Setmana del 18 de maig


Així és, heu demostrat que sou uns autèntics artistes! Enhorabona a tots els que heu participat. Com una forma d'agrair-vos el vostre esforç, hem pensat que seria una bona idea compartir totes les vostres produccions amb la resta de l'escola, que segurament també tindran ganes de veure les vostres obres d'art.

Per accedir a les fotos dels dimonis i dels mocadors només heu de clicar en les imatges.

DIMONIS

MOCADORS


UN VIATGE A UN PAISATGE INOBLIDABLE

Aquesta setmana ens toca treballar l'expressió escrita. Com ja sou uns expertos en fer descripcions de paisatges, hem pensat que podriem fer una altra descripció, però aquesta vegada canviant una mica les instruccions. Si recordeu, l'activitat que vam fer vosaltre teniu que buscar una foto a casa i fer una descripció d'aquest paisatge. Doncs bé, aquí van els passos:

  1. Has de buscar una foto per intentet d'un paisatge, però no de qualsevol paisatge, sinó que has de tenir en compte la següent indicació segón el teu nombre de la llista de classe:

  • Del 1-5 us tocarà buscar un paisatge desèrtic.

  • Del 6-10 us ha tocat un paisatge tropical.

  • Del 11-15 haureu de treballar amb un paisatge mediterrani.

  • Del 16-20 us haureu de centrar en un paisatge de tundra.

  • Del 20-26 us haureu d'enfrontar amb un paisatge de taigà.

2. Has de fer una descripció, tenint en compte tot el que vam treballar:

  • Posem un títol.

  • Fem la descripció seguint un ordre: de dalt a baix o d'esquerra a dreta.

  • Utilitzem connectors , adjectius i adverbis de lloc .

  • Separem el text en diferents paràgrafs.

  • Utilitzem un lèxic variat, evitant repetir les mateixes paraules.

  • Deixem marges als costats.

  • Revisem les faltes d'ortografia.

3. Recordeu que podeu fer primer un esborrany abans d'enviar-nos el text.

4. El text definitiu no pot passar de 15 línies i, com a mínim, ha de tenir 3 paràgrafs.

5. Quan envieu el text que no se us oblidi d'ajuntar també la imatge que heu utilitzat.

La descripció planificació.docx

Material descarregable:

Planificació de la descripció


OPERACIONS BÀSIQUES

Anem a deixar els decimals per centrar-nos en les operacions bàsiques perquè encara veiem que teniu alguns errors a l'hora de calcular. Us hem preparat una fitxa amb un assortiment molt variat d'operacions.

Sabem que alguns de vosaltres encara no sabeu dividir amb divisors de dues xifres, així que hem pensat en deixar-vos un tutorial que us ajudi. Si amb el vídeo no us surten i voleu aprendre ja sabeu que podeu contactar amb nosaltres per correu i encantats us ajudarem en tot el que puguem.

Clica la imatge per accedir a l'activitat

Una petita ajuda per recordar les divisions


¡UNA SESIÓN DE ADIVINANZAS!

Os hemos preparado 10 adivinanzas para que os calentéis un poco la cabeza. Algunas estamos seguros de que las sacaréis muy rápido, pero hay otras que os van a costar un poco y las deberéis de leer varias veces para dar con la respuesta correcta.

El viernes que viene (22-05-20) actualizaremos esta sección para daros las respuestas correctas. Eso sí, antes de que llegue el viernes, nos tendréis que haber enviado vuestras soluciones porque ya sabéis que tenemos mucha curiosidad en saber qué respuestas nos dais.

Para acceder a las adivinanzas solamente tienes que clicar en cada una de las imágenes. Te recomendamos que cojas un papel o abras un documento word y vayas apuntando las respuestas, asociándolas a sus respectivos números. Así será más fácil organizarse y lo tendrás mucho más sencillo a la hora de podernos enviar las soluciones.


¡Mucho ánimo chicos! ¡Queremos ver vuestro lado más deductivo!

Aquí os dejamos las respuestas de las 10 adivinanzas:


KAHOOT PREHISTÒRIC

Després de la gran acollida que ha tingut el kahoot de la setmana passada amb tots els jocs que hem fet, anem a continuar la mateixa dinàmica, però aquesta vegada, utilitzant un tema que el teu més fresc, com és la Prehistòria.

