ha passat no la vam poder tancar adequadament. Així que podria ser una bona idea fer-la altra vegada i ara que teniu més temps, poder-la cuinar sense pressa. Sabem que tenim a 5è uns quants cuiners, que els agrada molt preparar diferents plats, sobretot, dolços.

La idea és cuinar, però un tipus de cuina una miqueta especial. Ens referim a la cuina d'aprofitament, que ja sabeu en que consisteix ja que vam parlar bastant durant les últimes setmanes de classe. De totes maneres, farem un petit recordatori.

Què és la cuina d'aprofitament?

La cuina d'aprofitament consisteix, com diu el seu nom, en aprofitar el menjar en totes les seves formes possibles. Un dels problemes més importants al voltant d'aquest tema és el malbaratament alimentari. Ja sabeu que a l'any es llencin molts aliments que són destinats per al consum humà.

És per aquest motiu que anem a preparar algunes receptes d'aprofitament per contribuir a lluitar contra aquest problema tan greu.

Un regal

Us regalem aquesta cançó que parla sobre el malbaratament alimentari. La podeu cantar perquè teniu la lletra i el vídeo és en format Karaoke. Esperem que us agradi!

FITXA PER A LES RECEPTES.docx

L'activitat:

L'activitat consisteix en fer una recepta de cuina d'aprofitament. Us anem a recordar algunes coses importants:

-Si la recepta la feu a mà, intenteu fer-la amb bona lletra i bona presentació.

-Eviteu les faltes d'ortografia. Utilitzeu correctors o diccionaris que us ajudin.

-Heu d'adjuntar tres fotos una vegada tingueu el plat preparat. Aquest punt és molt important. Teniu unes petites instruccions sobre com han de ser les fotos al full explicatiu que teniu a l'esquerra.

IMPORTANT: La fitxa que teniu a l'esquerra no és la fitxa per omplir, sinó una guia per ajudar-vos a entendre què heu de fer i escriure en cada apartat. La fitxa per omplir la vostra recepta la teniu a sota com a document per descarregar.

Document per descarregar i omplir:

Fitxa de receptes per omplir


NOMBRES QUE SÓN MOLT NATURALS

Anem a repassar una mica els primers continguts que vam treballar en Matemàtiques. Han passat uns quants mesos, però no us preocupeu que compartirem amb vosaltres alguns recursos que us ajudin a refrescar la memòria. Alguns consells ja els teniu dintre de la pròpia activitat. També us oferim la possibilitat de fer activitats interactives per practicar una mica i estem segurs que us vindran molt bé per reforçar els vostres coneixements.

Les meravelloses equivalències del nostre sistema de numeració

Ja sabeu que hem sigut molt insistents amb les equivalències perquè pensem que és important per entendre el nostre sistema decimal i com anem passant de diferents ordres d'unitats.


Arrodonim nombres naturals

Us deixem aquesta imatge que us pot ajudar a recordar una de les maneres d'arrodonir nombres naturals. Ja sabeu que podeu utilitzar qualsevol métode que us agradi, mentre estigui ben raonat no tingueu por.


L'activitat de la setmana:


Aquí us deixem l'activitat. Llegiu bé els enunciats i contesteu amb tranquil·litat, que no és una cursa a veure qui acaba primer.

Fes clic en la imatge de l'esquerra per accedir a l'activitat.

Activitats interactives per practicar:

Arrodoniments

Operacions combinades

Descomposició de nombres

Sistema de numeració decimal


NOS TOCA REPASAR

Como hicimos la semana pasada en la sección de Català, ahora nos toca trabajar los sustantivos en castellano. También os hemos añadido algunas actividades más para repasar los artículos, el singular y el plural, la R fuerte y un poco de vocabulario. Aprovechamos también para compartir una serie de actividades interactivas bastante divertidas que seguro que os gustan. Algunas son de 6º de Primaria, pero creemos que las podéis hacer sin problema. Además que ya estáis a un paso de pasar de curso.

Actividad de la semana:

castellano2.docx

Aquí os dejamos el enlace directo a la actividad:

Repaso Castellano 2

Actividades interactivas para practicar:

Para practicar nombres individuales y colectivos.

Para practicar nombres propios y comunes.

Para practicar todas las clases de sustantivos explicadas en esta sección.

Para practicar el singular y el plural en los nombres.

Para practicar los nombres comunes.

Para practicar los nombres individuales y colectivos.


AGAFA LA LU.... EL MICROSCOPI VOLIA DIR! (Segona part).

Aquesta setmana ens toca preparar el mapa conceptual amb tota la informació que heu tret del material que hem compartit amb vosaltres. Per si de cas, tornarem a deixar-vos tot el material per si algun despistat no ha començat encara o vol revisar alguna cosa.

