Deltagarna

Namn Josef Larsson

Ålder 25

Bosatt Östersund

Bakgrund Uppvuxen i Dalsland med närhet till skogen. Fostrad i scoutrörelsen, vidare till militären som gruppbefäl på jägarregementet K3. Har försörjt sig som fotbollsspelare, bott åtta månader i Chamonix, och är utbildad och praktiserad skid- och snowboardlärare. Utbildad till Fjäll- och Vildmarskledare vid Malungs Folkhögskola och läser nu vid Östersunds Universitet på Sportteknologiprogrammet.

Intressen Sport i största allmänhet och skidåkning i synnerhet. Utveckla och förbättra sport- och friluftsutrustning.

Kuriosa Vikarierande begravningsentreprenör.

Namn Petter Lämås

Ålder 24

Bosatt Umeå

Bakgrund Född och uppvuxen i Umeå och friluftsfostrad med hav och segling, scouting och militärtjänstgöring. Mångfacetterad meritlista inom lagsporternas värld som senare ställdes åt sidan för berg, natur och den personliga utmaningen. Att ensam få laga mat i midvinterstorm är ett välkommet inslag när tillfälle bjuds. Säsongsjobbat i Sälen och på Kebnekaise Fjällstation, är även svetsare och montör.

Intressen Att utmana sig själv mot naturen och söka kickar. Skidåkning, klättring och kitesurfing.

Kuriosa Kom på 6: e plats i det alpina tvådagarsloppet KebClassic 2009.

Namn Joel Karlberg

Ålder 23

Bosatt Mölnlycke

Bakgrund Tidigt friluftsintresse med segling, skogen, fjällvandring, tur-, längd- och alpinskidåkning. Aktiv i scouterna, även som ledare. Mångårig cellist och gitarrist, numera inriktad på klättring och toppturer. Är utbildad Fjäll- och Vildmarksledare vid Malungs Folkhögskola och har arbetat i fjällen de senaste åren; Åre, Kebnekaise, Lofoten och Tysfjord i Nordnorge.

Intressen All slags fysisk aktivitet, helst utomhus, med förkärlek för skidåkning och klättring.

Kuriosa Innehar ett personligt ”tricks”-rekord på 1865 fotbollskickar.

Namn Henrik Simu Gunnarsson

Ålder 24

Bosatt Mölnlycke

Bakgrund Scout sedan barnsben med framgångsrik ledarkarriär. Så även i hemvärnet och vidare under militärtjänsten – god organisatör. Har dubbelt utbildat sig i friluftsliv först vid Grebbestads Folkhögskola och sedan på Lofoten med inriktning mot toppturskidåkning och klättring.

Intressen Så mycket fjäll som möjligt, helst i längre perioder med skidor och klätterprylar i ryggsäcken.

Kuriosa Stekt pannkakor till Kungen på en strand i Thailand.