Cazări

CAZARI 2024-2025


Studenţii din anul I master (vor deveni studenti anul II in anul universitar 2024-2025) care solicită obţinerea unui loc de cazare în căminele UAIC pentru anul universitar 2024-2025 vor completa on-line FORMULARUL de înregistrare a cererilor și opțiunilor de cazare, formular activ până la data de 30 iulie. 

Pentru candidaţii la admitere 2024, care vor deveni studenţi în anul I de studiu, informaţiile vor fi specifice şi vor deveni accesibile dupa afişarea rezultatelor admiterilor.


Persoanele care solicita cazare pe criterii speciale  trebuie sa depuna dosarul cu documentele solicitate pana pe 20  iulie, scanate, prin email la adresa cseadmin@uaic.ro.

Opțiunile de cazare vor fi completate in ordinea preferințelor; in cazul in care un student iși exprimă opțiunea pentru Gaudeamus/Akademos (de exemplu), dar nu bifează și alte opțiuni, se poate ințelege că nu dorește cazare decât exclusiv in acele cămine, fiind astfel eliminat la redistribuirea pentru un loc in alte cămine.

Conform art. 36 din Regulamentul de cazare (din cadrul Regulamentului serviciilor pentru studenţi): "studenţii care nu completează tabelul de cazare, se consideră, din oficiu, că nu solicită un loc in căminele studenţeşti."

Art. 14 În limita a maxim 10% dintre locurile alocate, Comisiile de cazare ale facultăţilor pot acorda drept de cazare si următoarelor categorii:

a) studentelor – mame cu copii;

b) studenţilor care beneficiază de prevederile art. 10, lit. r) din Legea nr. 42/ 1990,republicata, în baza Certificatului eliberat de Comisia pentru aplicarea acestei legi, care atesta calitatea lor ori a unuia dintre părinţi de „Luptători pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989” sau de „Erou-martir”- cu una dintre menţiunile: rănit, reţinut, rănit si reţinut, remarcat pentru fapte deosebite, însoţit de brevet semnat de Preşedintele României;

c) studenţilor care sunt bolnavi TBC (în evidenta unitarilor medicale), suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficienta renala cronica, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, sunt infestaţi cu virusul HIV sau sunt bolnavi de SIDA, spondilita anchilozanta sau reumatism articular, numai cu recomandare de la medicul specialist ca poate locui în colectivităţi si cu avizul medicului de la Dispensarul Studenţesc sau alte cazuri analizate de către Comisia de cazare.

Art. 15 Studenții menționați la art. 14. pot obține dreptul de cazare daca au acumulat 40 de credite din 60, în anul universitar anterior.

Studenţii care solicită cazare în baza unor


Detalii despre spaţiile de cazare se pot găsi la adresa: https://www.uaic.ro/studenti/cazare/


Actele de care ai nevoie pentru a te caza in camin:


Studentii de anul I care solicita cazare pe criteriile speciale enumerate mai sus trebuie sa depuna dosarul cu documentele aferente pana la data de 20 iulie.

 

VEZI DOCUMENTE SOLICITATE

 Studenții care au facut cerere de cazare, dar nu mai doresc repartiție, sunt rugați să transmită in scris o cerere de renunțare la solicitarea făcută. Va rugăm să faceți acest lucru deoarece vom putea realoca locul dvs. incă din primul tur, odată cu afișarea listelor finale, in data de 22 Septembrie.

Cererea de renunțare poate fi depusă la Secretariatul CSE sau prin Email la adresa: cseadmin[at]uaic.ro