Ut i naturen

Her er oversikt over alle turer i 2019, både de som er gjennomført og de gjenstående. Detaljert informasjon blir gitt i forkant av hver av turene. Startsted vil i de fleste tilfellene være fra p-plassen nedenfor Gisketjernet, opp Stadionvegen, i Sandnes. Bilene fylles opp og hver passasjer betaler kr. 30,- for "skyssen"

Gjenstående turer

Torsdag 17. oktober - Grimslifjellet

Torsdag 17. oktober det duket for ny «ut i naturen» tur, denne gang til Grimslifjellet i Søredalen. Vi møtes som vanlig ved Gisketjønn og fyller opp bilene. Det er ca 30 min kjøretur inn Søredalen ved Sviland. Tar til venstre ved skilt Aareskjold og parkerer ved opplysningstavla. Deretter fottur på vei gjennom Aareskjold gårdene, og videre traktorvei og gode stier inn i naturen. Turen går over Geiteryggen før oppstigningen til selve Grimslifjellet. Hele turen byr på fantastisk utsikt med høydepunktet på toppen av fjellet. Turen er betegnet som middels krevende og tar ca 3,5 timer inkl pause. Husk godt fottøy. Turledere er Kjell og Arne.

Turledere: Arne & Kjell

Torsdag 21. november

Rundt Madlasandnes, Stavanger.

Turledere: Egil & Jens Anton

Foto: Njål Vadla

Gjennomførte turer 2019

Torsdag 25. april Tur - Urådalen - Bjødnalia i Time kommune

Vi møtes på p-plass ved Gisketjern/Stadionveien i Sandnes kl. 10.00. Vi fyller opp bilene og kjører til parkeringsplassen i Sælandskogen i Time. Raskeste vei dit er å kjøre til Ålgård, ta av mot Bryne (enten i rundkjøringen ved CircleK eller til høyre i rundkjøringen v/Pizzabakeren Ålgård). Deretter følges veien mot Bryne. Ta av fra denne veien til venstre i kryss som viser mot Undheim. Etter noen km, ser dere skilt med Parkeringsplass Sælandskogen, hvor vi parkerer.

Vi går en rundtur som tar ca 2,5 time, inkl pause.

Turen går delvis i ulendt terreng i Urådalen, men bør være overkommelig for alle. Det anbefales å bruke tursko med god ankelstøtte.

Husk at de som sitter på med en annen bil, er med å betale for kjøring.

Turledere: Bjørn og Kjell

Torsdag 23. mai Tur til Sollifjellet i Forsand.

Vi møtes på p-plass ved Gisketjern/Stadionveien i Sandnes ?kl.10.00.? Vi fyller opp bilene og kjører rv13 til ferjekaien på Lauvvik. Ferjeavgang ?kl.10:45?.

Fra Oanes kjører vi til Lysefjordbrua, over brua og gjennom tunnelen og svinger brått av mot høyre ved veiskilt til Fossmork. Vi kjører Fossmorkvegen (ca 11km) først langs Lysefjorden og forbi Eiane helt til Leitevegen. Ta til høyre ved veiskilt til Skrøylå. Følg veien til endes til stor parkeringsplass.

Info til sjåførene: Fossmorkveien er enkelte steder smal og svingete. Det siste veistykke opp mot Skrøylå er både svært smal og enda mer svingete.

Gåturen starter her. Først på god kjerrevei i skogsterreng med fin utsikt ned til Fossmork og Lysefjorden. Etter ca 1 km åpner landskapet seg og vi skal krysse elva på ei smal bro. Stien er vardet/rødmerket. Den går gjennom lynghei og tett vegetasjon med enkelte våte parti. Noen steder er stien ganske bratt og litt mer krevende. Mot toppen går vi på bart grunnfjell med små idylliske tjern. På toppen 564 moh nyter vi nista sammen med flott utsikt over deler av Lysefjorden. Vi ser Neverdalsfjellet med Preikestolen, Hengjane og Bratteli, som ligger rett i mot på andre siden av fjorden. Turen tilbake går samme vei, evt på sti mot Griggelia, for å få en liten rundtur.

Beregner 3-3,5 time tur/retur p-plassen. Gode fjellsko anbefales. Ta gjerne med kikkert. Båndtvang: p.g.a. dyr på beite oppfordres vi til ikke å ta med hund.

Turledere: Arne Jacobsen og Hedvig Anda

Torsdag 20. juni

Stasen inviterer til siste Ut i naturen tur før sommeren torsdag 20. juni: Hellvik - Egersund.

