Ut i naturen

Her er oversikt over alle turer i 2020. Detaljert informasjon blir gitt i forkant av hver av turene. Startsted og tid, vil i de fleste tilfellene være fra p-plassen nedenfor Gisketjernet, opp Stadionvegen, i Sandnes, kl 10. Bilene fylles opp og hver passasjer betaler kr. 30,- for "skyssen" NB Det vil komme separate anvisninger om eventuell deling av bil dersom det blir arrangert turer i disse koronatider.

Høstens turer:

Vi arrangerer turer, selv om vi pga koronasituasjonen må ta nødvendige forholdsregler.
Gjenstående tur:

Tors. 19. november : AVLYST

Oktoberturen går til Fjøløy Fort & Fyr på Mosterøy, torsdag 22. oktober.

Vi møtes på P-plassen til fyret / fortet kl 1030.

Vegen er godt skiltet fra avkjøringen til Askje rett etter Askjesundbrua. Ta gardsveg til venstre rett før Utstein Kloster. Vegarbeid på Tasta og siste stykke på Mosterøyvegen. Kjøretid fra Stavanger ca. 30 min og fra Sandnes ca. 45 min.

Turen er lettgått på gode grusveger og litt i terreng. Vi bruker 2,5 - 3 t inkl pause på en historisk vandring i flott landskap med gode informasjonstavler og spennende krigsminner.

Nisten inntas i overbygd utested med innbydende toalett !

Turledere : Tore & Birgit

PS Både harer og rådyr ble observert i området.

Foto: Njål Vadla

Kontaktpersoner

Tore Bratteteig, tlf. 91635491, e-post : tore.bratteteig@lyse.net

Hedvig Anda, Sandnes, tlf. 48261794, e-post : hedvig.anda@lyse.net

Liv Finnvold, Stavanger ,tlf. 99712249, e-post : liv.berit.finnvold@online.no

Aase-Brit Borsheim, Sandnes, tlf. 91876256, e-post : aase-brit.borsheim@lyse.net

Jens Anton Gimnes, tlf. 91674582, e-post : jens.anton.gimnes@lyse.net

Arne Jacobsen, tlf. 90081352, e-post : arne.jacobsen@lyse.net

Bjørn Sandmoe, tlf. 97038721, e-post : bsandmoe@gmail.com

Egil Endresen, tlf. 95942365, e-post : egen@lyse.net

Kari Sjøthun Erichsen , tlf. 91553824, e-post: erichsen1@gmail.com

Eva Ulmo, tlf 99234731, e-post: eva.ulmo1@lyse.net

Ut i Naturen - nå med jubileumsbok

Stasen, ved "Ut i naturen", har gått på tur i 10 år. Det har blitt 60 turer totalt. 1149 personer har vært med på disse turene, fra Rennesøy i nord, til Eigersund i sør. Det er laget ei fotobok som dokumenterer alle turene. Boka er til salgs for kr. 350,-. Den kan kjøpes hos Hedvig Anda, hedvig.anda@lyse.net, eller hos Aase-Brit Borsheim, aase-brit.borsheim@lyse.net. Vi hører fra deg - dersom du er interessert.

Boka kan og kjøpes på de neste "Ut i naturen"- turene.


Årets gjennomførte turer

Tur til Resasteinen og Skjørestadfjellet den 27. august

Fra Sandnes kjører du Daleveien til Stronda. Her tar du av til høyre ved skilt til Fjogstad. Kjør opp bakkene til stor p-plass ved Turistforeningens hus og Friluftslåve på Gramstad (gratis parkering).

I starten følger fotturen vår merket løype mot Dalsnuten på grusvei forbi Gramstadtjørna og Revholstjørn. Her tar vi av til høyre og går mot Resasteinen og Skjørestadfjellet. Terrenget kan være utfordrende for enkelte -stødige sko anbefales. Vi skal bl.a. ta oss opp et ganske bratt berg før Resasteinen. Ellers er det varierende terreng fra gode stier til steinete og mer våte/gjørmete partier. Høyt gras midt i delvis gjengrodde stier kan også tidvis være vått.

Vel oppe på Skjørestadfjellet 343moh skal vi nyte både god utsikt og nista vår. Resten av turen er umerket. Vi går innom et flyvrak fra krigens dager og en gammel husmannsplass (Fjogstadskardet). Snart er vi tilbake på asfaltvei og p-plassen på Gramstad.

Turens lengde: ca 7km. Varighet: ca 3 time inkl. 30min pause

Turledere: Sølve og Hedvig

Tur til Bursfjell og Nonsfjell 24. september

Dere kjører gjennom Ålgård sentrum på veien mot Bryne. Ved den skarpe høyresvingen der veien er som smalest og bebyggelsen slutter, tar dere rett frem ned bakken og kjører langs Edlandsvatnet,. Etter ca 1 km ser dere en stor parkeringsplass på høyre side, hvor vi parkerer. Dette er p-plassen til turområdet Neseskogen, og det er god plass til mange biler der (gratis parkering).

Vi går over en gjerdeklyver og fortsetter på traktorvei opp bakkene til Stemmen, der vi etter hvert går ut i terrenget. Vi kommer først til Bursfjell, der vi har fin utsikt utover. Pausen kan vi ta her. Deretter går vi litt tilbake på stien og følger så merkingen mot Nonsfjell. Vi krysser en stor myr, hvor det nylig er lagt ut en flott plankevei i regi av Gjesdal kommune. Før vi kommer til Nonsfjell må vi forsere en ganske bratt skråning, som kanskje kan være litt krevende for noen av oss. Alternativt kan vi derfor rett før dette gå ned en godt synlig sti og tilbake til Stemmen, og deretter ned til parkeringsplassen. Vi foreslår at vi bestemmer oss for veivalg når vi har sett an tiden, været og hva den enkelte turdeltaker mener. Det vil nok kreve minst en ekstra halvtime å gå via Nonsfjell.

Vi gjør oppmerksom på terrenget trolig vil være bløtt og til dels gjørmete, så vi anbefaler at alle bruker solide og vanntette sko på denne turen.

Varighet: Avhengig av veivalg, men vi må regne med ca 2,5 time inkl pause for det korteste alternativet.

Turledere: Arne og Bjørn