Abans de contestar el kahoot, heu de tenir en compte algunes indicacions:

  • Una vegada inicieu el kahoot no podeu mirar els apunts, ni vídeos ni material de qualsevol tipus.

  • Són 25 preguntes i per a cada una només teniu 20 segons per respondre, així que abans d'iniciar la seqüència de preguntes, esteu segurs de que heu repassat tot.

  • Recordeu posar el vostre nom i la lletra de la classe a la que pertanyeu.

  • Podeu repetir totes les vegades que vulgueu el qüestionari.

Clica en la imatge per accedir al kahoot.

Aprofitem també per compartir amb vosaltres alguns vídeos, que segurament ja els conegueu, però us vindran molt bé per recordar algunes coses.

Paleolític

Neolític

Edat dels Metalls

IMPORTANT: NO és un examen, només és un joc per a posar a prova els vostres coneixements sobre el tema.



CAIXA ORIGAMI

Us presentem la nova manualitat per a aquesta setmana, la qual pensem que us agradarà molt perquè és molt útil per guardar coses.

Per fer aquesta activitat teniu els següents passos:

  1. Veure amb tranquil·litat el vídeo, sense aturar-lo.

  2. Preparar tot el material que necessitareu:

  • Paper de colors (si no teniu, no passa res, amb fulls en blanc).

  • Un regle.

  • Tisores.

  • Material per decorar (pintures, retoladors, enganxines, aquarel·les...)

  1. Tornar a veure el vídeo, però aquesta vegada aturant en cada pas que s'explica.

  2. Quan tinguis acabada la capsa és el moment de pintar-la. La decoració és totalment lliure i la podeu fer al vostre gust. Ja sabeu que podeu utilitzar diversos tipus de material.

  3. Quan ja la tingueu acabada, feu una foto i ens la envieu per ensenyar-nos-la, que segur que haurà quedat molt maca.


SITUACIONS QUOTIDIANES: LA COMPANYONIA

Durant totes aquestes setmanes hem treballat molt les emocions per aconseguir identificar-les i, per tant, poder-les gestionar d'una manera més eficient. Hem treballat molt el nostre món interior, però també hem de treballar les relacions i les emocions que s'estableixen entre els nostres companys.

Anem a centrar-nos en un punt molt important i que està molt relacionat amb les emocions, ens referim a la companyonia i de com podem posar-nos en la pell dels altres. Aquesta activitat durarà 2 setmanes i, per tant, l'anem a dividir en dues parts.

PRIMERA PART:

Compartim amb vosaltres un vídeo que explica una situació molt comú a les escoles, on el protagonista és un nen de primària, com vosaltres. La petita història comença amb ell a la seva classe i justament sona la campana, que indica que és l'hora de l'esmorzar.

Treu la seva caixa, però quan l'obre descobreix que no hi ha res en el seu interior. Res, avui tampoc esmorzarà, així que només li quedarà sortir de classe per a que li doni l'aire, tranquil·litzar-se i beure una mica d'aigua.

Al tornar a classe descobrirà un regal meravellós, vols saber quina sorpresa tindrà el nostre protagonista? Doncs per a saber-ho, hauràs de visualitzar el vídeo, prestant molta atenció a tots els detalls.

Valors companyonia.docx

Material descarregable:

Companyonia: 1ª Part

Ara que ja saps més o menys el tema del vídeo, us expliquem els passos que heu de seguir per poder treballar aquesta activitat:

  1. Torna a visualitzar el vídeo. El total de vegades que, com a mínim, has de veure el vídeo són 2.

  2. Reflexiona i pensa en alguna situació similar que hagis viscut, ja sigui a l'escola o en un altre lloc.

  3. Agafa un paper i apunta els valors que vol transmetre aquest curt.

  4. En aquest punt fariem un treball en forma d'assemblea. Com no es pot, hem preparat una serie de preguntes que et poden ajudar a reflexionar sobre el que has vist al vídeo.

  5. Envia al nostre correu les teves respostes.


BEEP BOOP, I'M A LIGHTBOT! (3a Part)

Anem a programar des de la tauleta, pc o mòbil. D’una forma fàcil i divertida. Hauràs d’ajudar al bot a il·luminar totes les pantalles.

Passos a seguir:

  • Cerca “Lightbot” al Play store. Descarrega al mòbil o a la tauleta l’app. L’app és totalment gratuïta.

