Kveitefangst

Fikk kveite på 136 kilo

(Haganesholmen 17 august 2001)

BERGEN (Dagbladet): Harald Hagenes ville fiske sei, men fikk i stedet ei kjempekveite på 136 kilo i garnet. Han måtte ha hjelp for å dra beistet i land.

Av LEIF STANG

Torsdag 23. august 2001 10:07

- Jeg var overbevist om at garnet hadde satt seg fast i bunnen, men så kom det sakte glidende oppover. Da skjønte jeg at det måtte være en sværing, sier pensjonisten til avisa Vestnytt.

Var dorsk

Hagenes er glad den store fisken var dorsk etter å ha stått noen timer i garnet som han satte ut ved Hagenesholmen vest for Sotra i Hordaland kvelden i forveien.

- Hadde den vært mer kampvillig, ville det nok ikke vært så enkelt å få den på land, forteller han.

Han kveilet ei løkke rundt sporden på kveita og slepte fisken til land med den 21 fot store båten sin.

- Om jeg har fått stor fisk før? Jo da, det har jeg, men jeg har jo aldri vært i nærheten av dette, humrer Harald Hagenes.

Fisken er for lengst levert til fiskemottaket på Tælavåg. Kiloprisen ved fiskemottaket er 70 kroner for ei fin kveite. Etter å ha fjernet hode, fiskeslo og vann, gjensto om lag 95 kilo. Det ble altså 6650 kroner for fangsten.

40 år gammel Torstein Harboe ved Havforskningsinstituttets havbruksstasjon på Austevoll anslår at kveita må ha vært mellom 30 og 40 år gammel.
GOD FANGST:

Pensjonist Harald Hagenes trodde først garnet hadde satt seg fast i bunnen, men etter noen tunge tak viste denne 136 kilo tunge kveita seg i sjøen.

Foto: ELISABETH BALEVIK, Vestnytt