Vídeo introductori que us vindrà molt bé.

Conté més informació de la que anem a treballar perquè també engloba als èssers vius.

Document amb molta informació.

Conté graelles, vídeos, jocs...que us poden ajudar a l'hora de fer l'activitat.

Pàgina web que us pot ajudar a completar la informació.

La informació es presenta molt esquematitzada i us pot ajudar a l'hora de fer el mapa.

Tornem a compartir les pautes per ajudar-vos a fer el mapa conceptual:

  1. Mireu el vídeo que us hem penjat a la dreta i fixeu-vos molt bé en:

  • L'apartat "com es fa", ja que us explicar tres coses molt importants a tenir en compte quan hem de fer un mapa conceptual i que ja hem explicat a classe.

  • Els exemples que trobareu al final del vídeo i que són molt interessants per ajudar-vos a ser una mica més creatius.

  1. Agafeu un full en blanc i l'orienteu horitzontalment. El mapa conceptual només pot ocupar una cara, així que heu de vigilar l'espai.

  2. Amb llapis us feu un petit esborrany de com quedarà estructurat el vostre mapa conceptual.

  3. Quan ja el tingueu totalment acabat, us toca decorar-lo, passar-lo a bolígraf, si no l'havíeu fet encara, i deixar-lo ben presentat per a que es pugui entendre.

  4. Feu una foto i en l'envieu per correu.

Demostreu que sou uns especialistes fent mapes conceptuals!


DISSENYEM LA NOSTRA CÀMERA DE FOTOS

Segur que a molts de vosaltres us agrada fer fotos. Agafar una càmera i no parar de fer fotos com autèntics bojos. Així que hem pensat que podria ser una bona idea plantejar aquesta activitat de plàstica com un petit homenatge a tots els nens que els agrada molt fer fotos. Sabem que és una manualitat una miqueta especial, així que us explicarem tots els passos per a que pugueu tenir la vostra càmera.

PASSOS A SEGUIR:

Encara que també us deixem un vídeo explicatiu (heu de fer clic en la imatge que teniu a l'esquerra), us detallem els passos que heu de seguir i també alguns consells per ajudar-vos un poc:


  1. Retalleu un tros de cartró per dibuixar la càmera. Si no teniu cartró podeu fer servir cartolines, però que siguin d'un color molt diferent al fons de les fotos per a que es puguin veure bé.

  2. Retalleu i marqueu amb un cúter les línies de la pantalla de la càmera. Si no teniu cúter, utilitzeu unes tisores. Amb la punta de les tisores feu un forat al mig i a poc a poc aneu retallant fins que arribeu a les línies. Aquesta part no heu de fer-la ràpid, per tant, recomanem fer-la amb molta paciència.

  3. Retalleu una tira de paper que pugui passar pel forat (la pantalla de la càmera) que heu fet en el punt anterior. Per fer aquesta tira, recomanem agafar un regle i mesurar la pantalla de la nostra càmera. Així sabrem l'amplària de la nostra tira i quedarà perfecta, ni molt petita ni tampoc molt gran.

  4. Pinteu i decoreu les tires de paper. La tira ha de tenir 4 imatges, per tant, hem de mesurar bé la pantalla de la nostra càmera per aconseguir que la imatge entri perfectament. També, entre cada imatge hem de deixar un petit espai que el podem pintar de color negre. Procureu que el resultat final sigui bonic

  5. També heu de dibuixar els botons i elements que penseu que són importants i que, per tant, ha de tenir la vostra càmera de fotos.

  6. Envieu-nos per email les vostres càmeres.


QUAN COL·LABOREM JUNTS, ARRIBEM MÉS LLUNY

Com les dues setmanes anteriors vam treballar la companyonia i ha donat molt bons resultats, en aquest sentit, la majoria de vosaltres heu participat molt activament aportant algunes reflexions molt bones, ens ha semblat molt bona idea continuar amb aquest format. Així que també farem dues parts (cada setmana presentarem una) per intentar aprofundir més.

A col·lació del tema que anem a tractar, aquest curs hem insistit molt en ajudar-nos entre nosaltres, col·laborar i cooperar per intentar superar els diferents reptes plantejats durant els trimestres.

PRIMERA PART: REFLEXIONEM A PARTIR DE LA VISUALITZACIÓ D'UN VÍDEO:

Així doncs, us presentem la següent història:

Bass és un home orquestra que toca en una plaça on ha tocat durant diversos anys. Però just aquest dia arriba Treble, un nou home orquestra que sembla superar-lo.

Aquí entra Tippy, una nena que vol demanar un desig a la font amb una moneda. Tippy només té una moneda i tots dos músics la volen, de manera que comencen a competir per l'atenció de la nena. I la resta de la història no la contem, heu de veure el vídeo.

