Setmana del 4 de maig


VIATGEM EN TREN

Arribarà un dia en que us tocarà preparar un viatge en tren i haureu de saber com interpretar les típiques taules d'horaris que podeu trobar-vos tant a la pròpia estació com a Internet.


No us preocupeu, ja sabeu que a nosaltres ens agrada molt ensenyar-vos eines i coneixements vitals, és a dir, que us puguin ajudar al llarg de la vostra vida.


Alguns pensareu que sou molt petits per a entendre aquestes coses, però el temps passa ràpid i els mestres no sols estem per ensenyar-vos continguts més acadèmics, sinó també aquells que us ajudin a entendre millor com funciona el món que hi ha més enllà de les parets de la vostra casa i escola.


Així que anem a posar-nos a la feina. El que heu de fer és mirar molt bé aquesta taula d'horaris i contestar a les preguntes. Penseu que voleu fer un viatge i, justament, heu triat el destí que assenyala l'activitat. Per tant, heu de fixar-vos molt bé en les dades perquè un error us pot fer perdre el tren i espatllar-vos els vostres plans.

Enllaç per baixar-se el document:

Viatgem en tren


ANEM A ESCALFAR-NOS EL CAP

Portem moltes setmanes sense fer problemes, així que hem pensat que aquesta setmana ens toca exercitar un poc la nostra ment per no perdre la pràctica a l'hora de resoldre problemes.


Continuem amb la dinàmica de treballar problemes amb operacions bàsiques, afegint nombres decimals. Després d'estar repassant-los durant molts dies ens haurem adonat de que sumar, restar i multiplicar amb decimals no té cap misteri, només ens hem de fixar on posem la coma.


De totes maneres, us recordem algunes puntualitzacions importants a tenir en compte per resoldre problemes matemàtics:


  1. Llegir per identificar les dades.

  2. Ordenar les dades fent esquemes o dibuixos.

  3. Decidir, a partir d'un esquema o dibuix, quina operació cal fer i calcular-la.

  4. Escriure la resposta i valorar si és lògica.


Enllaç per baixar-se el document:

Problemes 12


PALABRAS DERIVADAS: PREFIJOS Y SUFIJOS

En este apartado nos toca repasar un poco aspectos gramaticales que ya hemos trabajado en clase, pero que nunca está de más refrescarlos.

Así pues, volvemos de nuevo a las palabras derivadas, aunque, en este caso, nos vamos a centrar en el uso de los prefijos y los sufijos para crear nuevas palabras. Suponemos que os acordáis de qué son los prefijos y los sufijos, pero, por si acaso, en la propia aplicación que compartimos con vosotros tenéis el signifcado de estas dos palabras y una pequeña explicación de cómo se utilizan.

Pues sí, esta vez venimos con una aplicación didáctica interactiva que os ayudará a reforzar estos conceptos y además recordaréis el significado de algunos prefijos y sufijos.

Podéis jugar varias veces al mismo juego porque las palabras varían de una partida a otra. Así que os podéis poner a prueba durante varias rondas.

Lo único que os vamos a pedir cuando ya hayáis jugado unas cuantas partidas es que escogáis tres palabras que tengan prefijo y tres palabras que tengan sufijo y nos escribáis una frase con cada una de ellas. Las podéis escribir a mano o en un documento word. Como a vosotros os venga mejor.


Aquí os dejamos el enlace directo que os llevará directamente a la actividad:

Prefijos y sufijos


EL LLIBRE DE LES PLANTES MEDICINALS

Com sabem que aquesta activitat costa una mica més perquè heu de fer un exercici de recerca i de síntesi us deixarem una setmana més per facilitar-vos una mica la vostra organització.


Recordeu que la idea d'aquesta activitat és recollir les vostres fitxes de plantes medicinals per després intentar fer un petit llibre de consulta que quedarà a la classe per a, el que vulgui i tingui curiositat, pugui consultar aquest llibre. A més a més, serà molt especial perquè l'haurem fet nosaltres.


Us deixo aquí una petita llista de plantes que ja han sortit i, per tant, millor que en busqueu diferents:

  • Espígol

  • Romaní

  • Anís

  • Farigola

  • Àloe Vera

  • Malva


Torno a compartir l'enllaç de la setmana anterior setmana per recordar les instruccions de l'activitat:

Plantes Medicinals 27 d'abril


AMB LES MANS DISPARA LA TEVA CREATIVITAT

Tenim molts artistes a 5è, que fan coses espectaculars. Alguns dibuixen molt bé, altres t'amagen una moneda i te la extreuen de darrere de l'orella i altres són uns especialistes en fer figures de paper meravelloses.


Doncs bé, aquesta setmana venim amb un vídeo que presenta una sèrie de dibuixos que podeu fer amb les vostres mans. Sabem que és molt llarg i, per tant, no cal reproduir-lo sencer. De totes maneres aquí van algunes instruccions a tenir en compte:

  1. No cal mirar tot el vídeo.

  2. Del vídeo n'has de triar dos.

  3. Els fas, però escolta i fixa't com posa les mans per fer el dibuix.

  4. Pinta els dibuixos. Pots pintar-los com estan al vídeo o deixar que surti la teva imaginació i pintar-los com a tu t'agrada.

  5. Després, com a última cosa, fer una foto i envia'ns-la.



CONTA'M COM ET SENTS

Aquí teniu la nostra proposta per a Valors. Segurament aquestes setmanes hauran sigut una explosió d'emocions i hem pensat que estaria bé que vosaltres mateixos ens poguéssiu comptar les vostres experiències a partir de les vostres emocions, de com realment us sentiu.