  • Aquesta setmana sols anem a fer la 3a part “BUCLES” la pròpia app et fa un petit tutorial per aprendre a passar-te les pantalles. Els “BUCLES”, la programació dels Bucles ens serveix per fer un mateix moviment repetit; la ventaja es que no has de repetir els moviments perquè no tindràs espai en les caselles programatives. Has de repetir procediments. Aquí us deixo un petit tutorial què us aclarirà com fer-ho.


Ànims!!!!! Últim repte Lightbot!!!


INTRODUCE YOURSELF

We come back one more week to continue working on very common situacions in our lives. In this case, we will talk about how we can introduce ourselves in a group of people in English.

Imagine you go abroad with your family for a year to live in the United States of America. Realize you will live in a new home, you will have new friends and you will go to a new school.

Let's put ourselves in situation:

The fist day of school has arrived and you enter in your new classroom and look around. You don't identify any face and you are waiting your new teacher asks you for introducing yourself in front of your classmates. When the classroom is in silence, the teacher uses the opportunity to indicate you that it's the moment to introduce yourself. Are you prepared? How would yo do it?

Don't worry, luckily, I've prepared some exercises that can help you get some practice, especially if the occasion arises and you have to introduce yourself in English.

Remember:

  • You can search in wordreference's webpage or in an English dictionary if you don't know the meaning of a word.

  • If you have doubts, you can ask me by email:

isidoroeng@escolapaupicasso.com

Files to download:

Introduce yourself

5th Write about you..docx

Take care and I wish you all the best!


COREO PICASSINS

Aquesta setmana us faig una proposta una mica més llarga i valdrà per dues setmanes. Us atreviu a fer una coreografia, com al ball de Nadal !!! Doncs aquí us deixo tres tutorials de coreografies que podeu fer. La primera és la més fàcil i l’última la més difícil. Tu només hauries de triar una de les tres i fer-la.

Recorda que per fer-la has d’anar aprenen les frases de 8 temps i repetir-la unes quantes vegades fins que l’hagis assolit. I quan ja les sàpigues totes..., el ball complet!!!

Després estaria molt bé que algú et gravés fent la teva actuació, encara que sigui un trosset, i me l’enviessis al meu correu:

xavied@escolapaupicasso.com

I si et ve de gust fer més d’una coreografia, ENDAVANT!!!

Coreografia nivell fàcil

Coreografia nivell mitjà

Coreografia nivell difícil


CONSTRUÏM LA NOSTRA BASE MUSICAL

Com esteu? Espero que estigueu tots molt bé! Després de la Setmana de Sant Anastasi, reprenem el treball que estàvem fent sobre les composicions musicals. Moltíssimes gràcies per totes les vostres creacions! Sou uns artistes!! Bona feina!! Com us vaig dir, he triat algunes de les vostres melodies perquè les escolteu. Aquí les teniu:

Keyla 5èA

Safi 5èA

Alejandro 5èA

Eloy 5èB

Eire 5èB

David 5èB

Seguint amb la creació de Música, aquesta setmana us proposo seguir amb aquest tema. Fins ara hem creat una melodia; alguns també hi heu afegit acompanyament rítmic. Doncs bé, aquesta setmana us proposo fer una base musical per acabar-ho d'arrodonir.

De programes per a fer bases musicals n'hi ha molts, però per a fer la nostra us presento l'aplicació incredibox (si cliqueu en la imatge us sortirà).


Aquest programa, com us deia, ens permet fer bases musicals, que ens serviran per poder composar una melodia a sobre, cantar-hi, rapejar, etc. Podreu realitzar tot tipus de bases, només cal que us deixeu portar i aneu investigant. És molt divertit, ja ho veureu!

AVÍS IMPORTANT: Aquest enllaç és una versió gratuïta i reduïda del programa sencer, el qual és de pagament. Això vol dir que no té actives totes les opcions del programa, inclosa la de descarregar els arxius un cop els hagueu creat. És una llàstima, però en cas que volguéssiu fer-ho, podrieu gravar el so amb un mòbil o un altre dispositiu apropant-lo a l'altaveu de l'ordinador. Per aquesta tasca, però, la versió reduïda ja ens serveix, d'acord?

Si voleu enviar-me les vostres bases gravades en vídeo o àudio o comentar-me qualsevol cosa, ja sabeu que em podeu escriure sempre que volgueu al meu correu:

martamus@escolapaupicasso.com

Ja queda menys! Us trobo molt a faltar! Una abraçada ben gran i fins aviat!

Marta