Turen blir langs en flott turvei som er laget langs den gamle Jærbanen fra Hellvik til Egersund. Turen går på en gruslagt vei som går i det gamle jernbanesporet med noen få bakker hvor traseen går utenom sporet. Turen er ca 8 km, og vi regner med ca 3 timer med en liten spisepause halvveis. Når vi kommer til jernbanestasjonen i Egersund, er alle invitert til Grand Hotel på en vaffel og en kopp kaffe. Det tar ca 20 minutter å gå ned til Grand. De som foretrekker å hoppe over servering på Grand, kan selvfølgelig ta toget hjem før Grand turen.

Turen går med tog til Hellvik: ?kl 09.54?, fra Stavanger, fra Sandnes sentrum ?kl. 10.10? og Skeiane ?kl. 10.12?. - på Hellvik ?kl. 10.58?. I følge ruteguiden skal en honnør billett koste kr.49,- både fra Stavanger og Sandnes.

Hvis noen vil reise med det samme vi ankommer Egersund stasjonsområde, går det et tog ?kl. 14.19?.

Vi som går for Grand med vaffel og kaffe, tar sikter vi på et tog ?kl. 15.20?.

Værmeldingen ser bra ut - håper vi ser mange på Hellvik

Turledere Kjell og Tore

Torsdag 29. august

Stasen ønsker velkommen til høstens første Ut i Naturen-tur torsdag 29. august. Turen blir en rundtur fra Bø til Knott på Rennesøy.

Denne gang møtes vi på parkeringsplassen ved gamle Stavanger stadion/Eiganes gravlund i Stavanger som vanlig kl. 10:00. Derfra kjører vi på E39 via Rennfast til Rennesøy. Ca. 3-4 km. før Mortavika, ved krysset mot Reianes/Galta, tar vi til venstre og følger veien til Bøveien. Der står det skilt mot parkeringsplass. For de som ønsker å dra dit direkte, er dette møtestedet ca. kl. 10:30 - 10:40.

Fotturen betegnes som enkel, den er ca. 3,5 km. lang og beregnes til ca. 2-2,5 time inkl. pauser.

Ta med niste og drikke som vi spiser på toppen av Knott. Selv om turen er enkel, anbefaler vi stødige sko.

I Turistforeningens oversikt over fotturer betegnes denne turen som en perle. Turen går gjennom vakkert kulturlandskap, og hele veien er det flott utsikt mot Mosterøy.

Turledere: Liv og Jens Anton


Torsdag 19. september

Vi minner om Ut i Naturen tur torsdag 19. september til Sikvalandskulå i Gjesdal

Vi møtes på p-plass ved Gisketjern/Stadionveien i Sandnes kl 10.00 som vanlig. Vi fordeler oss i bilene og kjører E-39 sørover. I bakken etter å ha passert Ålgård, kjører vi av til høyre mot Sikvaland. Vi kjører Sikvalandsvegen i ca 7,4 km. I en krapp venstresving, står en gjerdeklyver på høyre side. I bakken like etter parkerer vi på venstre side av veien. Vi går en rundtur som tar ca 2,5 time, inkl pause.

Turen går i myrlendt, men fint terreng langs et vann, før det blir litt oppstigning mot toppen. Det er fantastisk utsikt i alle retninger fra toppen. Vi går samme vei tilbake. Det kan være litt bløtt i terrenget, så vi anbefaler å bruke gode og vanntette tursko.

Turledere: Bjørn og Egil

Kontaktpersoner

Tore Bratteteig, tlf. 91635491, e-post : tore.bratteteig@lyse.net

Hedvig Anda, Sandnes, tlf. 48261794, e-post : hedvig.anda@lyse.net

Liv Finnvold, Stavanger ,tlf. 99712249, e-post : liv.berit.finnvold@online.no

Aase-Brit Borsheim, Sandnes, tlf. 91876256, e-post : aase-brit.borsheim@lyse.net

Jens Anton Gimnes, tlf. 91674582, e-post : jens.anton.gimnes@lyse.net

Arne Jacobsen, tlf. 90081352, e-post : arne.jacobsen@lyse.net

Kjell Sandnes, tlf. 91181122, e-post : kjell.sandnes@gmail.com

Bjørn Sandmoe, tlf. 97038721, e-post : bsandmoe@gmail.com

Egil Endresen, tlf. 95942365, e-post : egen@lyse.net


Ut i Naturen - nå med jubileumsbok

Stasen, ved "Ut i naturen", har gått på tur i 10 år. Det har blitt 60 turer totalt. 1149 personer har vært med på disse turene, fra Rennesøy i nord, til Eigersund i sør. Det er laget ei fotobok som dokumenterer alle turene. Boka er til salgs for kr. 350,-. Den kan kjøpes hos Hedvig Anda, hedvig.anda@lyse.net, eller hos Aase-Brit Borsheim, aase-brit.borsheim@lyse.net. Vi hører fra deg - dersom du er interessert.

Boka kan og kjøpes på de neste "Ut i naturen"- turene.