Hem pensat en aquesta activitat, que és molt personal i que, per tant, ja sabeu que serà totalment confidencial.

Passos que heu de seguir per fer l'activitat:

  1. Imprimeix o dibuixa amb regle la plantilla de les emocions.

  2. Retalla només les línies continues, les discontinues no es retallen.

  3. Aquí tenim dues opcions segons els vostres recursos:

  • Si podeu imprimir el full de les cares. Només heu de retallar els requadrets on posa les emocions i enganxar-les a la solapa per la part de fora. Heu de fer exactament igual amb les cares, però les haureu d'enganxar als cercles que estan a la plantilla. L'emoció ha de coincidir amb la seva cara.

  • Si no podeu imprimir, directament dibuixeu les cares als cercles de la plantilla de les emocions. Escriviu en la part de damunt de cada solapa el nom de les emocions, que ha de coincidir amb la cara que haureu dibuixat en el cercle de sota.

  1. Pinteu les cares, les lletres i el requadres.

  2. Escriviu, amb llapis primer, per si us equivoqueu, i després amb bolígraf negre, alguna situació, durant aquest confinament, on heu sentit o patit cadascuna d'aquestes emocions.

  3. Si algú s'anima ens podeu enviar com us sentiu. Ja sabeu que nosaltres sempre estarem a l'altre costat de la pantalla per escoltar-vos.



MATERIAL:



BEEP BOOP I'M A LIGHTBOT (SEGONA PART)


Anem a programar des de la tauleta, pc o mòbil. D’una forma fàcil i divertida. Hauràs d’ajudar al bot a il·luminar totes les pantalles.

Passos a seguir:

  • Cerca “Lightbot” al Play store. Descarrega al mòbil o a la tauleta l’app. L’app és totalment gratuïta.


  • Aquesta setmana sols anem a fer la primera part “PROCEDIMIENTOS” la pròpia app et fa un petit tutorial per aprendre a passar-te les pantalles. Els “procediments”, és repetir una sèrie moviments que has repetir varies vegades, aleshores fas com una frase de programació de moviments iguals. En l’app teu explica sinó et deixo un tutorial a sota.


Ànims!!!!!


EXCUSE ME, WHAT TIME IS IT?

How are you? We hope you will fine. We are going to repass some concepts that we have studied in the school.


First of all, imagine you are visiting London on holidays and you have forgotten your watch in the hotel. You have scheduled a timetable of your day and you have to be very accurate to arrive at time at all of the activities that you've thought of.


How you can get beyond this setback? Your only way is to ask the londoners the time. We know that it could be a bit difficult. Luckily, we have been foresighted and have shared with you a document that will help you. It contains all the instruccions that you need to learn how you can ask people the time in english.


Finally, it's marvellous you can communicate with other people in other language. And specially, you will able to achieve to do your scheduled activities!! Do not forget it!!

Link to download:

What time is it?


Remember: You can send your doubts and activities by email:

isidoroeng@escolapaupicasso.com


SIMONE BILES

Al segon trimestre vam treballar els exercicis gimnàstics (tombarelles, verticals...), per això us vull presentar a la gran gimnasta Simone Biles. Mireu els dos vídeos “Super” macos, que teniu a la part inferior, de la seva vida personal i esportiva.


A continuació, intenteu contestar les preguntes que teniu a la fitxa. Recordeu que aquesta fitxa la podeu imprimir o copiar i respondre en un full per poder-la enviar després al meu correu (xavied@escolapaupicasso.com).

ENLLAÇOS:


Ànims, al·lucineu amb Simon Biles i proveu a casa alguna de les

activitats gimnàstiques que hem fet al cole !!! Les de la Simon

Biles són massa difícils !


1. Simone Biles, la gimnasta estrella que supo hacerle piruetas al destino para volverse imparable:

2. Simone Biles Rio 2016 individual all-around Final routines | Top Moments


T'ATREVEIXES A CREAR LA TEVA PRÒPIA MÚSICA?

Com esteu? Me'n alegro molt que us hagi agradat tant la llista amb totes les vostres cançons! Qui vulgui, pot seguir enviant-ne de noves i les aniré afegint, d'acord?


Moltes gràcies per omplir l'enquesta que us vaig enviar la setmana passada, gràcies a això, he pogut saber que us ha agradat molt compartir cançons amb la classe i també he pogut conèixer les cançons que els agraden a la vostra família! Doncs bé, amb totes aquestes cançons familiars que m'heu dit, hem fet una altre llista! Aquí la teniu:

Picasso Old School

Espero que la gaudiu :)


Aquesta setmana haguéssim fet el concert de la Cantània a l'Auditori però com ja sabeu, s'ha ajornat fins el curs que vé (podeu seguir practicant les cançons si us ve de gust!) Així que avui, us porto una aplicació molt entretinguda i així provem jocs nous! Ja que hem estat compartint molta música aquests dies, què us semblaria fer la vostra pròpia melodia i compartir-la també?


L'aplicació és molt fàcil de fer servir, només heu de provar quins sons us agraden més i anar experimentant! Quan feu la vostra melodia la podeu descarregar en format “Midi” i posar-la com a to de mòbil d'algun familiar per exemple o del vostre si en teniu. Segur que aquests dies de confinament rebeu moltes trucades de familiars i amics i sonaria la vostra creació cada cop que us truquin ;)


Aquesta és l'aplicació:

Music Lab: Song Maker



Si voleu enviar-me les vostres melodies o comentar qualsevol cosa, ja sabeu que em podeu escriure sempre que volgueu al meu correu:

martamus@escolapaupicasso.com


Ja queda menys! Una abraçada ben gran i fins aviat!

Marta