Valors col·laboració.docx

Com l'anterior proposta, us tornarem a recordar alguns dels passos que heu de seguir per poder treballar aquesta activitat:

  1. Torna a visualitzar el vídeo. El total de vegades que, com a mínim, has de veure el vídeo són 2.

  2. Reflexiona i pensa abans de contestar a les preguntes. En aquest punt recomanem que agafeu un paper i apunteu les idees que heu recollit del vídeo.

  3. Heu de contestar una serie de preguntes, però és important contestar-les amb tranquil·litat i raonant molt bé el que es vol escriure.

  4. Envia al nostre correu les teves reflexions.

Material descarregable:

Col·laboració A


ESPEREM LES VOSTRES REFLEXIONS!!


I'M SCRATCHMAN! PART TWO!

Donat que aquesta activitat va ser proposada abans de les vacances de Pasqua i no va donar resultat. És important que la fem i sobre tot heu de:

COMPARTIR EL PROJECTE

Si tens problemes en compartir, mira aquest Tutorial: COMRATIR PROJECTE

TASQUES A REALITZAR:


1.- Fer la segona part de la programació del laberint.

TUTORIAL 2: PART 2

La propera setmana farem la part tres.

Recorda enviar-ho al correu:

Recorda que tens un arxiu al pendrive; dintre la carpeta “EXPLICACIONS”, on està explicat com enviar un email.

El joc encara no està finalitzat!!!!!!!!!!!



ALPHAORDER VERSION 1.0

He-llo Chil-dren! Chi-cken! Kit-chen!

I am... I am...

Some-one can give me a soft blow?

PAAAAAFFF!

Much better! Thank you!

As I was saying, I'm an alphabetic machine, but lately I don't work very well. I make mistakes and I don't know what to do. I'm pretty lost, can you help me? Pleeeeeaseeee, I beg you.

The only thing you have to do is work for me hahaha...Sorry, I was joking.

I just need you to alphabetize the words you see. But, listen, you have to answer very carefully because any mistake can avoid my plans to conquer the...Oh, I wanted to say my plans to be a great helping machine.

Downloadable file:

Alphaorder



NO HI HA 2 SENSE 3

La proposta d’aquesta setmana està feta per un alumne en pràctiques que vol ser mestre d’educació física; es diu Pedro. Ell hauria estat amb nosaltres a l’escola, com ja va estar el Víctor, però a causa del confinament fa la feina des de casa com totes i tots nosaltres. Ha preparat uns jocs “Super” divertits i, a continuació, us explica en què consisteixen. Animeu-vos a fer-los!

Aquesta setmana us proposo tres jocs (arxiu PDF) per treballar les capacitats condicionals, ja que la setmana vinent realitzareu les proves que fem a principi i final de curs, concretament les proves següents: flexibilitat (estirament al banc), força de cames (salt amb peus junts) i velocitat (creuar el pati a tota velocitat). Aquesta proposta es diu: "No hi ha 2 sense 3"

Realitza els tres jocs proposats a casa teva o al carrer durant l'horari establert. Si és possible, que us gravin realitzant les activitats o simplement envieu unes fotos al correu d'en Xavi:

Fes clic en la imatge per accedir al document PDF on estan explicats tots els jocs.

Vídeo explicatiu sobre el joc de força que trobareu al document PDF que teniu a l'esquerra.


"PASAPALABRA": EL MUSICAL

Hola a totes i tots!

Com esteu? Espero que estigueu tots molt bé!

Com us vaig la setmana passada, aquí us poso algunes de les bases musicals que m'heu anat enviant. Realment totes son xulíssimes! Felicitats a tots i totes per la bona feina que heu fet. Sou uns artistes!!

KEYLA 5èA

SAFI 5èA

DAVID L1 5èB

DAVID L2 5èB

ESPERO QUE LES GAUDIU!


Aquesta setmana canviem totalment de tema i descansem de les composicions musicals.

Us proposo un joc... Us sona el “Pasapalabra”? Doncs precisament, us proposo fer un pasapalabra musical. Aconseguireu resoldre totes les lletres de l'abecedari?? Segur que sí!

Feu clic en la imatge per accedir al joc.

Endavant!!




I si algun valent o valenta vol provar, aquí teniu el nivell superior!

Us aviso que és més difícil!

Feu clic en la imatge per accedir al joc.


Si voleu enviar-me algun vídeo o àudio jugant-hi o comentar-me qualsevol cosa, ja sabeu que em podeu escriure sempre que volgueu al meu correu:

martamus@escolapaupicasso.com


Ja queda menys! Us trobo molt a faltar!

Una abraçada moooolt gran i fins aviat!