SOSTENIBILITAT

Quins reptes tenim ara mateix a la Mediterrània en termes de sostenibilitat? Contaminació, canvi climàtic, sobrepesca... Us presentem un seguit de materials que us poden ajudar a entendre algun d'aquests conceptes i fer la vostra pròpia valoració.

Presentació Resum _A quin ritme es mou el peix que mengem__.pdf

MALETA EDUCATIVA  "A quin ritme es mou el peix que mengem?" 

Una iniciativa del Consell Comarcal del Baix Empordà i amb la realització del  Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental (GRECA) del Departament de Didàctiques Específiques de la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, destinat a l'alumnat de Cicle Inicial d'Educació Primària de les escoles de la comarca del Baix Empordà.

Aquest recurs, permetrà abordar aspectes relacionats amb el peix des de la perspectiva de la sostenibilitat i va acompanyada d’una maleta pedagògica amb material complementari per tal de treballar amb els nens i les nenes.

Accessible a través de la Mediateca del CRP del Servei Educatiu del Baix Empordà. Consulteu aquí el resum de la maleta i consulteu també com fer la reserva dels materials de la Mediateca

Pesca, ciència i canvi climàtic

Documental que recull el testimoni de tretze pescadors de la Costa Brava sobre l'ofici de pescador, els canvis en el medi, l'impacte del canvi climàtic i la seva relació amb la ciència i els científics.

Recursos audiovisuals sobre mar i sostenibilitat

Els efectes dels plàstics a la mar

Amb Esther Peñarubia, activista de Residu zero a casa i doctora en Enginyeria Agrònoma

El Pla de Gestió de la Gamba de Palamós

A càrrec de Joan Baptista Company, investigador del Centro Superior de Investigaciones Científicas -CSIC-

Peixos que arriben, peixos que desapareixen

La professora de la Universitat de Girona Dra. Conxi Rodríguez i el pescador de Palamós Xavi Miró, dialoguen sobre el canvi climàtic i el seu efecte en els recursos pesquers de la Mediterrània. 

Per saber-ne més...

Atles del mar

Una obra de referència propera, didàctica i rigorosa per conèixer la realitat actual dels oceans, amb més de cent infografies i dades actualitzades. 

Editada per la Universitat de Barcelona.

Preservar nuestros océanos

Resum de les conclusions del simposi sobre sostenibilitat organitzat per la FAO el 2019 que descriuen la situació en l'àmbit de la pesca i anuncia les possibles solucions als reptes que afronta l'ofici de pescador.

Océano y Cambio Climático. 50 preguntas y respuestas 

Com definim canvi climàtic? Què el produeix? Quines conseqüències té en els oceans? Com evolucionarà? Som a temps d'aturar-ho?

Experts de tot el món ens expliquen de forma rigorosa les causes i conseqüències del canvi climàtic associades als oceans.

Before the Flood - Sea Level Rise

Com es preveu que augmenti el nivell del mar davant les pujades de temperatures? Augmenarà uniformement arreu del món? I a les nostres costes?

El galardonat documental "Before the Flood" mostra un mapa interactiu al seu portal digital per resoldre tots aquests dubtes, tot dins un objectiu de conscienciació.

El sistema litoral. Un equilibri feble amenaçat pel canvi climàtic

Obra que aborda els efectes del canvi climàtic al litoral de les nostres costes, amb la intenció de sensibilitzar el món local envers la problemàtica que comporten. 

Les espècies més perilloses de la Mediterrània

Ni monstres gegants ni taurons assassins. No et pots imaginar quins són realment els elements més perillosos per a la salut dels oceans... i de  la teva.