SLEKT og historie

SLEKTA VÅR

En av fritidssyslene mine er å kartlegge slekta for meg og familien. Bruker dataprogrammet Legacy for å holde orden på et stadig økende anegalleri. På nett er jeg bruker av GENI (verdenstreet) som er et interessant og spennende verktøy å bruke. Tenker det etter hvert kommer til å gå med mange timer får å bygge treet så stort som mulig.

Far sine aner kjem i hovedsak fra Hordaland og Sunhordland (Bygder i Hardanger, Etne, Stord, Osterøy, Sotra). På morsida er slekta fra Eide på Nordmøre med forgreininger til Trøndelag.

TELLNES GARDEN

Informasjon om heimbygda mi opp gjennom tidene finn du på bygdesidene. Familier som har budd på dei enkelte gardsbruka på Tellnes fins også i slektstreet. Kvart gardsbruk er presentert med fotografi av bygninger på gardsbruka slik det ser ut i dag.

TELLNES GAMLE SKULE

Den Gamle skulen ligg fredelig til innerst i Tellnes-pollen med en gamle eika som landemerke. Huset var i bruk frå 1890 til 1972 då den nye skulen vart teken i bruk. Elevar som har gått på skulen vil kunne finna sin klasse her.

SLEKSTREFF

Noen av familens slektstreff er dokumentert.


Slektsresurser

Registrering av slekt startet med bruk av shareware programmet Brother's Keeper . Dette er gratis og et ypperlig verktøy for å lagre opplysninger og å skrive ut oversiktlige rapporter og slektskart. En kan også knytte bilder og teksfiler til enkeltpersoner i slektstreet, og programmet håndterer dette på en grei måte. De siste årene har jeg videre brukt dataprogrammet Legacy for registrering til personlig bruk, finnes også på norsk og i gratisversjon.